New Years outfit


Önskar alla ett gott nytt år! 

Mitt 2013

 
Det har blivit en hel del bilder det här året och det är jag väldigt glad för, allt är ju såklart inte med men det som har betydigt mest det här året finns i dessa bilder. 
Jag har gjort mycket 2013 och vart med om hel del, kämpat, skrattat, gråtit, levt. Det har varit ett otroligt lärorikt år och jag är så tacksam för alla människor jag har träffat, vilka jag har spenderat tid med och allt jag har fått göra. 
Det har varit ett kämpigt år med många beslut, mycket kämpande med mig själv och enormt mycket känslor.
 
När jag har suttit här nu och gått igenom alla bilder från 2013 har jag kunnat se min egna utvecklig, hur jag har vuxit i mig själv och till mitt yttre. Det är nästan lite överväldigande att gå igenom hela året men också väldigt roligt, minnen vecks till liv :)
 
Jag har gjort en del saker som jag kanske inte borde ha gjort men jag ber inte om ursäkt för mina snesteg. Jag har lärt mig så mycket det här året och dem lärdomarna tänker jag ta med till 2014. Jag vet vad jag vill och vad jag behöver.
 
Det som jag är allra nöjdast med år 2013 är att jag valde att stanna kvar i Alanya och jobba, det var en dröm jag hade och att den slog in så snart var otroligt. Att jag fick den chansen. Nu blir mina drömmar större och jag hoppas att dem en dag slår in. 
Sen är jag även nöjd med mitt hår som har vuxit till sig, kolla bara på bilderna högst upp och jämför med bilderna från nu! Hehe lite töntigt kanske men det är jag iaf glad för :)
Så har jag även hunnit med att göra två tattueringar som jag har velat ha länge, så nöjd och stolt över de! 
Något som jag också är väldigt glad över är att jag har besegrat mig rädsla för kameran. Jag vet inte om ni minns det men i April la jag upp ett inlägg om hur jag skulle övervinna den rädslan, ta tjuren vid hornen. Nu äskar jag att ta bilder och vara med i dem, bilderna ger en möjlighet att bevara och minnas! 
 
Kort och gott kan jag iaf avsluta med att jag är redo för år 2014 och kan knappt bärja mig för vad det har att erbjuda, bring it on!
 

Hundraåringen


Denna söndag har jag tillbringat med familjen. Vi åkte till mormor och åt en supergod lunch, porterstek med rostade  grönsaker och potatis :)
Sen bar det vidare till Heron City för biomys, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Väldigt bra och roliga film med bl a den bästa Robert Gustavsson, rekommenderas verkligen! :)

Nu ska vi snart käka middag, Turkiet inspirerade är vi och gör sucuk, äggröra, syrad rödkål och andra grönsaker, mums! Åt det i somras några gånger, oftast till frukost men det är väldigt gott iaf :)

Överraskad!


Igår innan jobbet åkte jag med Carol in till stan för att träffa några av hennes vänner och snacka om att jag blev förvånad när vi kommit upp från rulltrappan på centralen och nån ropar efter mig och det visar sig vara en vän från Alanya! :D
Sjuktkul och överraskande att stöta på honom bara så där, trevligt var det iaf! :)

Vi mötte iaf upp Carols vänner kort efter och gick till Starbucks som precis har öppnat här i Stockholm :)
Blev en gingerbread latte, supergod, och jag älskat systemet de har. Någon kommet och mötet upp en i kön, frågar vad man är sugen på och kommer med förslag, hjälper en på traven och skriver ner beställningen på en lapp med ens namn på sen får man ta med sig lappen till kassan. Smidigt!
Men en tabbe gjorde de, killen som skrev ner mitt namn fick Y:et att se ut som ett T så hon som gjorde min latte ropade ut MT, suck! Men men, bortsätt från det älskar jag det och kan säga att det kommer nog bli några besök till Starbucks i Alanya ;)

Fick med mig en topp och ny mascara hem iaf sen bar det av till jobbet :)




Varför Alanya?

