Glass och nagelfix!

 
Godkväll hörnini!
Det gick bra idag på caféet idag, jag ska provjobba igen på onsdag så att jag kommer in i det mer och känna efter hur det känns. Idag kändes det väldigt bra, trevliga tjejer att jobba med som var duktig på att lära och förklara. Det är mycket att ta in på en gång men så är det ju alltid när man börjar med något nytt, kommer ihåg mina första jobbvecka i Alanya. Shit vad dålig och blyg jag kände mig i början men sen släpper det ju och man bara kör på :)
 
Kvällen har sedan bestått av middag, glass och just nu lite nagelfix! Kära moster är ju här också vilket alltid är lika trevligt :)
 
Sov gott kära ni så hörs vi imorgon :)
Kram!
 

Taskig update

Hej på er!
Jag är ledsen för min halvtaskiga uppdatering den senaste tiden men mitt humör är som en berg-och dalbana hela tiden. Jag är (som ni vet) extrem skoltrött och funderar till och med att hoppa av skolan. Jag är väldigt förvirrad just nu och mår inte så himla bra, vissa dagar är bättre än andra.
 
Om jag ska göra det här inlägget lite positivt så kan jag iaf komma med lite goda nyheter. Det är 17 dagar tills vi åker till Alanya(!), igår var mitt sista pass på donken, idag ska jag provjobba några timmar på ett café inne i stan som min kompis fixat åt mig(hoppas det går bra och att de gillar mig) och minns ni den där poängjakten vi hade i början av skolan, gissa vad, min grupp vann! Så vi vann en varsin biobiljett och gratis spotify i en månad.
 
Nu ska jag och syrran kolla på Pretty Little Liars, säsong 3 nu och det blir allt mer spännande!
 
 
Jag försöker muntra upp mig själv med lite bilder från sommaren, ledsen om ni tycker att jag tjatar med bilder från denna sommar men som sagt så försöker jag muntra upp mig lite och jag hoppas ändå nånstans att det är lite kul för er att se lite bilder då och då.
KRAM!
 

New room!


Idag flyttade pappa ut och jag har bytt rum, fick tillbaka mitt gamla rum som jag delade med Johan för 2 år sen, så nu har jag mer space!
Super skönt och det blev mycket bättre i det nya rummet än det jag hade förut :)
Vad tycks? :)


Frågelördag!

Hej på er!
Jag sitter här med en värmande kopp te och tänkte svara på lite frågor som kommit in, vet att jag säger det varje gången men det är verkligen lika kul varje gång jag får svara på era frågor! :D Hehe bjuder på en sommarbild bara för att vi ska längta tillbaka till sommaren liiiiite mer ;)
 
Från Emma:
Duktigt! Fortsätt så. Tänkte på en grej här om dagen.. Sjunger du frtf? :) Kram
Heheh räknas det om jag säger i duschen ;) Nej men det har inte blivit så mycket sjungande på senaste tiden, det har varit så mycket i mellan så sången har fallit lite i glömska, tyvärr. Men jag tycker fortfarande om och sjunga och nån dag när jag känner att det är dags kanske jag tar tag i det igen :)
Kram Emma! :) 
 
 
Från Janina:
Så himla kul, inte alls avundsjuk eller så...;) 
Hur länge ska du stanna där? Kram
Och en fråga till, har du kik eller något sånt?
Ja det ska bli väldigt kul att åka iväg igen, haha du kanske ska ta en tur du också Janina ;)
Jag kommer vara borta i två veckor, åker den 17/ och kommer hem den 31/10 :)
Jag har ett kik-konton men har inte laddat ner appen, men du kan alltid nå mig på min fb, My Bergstedt :)
KRAM!
 
  
Från Anonym:
Har du någon kontakt med din turkiska kille? eller ja ex. pojkvän? hur ska du göra när du åker dit, ska du träffa honom?
Nej jag har ingen kontakt med mitt ex. Det han gjort är oförlåtligt och jag vill inte ha någon mer kontakt med honom. Däremot ska jag leta upp honom och lämna ett par grejer som jag fått av honom, spontan skulle man väl slänga allt i soporna men jag känner att det här sättet känns bättre för mig, inte för att vara snäll mot honom utan för att jag känner mig starkare. Låter kanske konstigt men det är iaf vad jag har tänkt. Resten av semestern tänker jag inte träffa honom, jag har lämnat honom bakom mig och så ska det förbli.

20 dagar!


Ja den här tiden (turkisk tid) om 20 dagar sitter jag på transfern med bara någon halvtimme mellan mig och Alanya igen!
Ska bli så skönt att komma dit igen, ta en break och få chansen att fundera på hur jag vill göra med skola och allt, men främst av allt ska ja njuta av värmen, solen, maten, drinkar och människorna! Bara leva där och då och koppla av :)

SÖS


Nu på förmiddagen har min klass vart på SÖS för lite praktiska övningar, kul! Blodprover, blodtryck och sen en film om hjärtat och blodomloppet var det vi fick göra :)
Bästa är att vi har fått sluta för dagen så nu är jag på väg hem! 
En värd skoldag helt enkelt ;)

Pigg tjej...


