Work work!


Då är jag reda för jobb, 4 arbetspass kvar nu!

Trots huvudvärk och en ihållande huvudvärk har jag lyckats fixa mig men skulle nog säga att det är tack vare celsius och peppande musik på hög volym på stereon!

Blir ett snabbt inlägg och har inte så mycket mer att skriva så vi hörs imorn, mami kommer tillbaka då! :D

A little switch


Hej på er! Allt väl?
Själv är jag trött som vanligt trots ca 9 timmars sömn. Tror inte jag sover så ordentligt dock men det blir nog bättre snart. Tror det delvis beror på att jag känner mig så ivrig inför avresan att jag bara vill vakna upp till nästa dag för att komma närmre nästa måndag!

Inatt sov jag iaf hos Carol, en liten switch hehe. Vi käkade iaf en god lasangemiddag och tog en promenad som blev typ 1 timme och 45 min minst haha, det finns lite mer att gå på här hos Carol än hos mig så ;)

Vaknade vid åtta båda två och åt en mysfrulle. Så har vi hunnit med att gå igenom Carols väska också, tagit bort onödiga kläder. Carol fick fixa mina naglar också så nu är de lite finare iaf :)

Jobb står på schemat ikväll, inte så taggad då jag är svin trött men jaja.

Summer fun!


Åh vad jag älskar när det dyker upp bilder från i somras som jag aldrig sätt eller ens visste fanns haha!

Det här var innan jag hade börjat jobba, när jag var ute med Alex och två göteborgare som vi träffade :)
Och såklart sitter vi på Los Angeles :D


My facial products


Jag införskaffade mig dessa igår för att hålla mitt ansikte rent och fräscht. Dock så har jag inte använd just dessa den senaste tiden men jag har använd de förut och tycker de funkar bra på min hud. 
Jag har haft så svårt att hitta något som funkat på mig tidigare men nu när har hittat Neutrogenas produkter så känner jag mig nöjd iaf :)

Det är då en skrubb som ska ta bort och förebygga mot pormaskar och en oljfri ansiktstvätt som gör rent på djupet för att få en fin och hälsosamhy.
Jag avslutar sen med Apotekets egna återfuktande ansiktsgel som lugnar, återfuktar, lämnar huden matt och fräsch och motverkar fet och oren hy vilket jag tycker är perfekt för mitt ansikte då jag inte kan ha för feta krämer i ansiktet!

Tillsammans gick allt på 190 kr vilket ändå är ett rätt överkomligt pris för något som faktiskt funkar!


Torsdag



Hej på er! :)
Igår åkte jag in till stan med Matilda, gick runt och kikade lite och så mötte vi Carol vid Starbucks. Fick heta Matilda igår då de blanda ihop våra namn ;)

Aja idag har jag hunnit med en dusch, frulle och lunch, disk och kl 1 blir det tvättstugan. Och idag ska jag gå igenom kläderna som ska packas ner eftersom jag inte hann med det igår :)


Stop please everyone else all the time and start thinking a little more about your own happiness








Tick Tack. Tick Tack.

Trött och sliten känner jag mig idag. Varken jag eller Carol (som sover brevid mig) har sovigt bra inatt. Det blev en kaotisk kvällen igår och båda fick svårt att somna. 
Jag har bara vridigt och vänt på mig hela natten, kollat vad klockan har varit och slumrat till och så gick jag upp tjugo över 7 tror jag.
 
Ibland är inte allt som det ser ut att vara men när man själv lever bakom den fasaden brister allt vid någon punkt och man kan inte vara tyst längre.
 
Trots det kaotiska ska jag iaf städa, plocka fram och prioritera kläder som ska packas ner, handla ansiktsprodukter och så blir det en sväng in till stan med lilla syster.
 
Hoppas att ni är piggare än mig och att ni får en fin dag, kram!

Sommar och heta dagar.