 
Jag har förklarat i ett inlägg tidigare varför jag drar mig till Alanya och varför jag trivs så bra där men svarar gärna på det igen :)
 
Förra sommaren, alltså sommaren 2012 var jag i en period där jag inte visste vem jag var eller vad jag ville. Jag hade precis börjat må bättre från sjukdomen och att jag fick åka till Alanya var en slump egentligen, jag valde inte vart jag skulle resa utan det gjorde min mormor då hon bjöd på resan. Hur som helst så upptäckte jag så mycket nytt och fick något som gjorde mig lycklig. Jag fick möjligheten att åka ner fler gånger samma år och ju mer jag var där ju mer utvecklades jag som person,mer utåt, mer levande. 
Den här sommaren spenderade jag hela sommaren i Alanya som du vet och har lärt mig ännu mer och fått mer erfarenheter, vuxit något enormt som person.
Alanya och människorna där har givit mig så mycket. Kärlek, sorg, svek, lycka, erfarenhet, upplevelser, minnen för livet och en chans att växa. Det har blivit en plats jag älskar och trivs i, ja trots att jag har varit med om mindre bra och roliga saker.
 
Det skulle nog lika gärna kunna varit Grekland, Bulgarien, Spanien osv men nu blev det Turkiet, Alanya. Staden har blivit en del av mig just för att jag har fått växa så mycket där. För vissa kanske det låter töntigt men för mig är det faktiskt inte det.
 
Förstår också vad du menar med att livet "leker" (vilket det verkligen inte gör alla gånger trots att det är sommar och säsong, mycket händer) under högsäsongen och att livet där nere nu under lågsäsong inte är det samma. Men för min del tror jag inte det spelar någon roll. Carol kommer vara med mig, jag har fått en del vänner där och mammas pojkvän bor där. Jag har fått andra anknytningar än vad en turist som kommer dit första gången har. Skulle jag ha vart en turist som åker dit första gången nu i februari så skulle jag tycka det var skit trist antagligen, om inte annat känna mig väldigt lost. Men jag anser att så inte är fallet nu.
 
Ett ord som kom att spela stor roll till allt detta som jag har fått vara med om är "Ja". Ett enkelt ord som kunde ha blivit ett "Nej" och som antagligen inte hade lätt mig dit jag är idag. Det kanske låter fjuttigt, hur kan ett sånt ynka ord göra sån skillnad? 
Tro mig, i mitt fall vad det just det där lilla "fjuttiga" Ja:t som blev början på allt. 
 
Hoppas du fick svaret du hade hoppats på Rebecca :)
 
 
 

New in - BikBok




Getting closer and closer!


Om 46 dagar kliver vi ut på denna mark igen, Gazipasa AirPort!
Längtan är enorm men vi börjar känna att det närmar sig nu! :D


Julafton




Den här julen var mysig, familjen var tillsammans i Närtuna + vänner. Men jag är glad att julen är över, har väntat på det länge så nu är det bara nyårsafton som ska bli av sen är det inte långt kvar tills vi åker. 
Jag ser verkligen framemot att se vad 2014 har att erbjuda. Mycket har hänt i år och jag har lärt mig mycket, lärt mig av mina misstag. 

Im ready for 2014 :)


Vörtbröd!


Yes tror jag lyckades den här gången!
Förra året när jag bakade vörtbrödet blev dem alldeles platta och tråkiga men i år swe det bättre ut, hoppas dem smakar lika gott som dem ser ut :)

Tog en PW/jogging runda medans brödet jäste också så nu har man det avklarat. Dock tycker jag tyvärr att det är jätte trist att träna just nu, känner ingen speciell motivation till det. Det beror nog mest på det tråkiga och kalla vädret :( 

Imorn är iaf julafton och vi kommer börja dagen med doppigrytan som vi äter varje år! Sen bär det av ut till Närtuna för julfirande, ska bli mysigt! :)


Pepparkaksbakning






Julmarknad


Först vill säga sorry för kass update men det är som det är med det.