Ja vad ska man säga, nån som inte är så pigg på att åka till SÖS för praktiska övningar. Halv sex är en fin tid att vakna på eller..

Haha och söta lillebror min kom med sin kudde när jag låg där på golvet, super pigg och glad ;)



Höstig look!


Haha känns som jag använder ordet höstlig i varje inlägg just nu ;)

Men här har ni iaf dagens outfit, länge sen jag la upp dagens outfit så tänkte göra det nu :)

Vet inte om det syns så bra men leggingsen är hälften skinn och hälften vanligt tyg, tycker att det grymt snyggt att kombinera skinn och stickat. Perfect match! 

Solglasögon köpte jag idag när jag var med mamma i Högdalen och shoppade lite, tyckte att dem kunde vara värda 49 kr :)


Höstigt


Godmorgon kära ni!

Jag var på väg att gå till skolan idag men när jag insåg hur lite vi har att göra den här veckan i skolan (läraren informerade oss i måndags) så kände jag bara "Nä jag vänder och går hem igen"
Jag vet jag vet, dumt! 

Jag funderar på att snacka med min mentor igen och förklara hur skoltrött jag verkligen är, hon vet om det men jag tror ändå inte riktigt hon vet hur skoltrött jag egentligen är. Jag tror att det är det bästa jag kan göra just nu, vet dock inte vad för slags stöd jag kan få för det handlar ju egentligen om vad mina prioriteringar är och vad jag vill men aja jag får ser hur det går helt enkelt.

Hoppas ni får en bra dag i höstkylan, själv ska jag titta på Pretty och dricka te. Kram så länge!


Städtisdag!


Hallå på er!
Dagen har egnats åt en massa städning och lite rensning av kläder med mamma, skönt att få lite ordning i lådorna :)

Nu sitter jag på t-banan in mot stan för att träffa Josse, länge sen nu så det ska bli skönt att få träffa henne igen. Saknar dig babe! 

Jag tänkte passa på och fråga er kära läsare om det är något som ni vill läsa mer om här på min lilla blogg, kom gärna med önskemål! :D 

Kram!

Avicii har gjort det igen!

 
 
Riktigt bra låt och den är riktigt nära att ligga på delad första plats med hans Wake Me Up.

Snabba cash - Livet delux


Det är sista delen av Snabba cash-filmerna och den är grym!
Första filmen tycker jag är riktigt kass men tittade ändå på andra filmen och den var klart mycket bättre sen kom den här! Rekommenderas starkt!

Lögner. Svek. Bortförklaringar.

Tre saker jag är så jävla trött på.

Den här helgen har jag mått skit, jag är så less på all skit, allt som får mig att må dåligt.

Ja jag kanske är "obsessed" i Alanya och det finns de som anser att jag flyr från min verklighet. Men är det verkligen att fly när man vet att det finns något bättre, något som får en att må bra?
Jag tycker inte det, vissa har träning, matkontroll, studier eller vänner för att få allt att hålla ihop, för att må bra och orka hantera sina problem.

Min fristad är Alanya, en plats där jag kan vara mig själv utan konstigheter, en plats där jag mår bra.
Jag har aldrig känt mig så levande som jag gjorde i somras, när jag fick vara i Alanya och det har gjort mig till en annan människa, på sätt och vis. Jag har växt som person och det kan inte vissa ta, de ser mig som någon annan. En som flyr den svenska verkligheten där jag mår dåligt, men varför ska man vara någonstans eller göra något som bara gör en illa? Ska man må dåligt?

Nej, min dröm är att få leva mitt liv på mitt sätt, på ett sätt jag mår bra av och är lycklig. Visst har det funnits stunder i Alanya då jag mått dåligt, man kan inte fly från sig själv och sina problem, men trots det känner jag mig mer hemma där än här. 

Min vardag här är inget jag vill leva i eller för, mitt liv här är inte som jag vill leva.
Jag ser det som en fågel i en fågelbur. Fången bakom gallret och varje dag tvingas se friheten och de som skulle få en att må bra på andra sidan, men man kan inte göra något åt det om man inte bryter sig ur eller släpps fri.
 
Det handlar inte om att fly från sig själv eller sina problem för det vet jag att man inte kan. Det handlar om att leva med dem på en plats där man mår bra och kan hämta kraft för att orka strida med dem. 




Fikafredag


Idag är jag inte i skolan, känner mig som ett väldigt dåligt föredöme men jag är så sjukt skoltrött! :(
Just nu är jag i Farsta C med mami och Carol, precis druckit lite kaffe på Waynes :)
Ikväll blir det bio med en killkompis, Snabba cash - livet deluxe! :D

Ha en fin fredag kära ni! :)

Sjuksköterskan My ;)


Den här veckan i skolan har vårt uppdrag handlat om diabetes och hormoner.
Idag fick vi leka lite sjuksköterskor och testa att injicera "insulin" på en apelsin med en insulinpenna :) 
Det är när vi får jobba praktiskt som det är roligt på riktigt med skolan därför längtar jag till nästa torsdag då vi ska till SÖS och lära oss bl a att ta blodprov och blodtryck, skojskoj!