 
Alltså ååh vad jag längtar till sol och värme. Och att få bli BRUN igen!! Jag känner mig så blek och trist att jag blir deprimerad haha! Nej men trivs verkligen mycket bättre med en fräsch solbränna och jag hade ju turen att spendera sommaren i underbara Alanya så brun blev man allt. Har nog aldrig varit så brun som då! :D
Miss it!
 
Och nej jag är inte född igår. Jag vet att Alanya just nu är under lågsäsong och inte har det vackra och riktigt varma sommarvädret. Att få upp brännan igen blir ju till säsongstarten eller så fort graderna börjar stiga igen :D Men är bara så glad över att få komma iväg, och det är inte långt kvar nu! Hoppas allt ordnar sig när vi kommer dit och blir som vi tänkt oss! 

Thai och chit chat!


Idag åkte jag som sagt in till stan för att äta lunch med Josse :)
Vi åt thai mat på Sawadee i Kungshallen, för min del blev det min favorit kyckling i rödcurry hehe :)

Sen gick vi runt och glodde i lite butiker, pratade ikapp lite och hade trevligt :)
På söndag blir det nog en myskväll hos Josse också och så kommer ju mamma hem på lördag så jag har lite att se fram emot den här veckan :)

Grötit värre

 
Denna morgon började tidigt. Först vaknade jag halv 4 i morse, somnade om och klev upp halv 7. Så det blev till att göra en tidig frukost och eftersom jag är dödstrött på min vanliga frukost, fil med müsli och två mackor, gjorde jag havregrynsgröt med kanel och rivet äpple samt två ägg och min vanliga kopp te :) Lite skönt med variation känner jag! (Sorry för en dålig bild)
 
Nu sitter jag iaf och lyssnar på musik och ska starx börja göra mig i ordning för en lunchdejt med Josse :) Det är över en månad sen vi sågs så det ska absolut bli skönt att få träffa henne igen, saknar henne!
 
Ni får ha en trevlig tisdag vad ni nu har för er så hörs vi lite senare, kram! :)
 
 

Träning

Pic: weheartit.com
 
Tänkte tipsa lite om min träning. Inget avancerat egentligen men jag har iaf märkt resultat så det verkar funka iaf ;)
Det är lite svårt det här med träning kombinerat med ätstörningen då det lätt kan bli en fixering om jag inte är försiktig. Men så länge jag äter som jag ska är det ingen fara och att jag inte pressar mig för hårt.
 
Iaf så gör jag fem olika hemmaövningar då jag inte går till gymmet längre eftersom jag har frusit det pga att vi åker snart :)
 
  • Squats: 105 st
  • SitUps: 40 st
  • Plankan med korsade knäuppdrag: 35 st
  • Benlyft åt sidan: 35 st på vardera ben
  • Fällkniven: 35 st
  • SitUps:  45 st
Dessa övningar gör jag varje dag utom lördagar och söndagar, alltså på veckodagarna. Det tar inte speciellt lång tid att göra och har man peppande och bra musik så blir det lättare, as we all know ;)
 
 
 

Starbucks chill


Det blev en spontan kaffe på Starbucks med min kanki idag :) 
En varsin gingerbread latte och prat gjorde min dag. Hade en obehagskänsla idag på väg in till stan, kan inte sätta fingret på vad det var gör känsla. Ångest eller nervositet, otålighet eller vad det nu var! Känns bättre nu iaf :)

Tack för att du finns i mitt liv och lyser på min vardag kära moster/syster/kanki :) <3



2 veckor!


Herregud säger jag bara! Sjukt nära är det nu och jag blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det! :D
Och samtidigt blir jag så fruktansvärt nervös över allt som väntar oss där nere, hur allt kommer bli och om allt går som vi har tänkt hos! Vi håller tummarna och fortsätter att räkna ner dagarna! :D


Todays "happenings"


Idag har denna söndag bestått av en promenad till Willys med lillsyrran för att köpa B&J :D 
Haha jag kunde ha gått upp till centrum men tänkte att eftersom solen tittade fram lite idag så körde jag på en promenix + att glassen är billigare på Willys hehe ;)
Så nu har vi iaf en varsin mumsig glass, lite utmaning för mig också då det kan bli lite jobbigt men det handlar ju om att gå emot ångesten så!