Jag och familjen åkte iaf in till stan idag, närmare bestämt Gamla Stan för att gå på den lilla julmarknaden som finns på Stortorget. Mysigt med små röda stugor, olika dofter, julig musik och 
brända mandlar :)

Nu blir det nog lite pepparkaksbak, inte så jätte sugen på det men degen som syrran prompt skulle ha måste bakas så jag får väl ta på mig det uppdraget ;)

Kram på er!


Vodkabull


Gjorde vodkabull igår åt en gäst, det är ju är lätt drink men ändå kul att få göra :)


Livet är ingen dans på rosor

Mitt humör är inte på topp och det speglar sig verkligen här i bloggen. Som ni säkert har märkt är inläggen inte de roligaste och heller inte så värst intressanta.
Men det finns ju sina förklaringar till det. Det finns så mycket som ligger och gror i mig och den senaste tiden har jag börjat tänka på framtiden, hur jag vill leva och hur den ska se ut.
Jag vet att jag vill se mig själv någon annanstans, att få kunna bygga upp något, ett liv där jag vill bo och leva. Egentligen har jag inga yrkesplaner, vad jag vill jobba mer. Jag tycker ju om bar och restaurang branschen och har ju funderat på att bli bartender.
Det är ju såklart inget man kan jobba med livet ut men just nu och framöver så funkar det ju.
Och det här med att flytta utomlands är ju inte så lätt som jag önskar tyvärr. På något sätt går det ju och jag ska inte hymla med att det helt klart skulle vara lättare med en större plånbok. För så är det ju tyvärr.

Att jag har börjat tänka så här är ju för att jag inte går i skolan längre och jag har tagit ett steg in i vuxenvärlden nu även fast det inte riktigt känns som att jag är "vuxen".
Att ha fyllt 18 känns en aning surrialistiskt, var jag inte 16 nyss?

Att vara vuxen handlar om att ta ansvar och just nu känns det som att jag har väldigt lite av den varan. Visst jag jobbar helger men det ger ju ingen regelbunden vardag och i veckorna har jag egentligen inget att ta ansvar över. Vilket känns otroligt trist och understimulerande.
Och att jag jobbar är för att jag har ett mål, spara pengar så att jag kan klara mig första tiden i Alanya. Utan det målet vet jag inte vad jag skulle göra, antagligen jobba för ingenting, pengarna visst men det gör mig inte lycklig.
Att inte ha något stöd från någon utanför familjen är tuft och att inte ha möjligheten att träffa mina vänner som jag vill just nu är skit. Även fast jag inte är ensam så känner jag mig mer ensam en någonsin.

Den dagen då jag har lyckats få alla bitar på plats, eller åtminstone kan börja se pusslets motiv, det är dagen då jag kommer känna mig nöjd med mitt liv och hur jag har valt att leva. Vilka jag får ha i mitt liv och vilka som vill ha mig i sitt.

Breaky!


Blev en annorlunda frukost idag, havregrynsgröt med kanel och bär, sesamknäcke och apelsin juice :)
Kul med lite omväxling, jag äter alltid samma frukost, inrutad som jag är ;)

Jag skulle ha vart hos enheten idag halv tio men min kontaktperson vabbande idag så mötet blev inställt tyvärr. Det hade varit skönt att träffats idag och få prata ut om saker, tänkte faktiskt dela med mig lite av mina tankar lite senare så håll utkik. 
Kram! 




Gossip Girl


Tack vare Carol som fick mig att titta på Gossip Girl är jag nu fast och hela dagen har spenderats på soffan med Carol och kollat på serien! 
Väldigt bra men samtidigt så blir man då frustrerad på en del grejer, t ex att dem alltid ska göra det mer komplicerat än vad det är, men aja utan det skulle det väl inte bli någon bra serie direkt ;)

Om ni inte redan har sett den så rekommenderar jag den iaf :D

Resultat


Hej på er, allt bra? :)
Med mig är det helt okej iaf :)

Jag hade tänkt åka till gymmet idagmen ångrade mig och tog en PW ner till IP:n där jag bor. Det blev totalt 6 varv runt banan varav 1 varv blev PW och de andra 5 jogging. Testade även de sista 60 metrarna att ruscha, ni vet som man gjorde på idrotten :)
Det är skönt att bara släppa allt och bara få chansen att springa allt man har :)

Andra bilden visar mitt resultat på 5 veckor -1 vecka då jag var sjuk. Det är verkligen beviset av resultat som gör att man blir mer motiverad, att man får ett kvitto på att det man gör faktiskt ger något!