Vad pluggar/jobbar du med? :)

Ett tillkännagivande...

Fy vad jag skäms nu...
Jag har fått sån himla fin respons här från er om mitt inlägg "Fimpa röken,behåll glöden!"
Igår sprack det och jag köpte ett helt nytt paket cigg... Men så fort jag fick se alla era kommentarer blev jag så besviken på mig själv och på nåt sätt känns det som att jag även svikit er..
Så jag gjorde det som kändes rätt, slängde paketet!
Och det är tack vare er! 
Det är inte ens gott att röka och det är verkligen absolut inte värt det, det kostar, är skadligt och man luktar illa, fy!

Nu tar jag nya tag och när det blir jobbigt ska jag kolla på era kommentarer! 
Stort tack till er som fått mig på rätt bana igen!



Flytta till varmare breddgrader


Hallå kära läsare! Hur står det till? :)

Bara jag som inte välkomnar hösten? Det har börjat bli kallt, det är grått och trist, det regnar... Nej fy varför bor man inte på varmare breddgrader! Förhoppningsvis gör jag det, jag har bestämt mig för att nån dag, inom snar framtid eller senare i livet bara dra från det här landet!
Innan hade jag ju min lilla dröm om att stanna kvar i Alanya och jobba, nu när den är uppfylld så är min nya dröm att få komma bort här ifrån, börja om på ny kula kan man säga!
Visst skulle det vara lite trist att lämna sina vänner här men vem säger att man inte fortfarande kan vara vänner och hålla kontakten?

Har ni nån gång haft/har planer på att flytta utomlands? :)



Pretty Little Liars


Jag har haft seriebrist ett tag nu eftersom alla mina serier som jag brukar följa är slut men nu har jag äntligen hittat denna spännande serie, Pretty Little Liars!
Jag har hört talas som den ett tag men inte för ens igår började kolla på den och kan säga att jag är så hooked haha, vill aldrig sluta titta!
Rekommenderad starkt för er som inte följer den! :D

Do what you belive in!



Den där kicken :D


Nu har jag precis ätit middag, korvstroganof med farfalle och sallad efter ett härligt core pass. Hade en så skön känsla efter passet, det blir liksom en liten kick när man känner att det går lite bättre under passet, att man har gjort framsteg! :D

Hur är har er dag varit? :)

Fimpa röken, behåll glöden!


Jag blev bjuden på en cigg på tunnelbanan idag och fick värsta beslutsångesten när jag klev av, men efter en del rådgörande med bla mamma så bröt jag av den och slängde den!
1-0 till mig!

Då kör vi nedräkning igen!


:D<3 

Frukt och bär smoothie!


(OBS de två första bilderna är från Google, jag glömde ta bild hemma så snodde bilderna där ifrån)

Jag vill iaf tipsa om den här goda smoothien som är gjord på fryst frukt och bär mix, banan och vaniljyoghurt.
Jag blev faktiskt glatt överraskad, var nämligen lite skeptiskt med ananasen från förra smoothien jag gjorde med bara ananas, men den här blev som sagt väldigt fruktig och god!


Gör så här:
Mixa en halv banan tillsammans med 1,5 dl vaniljyoghurt och 1 dl frysta bärmixen, häll upp i ett glas och strö på t ex linfrön och kokosflingor. Ät och njut! Mums :)

Det underligaste jag vart med om...


Ja idag har jag lyckats vara helt rökfri, det har inte varit lätt och det kommer inte bli det på ett tag men det hände en jätte underlig grej när jag kom ut från spärrarna i fridhemsplan för att gå till den där nannynucertifieringen.En äldre man med brittiskenglska stoppar mig och när han har min uppmärksamhet säger han "du är så himla vacker, rök inte! Se dig i en stor spegel och se hur vacker du är!" Snacka om vilken chock jag fick då, jag är fortfarande fascinerad över hur han kunde veta? Hur kunde han veta att jag gick och grubblade över om jag skulle köpa cigg eller inte, sen har inte mitt självförtroende vart på topp den senaste tiden heller, men som sagt hur kunde han veta? Jag tror det var nåt speciellt det där lilla mötet, jag ska verkligen inte röka och det kanske finns en mening med vad han sa? Det blev iaf lite lättare att hålla sig ifrån ciggen sen. Jag kom hem vid 20 tidens sen iaf så det blev en sen middag, kycklingcurry med ris och sallad mums! Och godkänd blev jag också på certifieringen :)


Å där var hösten på väg..

Hålla kära ni! Har helgen varit bra, är ni utvilade för en ny vecka?
Haha jag vet inte hur jag förhåller mig men jag sitter iaf på bussen på väg till skolan så det är ju alltid något!
Idag ska jag till Nannynu för att skriva ett test för att se om jag lämpar mig för jobbet, hoppas på det bästa!