Sen blev det iaf lite memory med lillebror. Hehe jag vann två av tre gånger. Lite skönt då jag kan vara en lite dålig förlorare, kanske inte så mycket i memory då ;)
Victor var glad iaf haha :)

Nu blir det serie tittande och kanske lite spel på Xbox med Victor innan jag och Matilda ska se på andra delen av Hunger Games och käka glarre :)


Söndag


Godmorgon kära ni! Allt bra? :)

Jag har precis ätit frukost framför tvn :) Klev upp halv 9 idag och somnade strax vid kvart över 2 tror jag den var, känner mig lite seg men vad ska man göra? ;)

Jag hann inte blogga mer igår tyvärr då jag fick börja 2 timmar tidigare igår. 
Snacka om att jag var nervös igår då jag skulle prata med min chef om att jag åker. Han visste inget men tog det bra! Han är själv från Turkiet och rådde mig att vara försiktig men att han också önskade oss lycka till. Jag och min familj känner honom sen långt tillbaka så det kändes bra :)
Nu är det bara att tuta och köra! :D

Tröttmössa


Herregud säger jag bara!
Igår efter jobbet var jag svintrött och det tog inte allt för lång tid att somna.
Jag har varit väldigt trött den senaste tiden, har inte sovit ut eller känt mig helt utvila. Jag tror att det var därför jag kände mig konstig i kroppen igår med illamående till och från.

Idag klev jag iaf upp kl 9 men efter frukost, en timme senare gick jag och la mig igen och klev upp nu.
Känner mig lite bättre men tänkte gå upp till centrum och köpa en celsius och ta en promenad för att piggna till ordentligt, jobb idag också ju!

Bilden är från igår kvällens jobb :)

Lite nytt


Buur! Usch det är svinkallt ute, hjälper ju inte att det har varit +25 i Alanya idag! Men snart är vi där! :D

Nu har jag iaf kommit hem från några timmar i Farsta med Carol. Vi väntade först en evighet på banken för att sätta in pengar på våra kort sen drog vi vidare för den sista inhandlingen före avresan. Lika bra att köpa så att man inte sitter där nere utan det sminket man är van vid. Köpte även hårinpackningen Schwarzkopf GLISS som har funkar jättebra på mitt hår, det var ett tag sen jag använde det och det märks på mitt hår kan jag säga!
Och så blev det ett packet enkla ringar :)

Ett sent mellis har jag iaf fått i mig nu men det gör inte så mycket då jag jobbar hela kvällen och jag käkar middag senare än vanligt :)

Vad ska ni ha för er ikväll? :)


Fruktberoende!


Igår kväll käkade jag och Carol lite melon och apelsin, det kickade nog igång nåt beroende haha ;)
Så idag tog Carol med sig frukt hemifrån efter jobbet och nu har vi precis avnjutit en mumsig frukttallrik med Matilda!
Att det kan vara så gott med frukt! :) (haha låter som att jag aldrig har ätit frukt förut!)


A little more about me

Personligt:

Ditt fullständiga namn? My ****** Elisabeth Bergstedt

Längd? Ca 160 cm

Smeknamn? Har redan så kort namn men kan kallas Kanki, My(eng.uttal), Maya och ibland Myppan ;)

Hårfärg? Blond

Ögonfärg? Grönblåa 

Hur mycket bryr du dig om ditt utseende? Lite för mycket bland..

Är det någonting du inte kan strunta i att göra dig i ordning med? Nja, skulle väl vara ögonbrynen och ögonfransarna men beror lite på vad jag ska göra.

Skostorlek? 37-38, beror på skomodellen

 

Speciellt vänner/folk

Vad heter din bästavän? Carol och min mamma helt klart! Men också Alex, Benjamin, Jennifer och Josse. Fint med bra vänner :)

Hur många vänner har du? Tillräckligt skulle jag säga, har ibland lite svårt att släppa in vem som helst.