MEN vill bara påpeka att inte bli för fixerade, det går väldigt lätt över styr. Jag måste även påminna mig själv om det också. Det viktiga är att man mår bra och trivs i sitt eget skinn. Att acceptera sig själv och vara snäll mot sig själv! 
Ta hand om er! :)


Hur det blir!


Tänkte klargöra lite nu hur det kommer att bli med Alanya :)
Kvinnan vi pratade med på ambassaden sa att vi kan åka ner i februari, boka en tid hos polisen där och skaffa säsongskort som hon kallade det. Vi kommer antagligen ha med oss Mustafa eller någon annan som talar turkiska för att så att det inte blir något missförstånd :)

Vi kunde även skaffa visum här i Sverige men kvinnan från ambassaden föreslog första alternativet och vi har även läst samma sak på deras hemsida :)

Och nej det är bara jag och min moster Carol som åker eftersom vi planerar att stanna längre men dem kommer nog åka dit i sommar :)

Så idag om åtta veckor ska vi strax landa i Istanbul för att byta flyg till Gazipasa! :D 
Längtar!

Släpp den inre kampen. Dansa med istället

 
 
 

Rest in peace


Gustav
Augusti 2008 - December 2013
Vila i frid min lilla vän

Luciatåg


Ja trots att jag jobbade igår fick jag iaf ett luciatåg, jag som trodde att jag skulle bli utan haha ;)
Dock var det ju ett rätt speciellt luciatåg då det bestod av stamgästerna på jobbet haha! 
Ikväll blir det jobb också och det börjar kännas bra nu då jag kommit in i det mer så det är kul. Igår gjorde jag min första riktiga drink också, rosa panter! Det är sånt jag vill lära mig, bartenderjobb är så kul! :D

Glöm inte andningen!


Nåt som tränarna på gymmet har tjatat om ett bra tag är att andas under övningar men jag har aldrig riktigt fått till det förens nu med den nya core-koriografin där andningen kommer mycket i fokus.
Jag kan säga att det verkligen är skillnad! Man känner hur mer aktiv man blir i musklerna.
T ex under crunchövningarna när man drar sig upp och andas ut (då menar jag buschar ut och så länge du är uppe t ex i crunchen, och det gör verkligen inget att man hör andetagen, det är mer positivt)

Andningen väcker de inre musklerna till liv och ger det ultimata resultatet + att man får mer styrka i övningarna!
Så glöm inte andningen när ni tränar! :)


Keep our fingers crossed


Bloggbrist igår märkte jag idag hehe ;)
Så blir det ibland men bjuder iaf på en bild från i tisdags och gårdagens middag som jag gjorde, mums :)

Senare idag blir det gymmet annars händer inget speciellt, skönt med lite jobb imorn och på lördag :)
Imorn ska vi också tillbaka till ambassaden för lite följdfrågor som vi har nu innan vi kan göra något mer eller vet hur allt kommer bli, känns ju inte så bra att det är fredag den 13:e imorn men vi håller tummarna för goda besked! 


Good day


Idag spenderades dagen med en kompis från Alanya som är på besök här i Sverige. Vi promenerade bl.a. vid en sjö och trots att vädret var taskigt så var  det ändå rätt fint. En trevlig dag alltså :)

Nu ligget jag i soffan och kollar på American horror story, har ni sett den? Väldigt spännande serie så nu ska jag slå på nästa avsnitt ;)

Hur har eran dag varit? :)


Turkiska Ambassaden


Idag var jag och Carol på Turkiska Ambassaden för att få lite info om visum, vi fick prata med en man genom en lucka och fick ett papper sen var det klart... Ja lite klarare har det ju blivit och just står det verkligen och väger. Löser det sig med visum så åker vi i februari annars får vi vänta tills JUNI (!) och då innebär det att våra planer går i stöpet och då kommer det nog bli så att vi bara semestrar hela sommaren i Alanya. Det är ju såklart bättre än inget men det är ju inte vad vi tänkt oss..