Regnar gör det också här i Stockholm och det är inte lite heller! Jag har inte speciellt långt att gå till bussen, några hundra meter kanske och jag var tvungen att springa för att inte bli helt dränkt, haha lyckat! Jag ser i princip nyduschad ut!


En dag på landet

Som sagt tillbringa jag dagen ute i Närtuna med familjen :)
Jag, mamma, morfar, Johan och Anna gav oss ut i skogen men vi hitta inte så mycket svamp, det var väldigt torrt i skogen nu så svampen växer inte så bra men vi hade kul ändå, haha jag och Johan flippade lite. Han sprang runt med mig på ryggen! Lite kottkrig blev det också, mycket skratt helt enkelt! :) Crazy family javisst! ;)
Innan skogen fika vi lite med kaffe och hemmagjord sockerkaka och efter skogen blev det middag, supergod kyckling med potatiskroketter, svampstuvning och sallad!
Allt som allt en mycket trevlig dag och helg för överrikt :)


Starkare än på länge

Sååå himla skönt att jag äntligen är klar med den där förbannade boken!
Nu kan jag njuta av helgen fullt ut, ladda batterierna!
Just nu är jag på väg till en kompis där jag ska spendera natten, trevligt trevligt :) Och på söndag hämtar mamma upp mig och vi åker ut till Närtuna för att hälsa på morfar och faster tillsammans med Johan och Anna, vi ska nog passa på att ge oss ut i skogen i jakt efter svamp :)

Ni får ha en fin helg kära läsare, många kramar till er!


Svar på tal :)

(OBS, inte killen jag var tillsammans med!)
 
Från My:
Absolut bästa namnet har du! ;) & det absolut svåraste för dessa underbara turkar att uttala haha! 
Nej men tänkte bara höra med dig hur det kommer sig att du började jobba i Alanya när du var där, jag själv ÄLSKAR Alanya, går inte beskriva med ord hur underbart det är där! & är så jäkla sugen på att bara vara där hela nästa sommar och antingen jobba eller bara chilla liksom! Så tänkte om du kunde berätta lite om hur du fick ett jobb. 
Hare gött!
Haha ja när jag var där förra året gick alla runt och sa "Mu" till mig för att turkarna inte kunde utala det så jag började presentera mig som My(alltså engelska för min) och det blev genast bättre. Sen fick jag smeknamnet Maya det här året, haha saknar faktiskt att bli kallad för det ;)
Men nu till din fråga :)
Jag kände redan under vinter/våren att jag ville pröva på att jobba i Alanya, jag skrev ett inlägg till och med där jag hade som en liten dröm att få göra det :) Men när jag åkte ner dit med mina kompisar kände jag mig verkligen inte redo för att åka hem och jag när jag fick ett jobberbjudande på Black Pearl började jag seriöst fundera på att stanna och jobba men sen så började jag prata med en lite äldre turkisk kille från Tropical som jag är bekant med sen förra sommaren, han bor också här i Stockholm och kan svenska så det underlättade. Jag fick alltså jobb på Tropical genom honom, det var alltså väldigt enkelt just för att det är en tillgång att ha en svensk, framför allt tjej, som raggar kunder.
Har du kontakter är det enkelt men var beredd på långa dagar/kvällar, lite i lön (mat och dryck brukar oftast vara gratis om du jobbar på en restaurang) och slit men kan säga att det är så värt det, speciellt om du verkligen ÄLSKAR Alanya :) Det är verkligen en upplevelse och det är så himla kul att träffa så mycket nya människor :)
Jag tycker absolut att du ska försöka hitta ett jobb till nästa sommar, det ska jag nog också ta och göra eller som du tänker bara åka ner och chilla :) Kram!
 
 
 
 
 
 
 
Från Anonym:
Vad har hänt? :O är du inte tillsammans med din kille längre? :( kram hoppas att allt löser sig fina du <3
Det är en ganska lång historia men för att göra den kort så har killen jag var med haft fler tjejer(klandrar ingen tjej i det här) vilket jag egentligen förstod för länge sen men valde att blunda för, man hoppas ju alltid att det ska vara annorlunda när det gäller en själv men så var inte fallet här. Men eftersom jag förstod att något inte stämde har jag nog ändå varit lite förberedd för den här smällen så det känns inte så hemskt som det borde göra. Jag är mer förbannad än ledsen.
Tack så mycket, kram! <3

Lite mer från Alanya

Ja det är några bilder som jag tog med min gamla iPhone innan den blev stulen som jag hann lägga upp på facebook :)

Bilden när jag står i baren var då jag fick vara med och göra min och Alex mojito på en restaurang som heter Black Pearl :)
Sen är det bilder från vår utflykt uppe vid borgen, moskén som är på bilden var jag inne i och jag fick ha på mig sjal, en lång kjol och en sjal över axlarna, jättefin men den var väldigt tom och ganska enkel där inne :)
På bilden där det ser ut som en människa fick jag gå ner i en slags underjordisk katakomb eller vad man ska kalla det och tydligen var den där människan en man som begravts i väggen, spännande och jag tror att det finns en spökhistoria om det där men den minns jag tyvärr inte hehe ;)
Sen har vi en fin bild på utsikten där uppifrån, den östra sidan över hamnen :)


What doesn't kill you makes you stronger

Hej på er mina kära läsare! Allt bra? :)
Själv mår ganska bra trots omständigheterna och sitter nu på t-banan med mamma, vi ska till enheten för att träffa en kvinna och prata om kroppsuppfattning, vilket känns välbehövligt och kan bli väldigt lärorikt!
Jag var på enheten igår på samtal och vikt, hade inte varit där på 3 veckor så det kändes ganska skönt att få komma dit igen.
Jag har inte varit i skolan idag men har ist jobbat hemma med boken, snart inne på det 5:e och sista kapitlet!
Almost done!