När var du senast med någon kompis? Imorse, med Carol :)

Vem sov du senast hos av dina kompisar? Oj har inte sovit borta sen nyår och det var hos Alex!

Vem sov senast hos dig? Carol!

 

Romantik:

Vill du ha ett förhållande? Ja, men inte med vem som helst

Vill du helst att din kille ska vara äldre eller yngre dig? Drar mig mer till äldre killar (menar då inte gubbar!) 

Tycker någon om dig mer än som vän? Det vet jag inte riktigt

Tänker du mycket på utseendet hos din kille? Jag har ingen killen just nu men hade jag haft det så hade nog utseendet inte spelat så stor roll eftersom jag skulle vara tsm med honom för den han är. Sen skadar det ju inte att man håller sig fräsch, precis som dem känner för tjejer.

Har du nångång fått ditt hjärta brustet? Yepp

Är du singel? Yes

 

Från kram till sex:

Har du kramat motsatta könet? Haha nej aldrig, klart jag har ;)

Har du kramat någon du tycker om inför folk? Såklart

Har du pussat någon i motsatta könet? Yes

Har du pussat någon i medsatta könet? Haha ja på fyllan med Alex!

Har du pussat någon inför folk? Ja

Haft sex med någon på offentlig plats? Inte så att någon har sett men... Ja

Haft sex överhuvudtaget? Yes

Har någon av det motsatta könet sett dig naken? Det kan man väl säga haha

 

Tankar och skit:

Har du någon fobi? Hatar spindlar, så äckliga! 

Har du någon allergi? När jag var mindre var jag känslig mot valnötter och sen ett penicillin som heter Amimox

Vad tänker du på innan du somnar? Kan vara lite olika men den senaste tiden är det mycket tankar kring Alanya och lite annat.

Vad tycker du bäst om att höra, att du är snygg eller att höra att någon tycker om dig? Det beror nog helt på vem det kommer ifrån. Om någon random skulle säga att han/hon tycker om mig skulle jag bara tycka att det var konstigt. Men kommer det ifrån någon jag bryr mig om så föredrar jag att han/hon tycker om mig :)

 

Vad väljer du?

Stockholm eller Göteborg? Alanya ;)

En galen kväll med tjejerna eller en mysig kväll med killen? Beror också på, båda är något jag älskar att göra men ja det bror på situationen och hurmöret :)

Morgon- eller kvällsmänniska? Bra fråga, tidiga mornar är inte så roligt så det blir nog kvällsmänniska :)

Mcdonalds eller Burger King? BK!

 

Skulle du?

Kunna visa dig naken för klassen om du fick 10 000 kr? Nej

Kunna sova ute på vintern? Varför skulle jag vilja det? Kanske om jag hade velat frysa ihjäl!

Vad klär du dig i oftast? Oftast svarta leggings och ett Jack Daniels linne, om jag inte ska åka till stan eller något liknande.

Tänker du alltid på vad du tar på dig? Inte när jag är hemma men ofta när jag åker någonstans.

 

Senaste 48 timmarna har jag?

Pussat någon? Japp, en hejdå puss till lillebror innan han gick till skolan :)

Haft sex? Nepp

Ringt någon? Mami på Skype och till enheten

Blivit uppringd? Av mamma på skype haha

Ätit godis? Icke

Kollat på google? Haha ja för att hitta de här frågorna ;)


Kycklingklubba med rostad potatis och tzatsiki



Detta blev då kvällens middag :)
Väldigt gott blev det, till min förvåning! Lite kul att lyckas fullt ut när man lagar mat. Förutom lite "brännskador" blev det bra iaf haha! ;)