Aja vi får se hur allt artar sig.
Gick iaf på gymmet, PW/jogging på band 2 km på band innan core-passet började. Så sjukt att det märks att man inte tränade förra veckan, men skönt iaf att göra av med lite energi!
Till kvällsmål blev det knäckebröd med leverpastej och en kopp varm nyponsoppa, har plötsligt fått cravings för nyponsoppa haha men det är så gott ju! :)



Maybe one day




Håller tummarna!


Hej på er allt bra? :)
Bjuder på lite bilder tänkte jag. De två första är från igår, jag redo för jobb och en liten bild på stället jag jobbar på :)
Haha sen har vi två bilder från en liten stund sen i Farsta med Carol. Vi hittade prydnader som såg ut som stora drinkglas ;)
Fatta vilken bra fishbowl man kan göra i den jag "poserar" vid! Nåt man borde ha i Alanya? ;)

Annars är väl humöret lite så där. Imorn ska vi till turkiska ambassaden, då allt avgörs kan man säga och vi får reda på hur allt kommer att bli. Vi håller bara tummarna och hoppas allt går som planerat!


Detta eviga pussel


Några bilder från igår kväll utanför jobbet, blä det är för kallt nu alltså!

Jag kan ju börja med att säga att jag är så trött på tillvaron, de som känner mig och följer mig på fb har nog märkt det på mina senaste statusar. 
Det är mycket som ligger och gror i mitt huvud och jag vet snart inte hur länge jag orkar med allt, jag är van att hantera saker på de sämsta sätten och nu när inte det går vet jag inte hur jag ska ta tag i allt. Känner mig vilsen.
Något annat som var mitt tidigare bekymmer var pengar, nu när det har löst sig och jag har fått jobb dyker nya bekymmer upp. Det tar liksom aldrig slut.
Jag och Carol ska till turkiska ambassaden på måndag och fråga hur allt det här om visum, priser osv. Vi kan bara hoppas på det bästa men jag har en känsla av att allt kommer skita sig.
Jag är väldigt tacksam för att jag har fått ett jobb men när saker inte går som man tänkt sig blir allt ännu jobbigare.

Inte så kul för er att läsa detta inlägg kanske men som ni vet vill jag heller inte att min blogg ska vara fullt med påhittade "tittavadgladjagär"- inlägg.

Jag får hoppas på det bästa och ha tro att alla mina bekymmer kommer lösa sig tillslut. Någon gång ska väl mitt pussel också gå ihop.

Myspys!


Igår var mamma ledig och Carol kom över efter jobbet så vi hade en liten myskväll med varm choklad och mackor  och tittade på alla Millenium-filmerna :)
Mys!

Idag står det jobb på schemat, börjar kl 18.00 :) 
Jag börjar känna mig lite bättre nu, hostade inte lika mycket inatt så nästa vecka kör jag igång med träningen igen, har faktiskt saknat det under denna vilauppmig-vecka :)

Hoppas ni får en bra fredag kära ni! :)



Catching Fire!


Igår var jag på bio med boysen, såg Hunger Games: Catching Fire! 
Alltså så bra, jag har läst boken och jag tyckte att regissören gjort filmen otroligt bra utefter boken :D 
Helt klart värd fem av fem! Grym :D
Längtat till sista filmen!!