When the truth comes out, its time to move on

Ja vad ska man säga... Jag visste om det hela tiden... Men man väljer att blunda.
Min resa till Alanya kommer fortfarande bli av men ser lite annorlunda ut..


Stay strong!

Då var jag på väg till jobbet, har träningsvärk sen tisdagspasset så vi får se hur snabba ben jag har idag haha ;)
Annars är jag snart färdig med uppdraget, ska bli skönt att äntligen bli klar med det!
Vi ska fira Victor också med lite fika sen när jag kommer hem också, Johan är där nu och Anna lär väl också komma så det är mysigt! :D

Vi hörs senare kära ni, kram!


Lillebror min!

Idag fyller världens bästa och finaste lillebror år, min lillebror!
Hela 9 år fyller du min lilla Askim!
Herre vad tiden går fort, minns för nio år sen jag gick och väntade på att pappa skulle komma hem från BB för att hämta oss och ta med oss till dig!
Jag minns när jag fick hålla dig första gången, på den lilla tvn i rummet gick Ronja rövardotter och tyckte att du påminde om en liten rumpnisse. Det låter kanske lite elakt men du var vår lilla rumpnisse, vår Victor!
Jag minns när vi var i Alanya första gången, du skulle fylla 2 år och du alltid ville "hopa" i poolen, du var till och med beredd på att slänga dig i utan armpuffar och badring!
Min lilla Askim, jag älskar dig ovillkorligt! "Enda ut i universum och tillbaka" som du brukar säga :')
Ja Askim så mycket älskar jag dig, universum är oändligt!
Grattis på 9 årsdagen!


Pineapple!

Mitt kvällsmål denna kväll blev ananas med honungsyoghurt och linfrön, mumsigt! En kopp chaite fick avrunda det hela ;)

Förövrigt har jag pluggat hela eftermiddagen och kvällen och jag är snart färdig med kapitel 3 av 5 :) Snacka om att jag kommer bli glad när jag äntligen är färdig!
Jag ska försöka bli färdig till fredag så att jag bara kan njuta av helgen, annars ska uppgiften vara inlämnad senast söndag..
Tror jag ska skriva färdigt kapitel 3 ikväll så att jag direkt kan starta på det 4:e imorgon :)
Jag måste få säga att jag blev lite extra peppad när jag fick tillbaka bokanalysen från förra uppdraget, fick A i svenska delen (!) så det ger än lite extra motivation! :)


Robin Hood!

Jag blir verkligen så himla glad av era frågor, så kul! :D
 
Fråga från Lina:
Så avundsjuk på att di ska åka dit, jag var oxå där i somras och förra sommaren, man kan inget annat än ÄLSKA denna fantastiska plats! Men nu till frågan, när du var där var du på en klubb (disco) som heter Robinhood garden, det är typ 3 olika våningar och en heter även latinoclub, detta ligger bredvid Havana Club. (Ps. Om du inte vart där, gå dit det är lätt Alanyas bästa klubb) kram
 

Ja Alanya är verkligen en underbar plats och det är så kul att höra från människor som har varit där och de känner som jag! När var du där denna sommaren Lina? :)
Ja jag känner mycket väl till Robin Hood och jag var där ett antal gånger, dock är det inte mitt favoritställe. Klubben har som sagt 3 våningar och den jag föredrar mest om jag måste välja är andra våningen där det är lite mer Dirty Dancing feeling haha ;)
Något som fick mig att tycka mindre om Robin Hood var när jag fick reda på att en tjej blivit drogad där, från sin drink :/ Så efter jag fick höra det från den här tjejen gick jag bara dit om jag ville dansa :)
Jag tycker The doors och Hollywood är mycket bättre men alla tycker vi olika :)
Kram till dig Lina! :)
 

Skola

Jag har fått en fråga från Anonym, det är alltid lika kul att svara på era frågor och läsa era kommentarer :)
Tack, jag hoppas att jag kommer får svara på fler frågor! :)
 
Vad läser du för program i skolan?
Jag går på ett gymnasium i Liljeholmen här i Stockholm som heter Didaktus och pluggar vård och omsorg, andra året :)

That's how it is


Party!

Jag fick några bilder från en svensk kille jag var ute och festade med en kväll i Alanya, han och hans kompis rättare sagt. Kul hade vi haha och nej jag var inte helt nykter när bilderna togs ;) Vi var på Los Angeles, ligger nere i hamnen (alltså partyområdet). Mitt favoritställe som jag började gå till med Alex när vi alla tre var nere. Grym musik, goda och prisvärda drinkar och trevlig personal :) Rekommenderas!
 