Till kycklingen gjorde jag en marinad på curry, salt, peppar, cayennepeppar, olivolja och citronsaft som sedan pendslade på.
Potatisen delade jag bara på mitten och  kryddade med flingsalt, peppar, färsk timjan, några vitlöksklyftor och ringlade på rapsolja. 
Båda stod i ugnen samtidigt och blev klara samtidigt, mycket smidigt om du frågar mig :)
Sallad blev det till och en tzatsiki som jag gjorde på turkiskyoghurt, lite salt, peppar, citronsaft och en klick färskost med vitlök och örter, och såklart gurka :)







Fixat och donat


Hej på er!
Har dagen vart bra? :)
Min har hittills varit helt okej. Efter att ha följ mamma till flygbussen drog jag hem, käka lunch och började städa lägenheten. Plockat undan, fixat tvätt, dammsugit,skurat golven och skrubbat rent köket. Carol kom också och hjälpte mig med det sista i köket . Handlade efter det och förberett middagen!
Tänkte fota resultatet senare, hoppas det blir bra iaf hehe ;)

Eyes don't lie


Jag tror att det är fler än jag som tänker likadant. Ögonen ljuger aldrig.

När jag har mina neråt dagar kan jag tydligt se på mig själv, och även andra i min omgivning, när jag mår dåligt. Det kan jag själv se i spegeln och framför allt i mina selfibilder. 
Att jag ler på bilden spelar ingen roll för blicken är inte med, frånvarande.

Den här bilden tog jag igår till insta och det var en av mina bättre dagar, vilket jag ser på just mina ögon. Närvaro.

Och ni har säkert också tänkt på detta. Man kan se när någon mår dåligt, speciellt någon som står än nära. 
Men sen så visar ju ögonen inte bara smärta utan kärlek och glädje också. 
Kärleken din partner har blicken när han/hon ser på dig och säkert viseversa. Kärleken till sina barn eller ett syskon.
Glädjen i en persons ögon när något bra händer eller bara känner sig genuint nöjd med tillvaran.

Så tänk på det, ögonen ljuger inte, de kan visa så mycket mer än vad man tror.

Bye bye!


Då har jag precis vinkat av min älskade mamma som åker ner till Alanya idag för att träffa sin kärlek!

Kan inte beskriva hur mycket jag älskar dig vackra mamma. Men är det någon som är värd all kärlek och lycka så är det du!
Allra lyckligast är du med din kärlek och därför är jag så glad att du åker, du förtjänar det! :) ❤️

Ha det så bra nu och njut av varje sekund!



Resfeber!

 
Tummen upp för 20 dagar kvar till avfärd! 
Känns så sjukt att tiden ändå har gått så jäkla fort som den har gjort, vi bokade ändå våra biljetter i november. 
Det är liksom 4 månader som bara flugit förbi! Känns otroligt bra och resfebern växter sig större hela tiden! Så nervös för vad som väntar oss där nere trots att jag iaf har varit där ett antal gånger tidigare! Men den här gången känns det så annorlunda, vi har ett annat kontaktnät nu dvs vänner och några som man känner lite mindre. Vi har en plats att bo på, inget hotell. Vi planerar att stanna en längre period och faktiskt leva där.
Jag är verkligen så exalterad över den här resan vi ger oss in i och jag kan säga att jag kunde inte bli mer glad och tacksam för vem jag får göra detta med! 
 
Ni känner säkert att detta börjar bli tjatigt osv men detta är ändå en sån stor grej, så stort steg och vi sätter mycket på spel för att göra det här men jag känner samtidigt att inget skulle vara mer värt att oftra än den här resan just för att den kommer ha en sån stor betydelse för både mig och Carol, oavsett hur det går!
 
Våga följa dina drömmar, kasta dig ut där, sånt är livet och livet är värt att leva. Lev för vad du älskar och gör det som gör dig glad och lycklig. Livet är för kort för att slösas bort!
 

Chock!


Carol rotar i sitt bloggarkiv, hon visar mig bilden. Jag känner igen hennes outfit och säger: 
"Ja men den är skitfin." 
Och så tänker jag för mig själv vem kompisen är och säger:
"Men det är ju sånna shorts jag har... MEN DET ÄR JU JAG!" 
Vi brister ut i garv samtidigt som jag är i en aningens chocktillstånd. Att jag inte ens kände igen mig själv!