Innan filmen kikade vi runt i butiker och åt på TacoBar, alltså en trevlig kväll :)
Däremot kände jag mig helt utmattad på väg hem, gick och la mig direkt i sängen med en kopp te och en film. Men det tog iaf ett bra tag att somna eftersom hostattackerna slår till. 
Vaknade vid 5 och gick upp strax innan 7 sen somnade igen på soffan. Alltså är jag inte piggaste tjejen i stan :/



Trött och förkyld


Fy vad trött jag är, känns som att jag inte får en blund på nätterna :(
När jag går och lägger mig kommer hostattackerna, ni vet sån där hemsk torrhosta som skär i halsen och bröstet. Jag la huvudet på två kuddar igår för att inte ligga för lågt och för att minska hostandet fast jag vet inte om det hjälpe speciellt mycket. Lyckades somna tillslut men så vaknar jag tidigt och flera gånger. Jag har inte känt mig utvilad på väldigt länge och det börjar bli väldigt jobbigt.
Nu ska jag iaf slå på en till film och göra nytt te, ligger nerbäddad i soffan just nu och försöker få så mycket vila som möjligt. Måste iaf bli lite piggare till fredag och lördag eftersom jag jobbar då!

Orkar inte ta nån ny bild så bjuder på två skogbilder från helgen i Närtuna, kram på er!



Lättnad!


Igår kväll gjorde vi kycklingwok till middag och sen blev det mys framför tvn, Grinchen är nog bland de bästa filmerna alltså! :)

Vi handlade lite presenter till mamma också och imorse fixade jag och Carol en födelsedagsfrukost åt fina mamma!

Åh vilken lättnad förresten, jag har jobb nu varje fredag och lördag på baren/restaurangen som jag provjobbade på i lördags! Så himla skönt! :D

Hur har eran tisdag varit då? :)


Grattis!


Idag är ingen vanlig dag för idag är det min förebild, bästa vän, mitt ljus och min älskade mammas födelsedag!
Ord kan inte beskriva hur mycket jag uppskattar och älskar dig, utan dig hade jag inte varit där jag är idag!
Jag har sagt detta en miljon gånger och kan säga det triljoner gånger till.
Du är bäst, det finns nog ingen mamma som är så stöttande, förstående och stark som hon. En kvinna jag har turen att ha som mamma!
Älskar dig enda ut i universum och tillbaka! 
Grattis kära mamma på din dag! <3


Bloggstrul?

Lite bilder från gårdagen ute i Närtuna, första advent.
 
Ja antingen så har jag tappat alla mina läsare plus en massa sidvisningar eller så är det nåt som strular med blogg.se. Enligt statistiken har jag inte haft en enda läsare eller sidvisningar sen igår, är det nån mer än jag med blogg som har samma problem?
 
Iaf hej på er! ;)
Igår åkte vi ut till Närtuna, åt lunch och fikade lite. En tur till skogen blev det också för att plocka mossa till vår adventsljusstake, lite bilder kommer senare tänkte jag :)
Nu ska jag iaf ta en dusch, kanske blir en liten promenad med mamma innan vi åker till mormor och tittar på hennes nya lägenhet :)
Usch jag har åkt på en dunderförkylning, jätte täppt i näsan, hostig och en aning irriterad i halsen så jag kommer nog få ligga lågt med träningen ett par dagar tills jag mår lite bättre, jag som precis började komma igång igen. Så himla typiskt! :(
 
 
 

1 December


Hej på er!
Första december är det idag och för första gången i mitt liv känns det rätt skönt att det inte är snö och -10 grader ute!

Iaf så åkte vi till kungens kurva igår, köpte skor åt Matilda och köpte godis i en godisbutik med 1000 sorters godis! :)
Allt fanns där kan jag säga!

Senare på kvällen provjobbade jag på en bar/restaurang där jag bor, hoppas att jag kan stanna den här gången, att jag behövs liksom!
Det gick bra och det var rätt roligt, lite smått förvirrad första dagen men sånt kommer man ju in i :) 
Kom på att jag glömt nämna att jag skulle provjobba hehe ;)

Haha Mustafas kusin jobbar på Coca-Cola och kan fixa namn på burkarna så finns det äntligen en enda colaburk i hela världen med mitt namn på! Den väntar på mig i Alanya så får dricka den när jag kommer ner haha! :D

Nu ska jag, Carol och mamma röra oss ut till Närtuna för lite adventsfika, ha en mysig första advent! Kram :)

RSS 2.0