Haha till och med på baren fick drinken vara med i högsta hugg, blue lagoon om jag inte har helt fel! En av mina favoritdrinkar där nere ;)
 
Haha ja vad ska man säga, glad var jag iaf ;)
Bjuder på den ;)
 
 
 
 

Den eviga väntan...!

Det är bara 37 dagar kvar tills vi åker nu! Jag längtar så obeskrivligt mycket och tanken på att jag måste åka hem efter 2 veckor är hemsk! Usch nej jag ska inte tänka på det nu utan istället fokusera på att jag faktiskt ska åka dit!
Det är bara att hålla ut i 37 dagar till!


Middag och plugg

 
Idag lagade jag middagen och bjöd på sesampanerad fisk med potatis, kall mynta/lime sås och en gott och blandad- sallad. Smarrigt blev det och jag tycker det är kul att jag börjar bli bättre i köket haha ;)
Nu sitter jag och jobbar med uppsatsen, jag är fortfarande på kapitel 2 av 5 och skriver just nu om romartiden. Det skönt när man får in ett flyt, då är det alltid enklare och till och med lite roligt att skriva. Jag tycker att religion och historia är jättekul och intressant men den här uppsatsen är inte lika kul. Det är så mycket som ska med. Judendomen, kristendomen, islam + människans urskrung, antiken, medeltiden, renässansen och upplysnignen.  Allt på en gång...
Jaja nu måste jag tillbaka till pluggandet.. suck.
 
 

Förstår inte vad som är med mig?

Hej på er! Allt bra? :)
 
Jag sitter i skolan just nu och jobbar med bokuppsatsen vi har till på fredag. Jag ligger en aning efter men jag är inte den ända har jag märkt så det känns ändå lite skönt. Jag glömde min anteckningsbok hemma på köksbordet i morse eftersom jag återigen försov mig. Jag förstår inte vad det är med mig. Sen förra vecka har jag inte vaknat av mitt alarm på mobilen och har jag gjort det så har jag bara hört den en gång och då tror jag att jag har gott om tid på mig. Jag brukar ta någon minut att snooza på men sen förra veckan har det uppenbarligen inte funkat att göra eftersom jag tydligen somnar om helt då. Vet inte om det har att göra med att jag är så himla skoltrött. Visst det är väl skönt att ha något att göra på dagarna och så men allt pluggande och skolan är jag så trött på. Vill bara dra ifrån Sverige!
Aja nu ska jag på lunch, vi hörs sen! 
Kram <3 

Take control!

Jag ramlade på denna bild på facebook igår kväll och den kändes så jäkla rätt så jag var tvungen att dela den.
Bilden kan ju betyda olika för olika personer och vad det själva går igenom. Men för mig knyter jag samman bilden med "min" ätstörning och när jag fattade beslutet att skicka in en ansökan till Stockholms center för ätstörning. Det var mitt första steg, att ens ha vilja att vilja ta kontrollen över mig själv igen och inte lte ätstörningen äga mig och mitt liv. Idag mår jag så mycket bättre, jag mår bättre idag än vad jag någonsin har gjort i hela mitt liv. Resan jag har gjort det senaste året har fått mig att växa något otroligt som person och jag har funnit en helt annan trygghet i mig själv. Dels tack vare SCÄ men också tack vare mig själv och min omgiving. Förra året, eller rättare sagt förra sommaren vågade jag ta steget att bara slänga mig ut i något helt okänt. Det kanske inte sluta lyckligt och förra året var fyllt med toppar och dalar men jag är ändå tacksam. Det är av det svåra i livet som får oss att växa och bli starkare. Varken jag själv eller min familj skulle aldrig någonsin kunna tro att jag ett år senare tar modet att stanna kvar i Alanya och jobba.
Jag har under hela mitt liv varit en väldigt osäker och tillbaka dragen person för människor jag inte känner och i situationer jag inte är van att vara i, jag minns att jag tyckte att det var så jobbigt att se hur utåtriktade personer i min familj var och att jag hela tiden undrade varför jag inte var sån. Varför jag var så rädd och osäker kring människor? Idag vet jag svaret. Jag var inte trygg i mig själv och allt nytt skämde mig. Det kan det så klart göra idag också men det är på ett helt annat sätt. Idag vågar jag ge mig in i det som är nytt och jag älskar att prata och möta nya människor.
 
Den här bilden symboliserar för mig att jag inte tänker låta "min" ätstörning kontrollera mig, jag har kommit så här långt och jag tänker fortsätta sätta ner foten och visa ätstörningen vem det är som bestämmer. Låt inte allt prat om dieter, ideal och kaloriräkning styra era liv. Njut av livet, ät vad ni känner för och försök att finna er inre trygghet. Så länge du hittar dit sätt att balansera ditt liv på och du är nöjd och kan acceptera dig själv för den du är spelar allt det andra ingen roll. Du behöver inte ha ett kontrollerande monster i ditt huvud som säger åt dig vad du ska äta och inte äta eller vad du ska göra och inte göra. För det är väl ditt liv och inte monstrets!
 