Bilden är från 2011, på Johan 20års kryssning. Shit säger jag bara vad jag har förändras, så pass mycket att jag inte ens känner igen mig själv! :o


Bloggtips!

Tänkte tipsa om tre bloggar jag brukar/börjat läsa :)
 
www.caarros.webblogg.se  - Min kära mosters blogg som precis tagit upp igen efter 2 års tystnad, kul att hon vill blogga igen tycker jag :) Kika gärna in den!
 
www.jenniiferolssons.blogg.se  - En av mina bästa vänners blogg :) Hon pluggar ekonomi inriktning juridik och är en fin liten människa som gillar bl a att parta :) Och vill ni få lite bygg och inrednings inspo så kika in hennes blogg :)
 
www.emmaochamelia.blogg.se - Jag har tipsat om deras blogg förut men gör det iaf igen :) Ett tvilling par som jag har gått i skolan med och bloggar om allt från mode, träning, vardag och annat smått och gott.
 
Trevliga bloggar som jag bl a följer :)

White nails

 
Igår målades det naglar här i huset och kände för att köra på vitt lack. Jag tycker det ser då klint och fräscht ut!
Dock skulle jag önska längre naglar men det kommer. Jag har faktiskt funderat på att göra gelénaglar hos en gammal barndomsvän som gör skit snygga naglar för ett bra pris. Vi får se hur mycket pengar jag har utöver sparpengarna innan vi åker annars kommer jag nog fixa naglarna där nere om det är möjligt! :)



My Top10 Music

Tänkte dela med mig av musiken jag lyssnar mest på just nu, lite äldre och nyare låter som ni säkert känner igen :) 
 
1. Free Deejays - Mi Ritmo
 
 
 2. Fergie - A Litte Party Never Killed Noboday
 
 3. Broiler - Vannski
 
 4. Wiz Khalifa ft Snoop Dogg - Young, Wild & Free
 
5. Avicii - Wake Me Up
 
 6. Avicii - Hey Brother
 
 7. John Newman - Love Me Again
 
 8.Skrillex & Damian "Jr. Gong" Marley - Make It Bun Dem
 
 
9. ENVY - In Your Arms
 
 10. Aki ft Kapten Röd - När Solen Går Ner

Söndag


Bilder från igår, me ready for work och min middag på jobbet!
Väldigt gott var det och att det påminner mycket om maten i Turkiet, dvs bröd man doppar i den goda marinaden och plockar upp köttet och salladen med det, gör det bara ännu bättre! 
Längtar galet nu, imorn är det precis 3 veckor kvar! Ber för att allt går vägen!


Trött. Trött. Trött.

Igår var jag väldigt glad trots allt! :)

Idag är jag riktigt trött. Lyckades somna runt halv 3 i natt och vaknade runt halv 7, somnade om och klev tillslut upp halv 8...

Igår hade jag det första psykiskt jobbigaste jobbkvällen då jag stod mest i baren och där samlas folk. Har absolut inget emot att prata med människor eller servera dem men när man får höra om en 50+ man prata om sin thailändska kärlek och hur mycket han saknar henne (förståeligt) men fråga sen mig om och om igen om jag vill följa med hem till honom och kolla på film och prata, inget sex var han noga med! Jo men självklart är det inget sex då följer jag gärna med en helt främmande gubbe hem för att prata och få råd om livet. Hans tjat pågick hela kvällen kan jag tillägga.
Sen var det en yngre kille som var beredd att betala mig för att följa med honom en kväll ut på krogen, att jag skulle ta ledigt en fredag och gå ut med honom och han skulle då ersätta min lön för en kväll x3. Även detta tjatades på hela kvällen och killarna stod bredvid varandra!
Det låter kanske inte så jobbigt men tro mig det blir en påfrestning.

Så i natt låg jag och vred och vände på mig och drömde mig bort någon annanstans, mycket snurrade i huvudet och det känns inte som att jag fick sova ordentligt. Hoppas på bättre sömn i natt iaf!