Jag vill tipsa om en blogg som två tjejer jag kände förut har tillsammans. De är tvillingsystrar och de har på senaste tiden lagt upp en del väldigt intressanta inlägg om just det här ämnet. Det ger i alla fall mig mer styrka och hopp. Att se att det faktiskt finns människor som har samma "filosofi" som jag själv lyckats bygga upp med hjälp av ren erfarenhet, fakta och kunskap.
 
 http://emmaochamelia.blogg.se/ heter tjejernas blogg :)
 
 
 

Snacka om vändning!

Ibland tror jag att det finns nån där uppe som hör ens böner haha!
Jag kommer till jobbet och när jag har bytt om frågar de om jag vill vara ledig idag ist! Klart som tusan jag vill vara ledig, jag som nästan höll på att gråta av ångest över att gå till jobbet haha!
Det enda som möjligen känns surt är att det blir lite mindre pengar men det löser sig nog!


En inte så taggad tjej

Blä alltså! Idag väntar ett långt 9 timmarspass på Donken, jag jobbar ju denna månad ut sen är jag fri från Donken för gott! Ja det kanske låter lite överdrivet men det känns verkligen så, varje gång jag ska jobba får jag ångest och får man det av sitt jobb ska man inte jobba kvar! Längtar tills denna månaden är slut så att jag slipper skiten!
Så otaggad är jag verkligen idag! Jag börjar 11-20, alltså stängning :(
Men ska jag vara lite positiv i det här trista inlägget så är det att jag iaf bokade mina biljetter igår och jag blir borta i 2 veckor! <3


Fredag!

Idag orkade jag inte gå till skolan, ja jag vet att det inte är bra att skolka men jag orkade verkligen inte gå idag. Jag får jobba med uppsatsen hemma ist, jag koncentrerar mig iaf bättre hemma än i skolan.
Nu står jag utanför banken för att sätta in pengarna jag fått tillbaka på skatten på mitt kort, lång kö...
Men när jag kommer hem ska jag iaf köpa flygbiljetten(är det tänkt iaf) så det ser jag fram emot! Ska bli skönt att ha det bokat :)

Sen blir det bara att plugga, plugga eftersom jag ligger väldigt mycket efter... Suck.
Vi hörs lite senare, kram!


Det börjar närma sig!

Snart åker jag, mamma, moster Carol, Matilda och Victor tillbaka till Alanya!
Hem!
Längtar så otroligt mycket!


Barndomsminnen!

Haha ja jag sitter just nu och lyssnar på Britney Spears!
Anledningen till det är att Matilda fick en uppgift på musiken att hitta en låt de tycker om från 90-talet och bakot. Hon säger att hon inte hittade någon men i mitt huvud kom hur mycket som helst upp. Michael Jackson, Britney Spears, Madonna osv. Haha lite kul att lyssna på sina barnfavoriter som man kan i princip hela texten på ;)
 
Nej nu måste jag sätta fart med den där boken i religion och historia, suck... 
 
Jo juste jag gick på ett powerbox pass idag också, en timma boxning och det känns lite i armarna kan jag säga. Haha när jag skulle skiva upp tre gurkskivor till min knäckebrödmacka när jag kom hem darrade hela handen ;)
 
Sov så gott kära ni, dröm fina drömmar :)
Kram! <3
 

Första core passet

Ja det var mitt första core pass sen i vintras, det var kul, bra musik och bra tränare :)
Men i slutet var jag väldigt skakig i armarna, jag är så klen i armarna verkligen. Idag ska jag iaf köra ett powerbox pass, jag kan behöva slå ur mig lite ilska.
Sen måste jag plugga idag också, vi skriven en religion och historia bok på 5 kapitel och jag är inte ens färdig med första, suck. Är bara så trött på skolan..


Grötfrukost

God morgon, allt bra med er?
Jag sitter just nu på bussen på väg till skolan, var väldigt trött imorse när jag vaknade. Jag hat vaknat 2 gånger inatt så kan ju bero på det, annars känns det som en ganska bra dag än så länge. Jag är taggad inför träningen i eftermiddag, ska bli spännande :)
Min frukost idag bestod av mannagrynsgröt, kände att det passade bra nu när det börjar bli så kallt på mornarna och det var länge sen jag åt gröt, två knäckebrödmackor med leverpastej och te :)
Är så trött på min yogurt och müsli frukost så det var kul med något annat :)
Ni får ha en bra dag så länge så hörs vi sen, kram! ❤


The light in our lifes

 
Idag har jag gjort något jag bara har kunnat drömma om att göra den senaste tiden.
Jag har idag sagt upp mig från jobbet på donken och behöver bara jobba den här månaden ut, dvs att jag bara har två arbetspass kvar att jobba på donken för gott!
Helt underbar känsla!
 
Och de från Nanny ringde idag också och berättade att de har hittat en matchande famillj åt mig så snart kanske det inte dröjer länge innan jag får sätta igång mitt nya jobb heller, så skönt verkligen och jag kan fortfarande inte riktigt fatta att jag faktiskt har fått ett nytt jobb!
Och som grädde på moset ska jag på mitt första corepass sedan i vintras imorgon, är så taggad verkligen. Det ska bli så kul! Och som att det inte vore nog så har jag hämtat ut mina skattepengar nu och så fort jag har satt in pengarna på kontot och pratat lite med killen ska jag snabbt som tusan boka oktoberbiljetten!
 
Ja mitt i allt kaos av känslor och problem finns ändå några ljuspunkter i mitt liv som gör mig starkare och får mig att orka stå ut, och sånt är viktigt! 
 
 

Så var det där med rökningen...

Ja jag lyckades vara rökfri fram till kvar över tolv... Jag kände mig inte direkt stolt över att ta den där ciggen.
Kände mig väldigt svag faktiskt men jag tänk under dagen nu efter det och jag känner att jag vill röka (fortfarande inget jag propagerar för), det låter fel men man kan inte sluta om man verkligen inte vill, och jag vill inte till 100%.
Nu har jag ett nytt paket och säger så här, nån dag ska jag sluta. Jag vet inte när men jag får ta det som det kommer och hur jag känner.
Förut innan jag rökte så tänkte jag att det inte borde vara så svårt men nu vet jag hur det känns och vill man som sagt inte sluta till 100% så går det inte att sluta.
Jag får ta det som det kommer helt enkelt och just nu vill jag inte sluta. För er som inte röker tycker säkert att detta inlägg är löjligt och fullständigt onödigt och att jag är en svag person som inte bara kan sluta. Men så här är det iaf och nån dag kommer det säkert då jag känner att det får vara nog men så länge vill jag försöka att inte se detta som ett misslyckande utan att jag ändå försökte även om det bara var för än väldigt kort period.
Däremot om jag känner att rökningen påverkar min träning kommer jag sluta, för träningen är ändå viktigare än att jag röker. Vi får se helt enkelt.
Uppmuntrar som sagt ingen att röka och detta är ju mitt beslut och om det är någon därute som försöker sluta uppmuntrar jag ist de som verkligen försöker och har viljan! Heja er!


summering av dagen

 
Dålig update idag jag vet men jag har inte riktigt haft tid idag tyvärr. 
Jag vaknade vid åtta tiden, käka frukost och började kolla på 3:e säsongen av Andra avenyn (glatt överraskad att avsnitten finns på swefilmer.com) sen blev jag av med solariumoskulden innan jobbet. Det blev 30 min i solariumet före jobbet, mamma solade också. Det var lite obehaligt i början att fälla ner den övredelenav solarriumet men det kändes bättre sen. Det var inte så varmt som jag trodde att det skulle bli sen blev det väl inte resultatet jag hade hoppats på men lite färg fick jag nog i ansiktet (körde med anisktskanon) och något mörkare blev jag väl på resten av kroppen men inget större resulatet blev det väl inte. Man måste nog sola några gånger för att det verkligen ska synas men jag fick ändå en kommentar idag på jobbet (jobbade från 11-18, suck fortfarande på donken) att jag var så brun, det tackar jag för haha ;)
 Efter jobbet åkte jag och kompis från jobbet in till stan och tog en kaffe på Café 60, alltid trevligt. Han och jag har inte träffats på typ tre månader, innan jag åkte till Turkiet typ, så vi pratade igenom sommaren bla :)
Jag var nog hemma vid åtta tiden så det blev en sen middag till Andra avenyn, falafel med sallad och sweetchili sås :)
Sen är det ju 1 september... ja jag ska inte ljuga för er. Jag har rökt idag men det är för att jag fortfarande har cigg kvar och det känns så ovärt att inte röka de sista ur paketet. Men på tisdag ska jag ta mitt första gruppträningspass, det blir core och eventuellt ett bootypass (vill dock gå ut för hårt det första jag gör utan starta mjukt och då är det nog bäst att "bara" köra ett corepass). Min tanke är att jag ska vara rökfri från och med imorgon, jag har två cigg kvar i paketet och just nu sitter jag och överväger om jag ska röka upp dem så att de inte finns några till imorgon eller bara låta dem vara. Men problemet då blir att jag kommer bli ännu mer sugen imorgon när jag vet att jag har cigg kvar så jag tror att det är bäst att röka upp dem. Sen får jag stå ut med röksuget helt enkelt, punkt slut!
Jag är förövrigt riktigt taggad inför gruppträningspassen, det ska bli kul men den här gången ska jag vara mer varierad och inte bara gå på samma pass hela tiden, inte heller starta för hårt. Jag vill inte att träningen ska bli tråkig eller uttjatad som PW/joggningen känns nu.
Jag hade väldigt gärna börjat med träningen redan imorgon men jag jobbar från 17-19 imorgon så det blir lite svårt.
Nu ska jag tvätta håret och krypa till sängs, sov så gott kära ni så hörs vi imorgon. Kram kram <3 

RSS 2.0