Free Deejays - Mi Ritmo

 
Summer feelings!

Friday


Igår kväll tog det lite tid att somna, mycket som snurrar omkring i huvudet.
På måndag är det tre veckor kvar tills vi åker (!) så det låg jag grubblade på, hur det kommer bli när vi kommer ner, om vi lyckas få extra månader (ber för allt att vi lyckas!), vi vet det första vi ska göra när vi kommer ner och det ser jag verkligen fram emot vilket gjorde mig ännu ner otålig igår kväll! Vill åka nu ju! Men får tänka positivt, tre veckor till sen är vi där!

Började iaf dagen med frukost bestående av en tunnbrödmacka som mamma bakat och en skål med blåbärsfil och müsli. Framför ett avsnitt avTeen wolf såklart! :)
Idag står det jobb på schemat, fredag som ni vet och kan säga att jag längtar tills det är månadag och ny vecka! Vi kommer så mycket närmre då ;)
Jag har fyra helger till att jobba och efter sista helgen av jobb åker vi!
Haha gud vad jag tjatar men tror ni kan ha lite förståelse ändå ;)

Kram på er så länge!



Take the fight!


Som jag nämnde tidigare så stod enheten på schemat.
Blande känslor men i det stora hela kändes det bra.
Jag har ju nämnt att jag har låtit ätstörningen ta över den senaste tiden och det pratade vi mycket om idag och vi bestämde att lägga upp ett matschema igen för att jag ska få mer struktur och verkligen sköta mina mål under dagen. Sånt jag behöver göra för att få bort tankarna och få tillbaka kontrollen.
Det känns bra och känner mig redo för att verkligen ta tag i det här igen. Man blir inte frisk från en ätstörning på en vecka, det tar tid och mycket kämpande. Det kommer bli tuft i början det är jag medveten om men jag ska vinna nu och hur jobbigt det än blir så tänker jag inte ge upp.

Det kommer bli mer fokus på mig själv nu dem sista veckorna innan vi åker, lägga andra bekymmer åt sidan lite grann.
Kommer gå en gång i veckan nu till min psykolog på enheten fram tills vi åker så det kommer bli bra.

Alla har sina mål och problem, alla kämpar för det bästa så det är precis vad jag tänker göra nu.

Dagens "att göra"


Hej på er! Mycket händer och ibland vet jag inte vad jag ska tänka eller göra, minst sakt förvirrad. 
Idag är det iaf enheten som står på schemat, får se om mamma följer med eller inte. Det var ett bra tag sen jag var där så det är lite pirrigt och det kommer antagligen vara sista gången innan jag åker. Mycket att prata om men när jag sitter där blir det oftast blankt och jag missar viktiga saker som jag velat ta upp. Aja det blir nog bra iaf.
Jag skulle ha åkt till Josse efteråt och ha en filmkväll men hennes mamma är tyvärr sjuk så blir väl nästa vecka förhoppningsvis :)
Saknar tjejerna!<3

Ni får iaf ha en bra dag så hörs vi lite senare, kram!

Rekommenderas!

The orphanage handlar om en kvinna som är uppväxt på ett barnhem och nu i vuxen ålder flyttar in i huset med sin familj för att själv öppna ett barnhem för handikappade. Men saker och ting blir inte som hon tänkt sig. Familjen är inte ensamma i huset och sonen börjar få låtats vänner.
Mycket bra film som jag rekommenderar stark, den är på spanska men man blir så indragen i filmen att man inte tänker på det. Från 2007. 
 
Sen har vi TV-serien Teen Wolf som jag nyligen hittat, har bara hunnit med ett avsnitt men känner att jag redan är hooked! Är lite svag för den här sortens serier, the vampier diaries och The walking dead t ex.
Jag tror att den här serien kommer bli en ny beroende serie för min del, är det någon som följer den? :)
 
 

Jobbdag!


Igår blev jag inringd av min jobbarkompis så det blev ett extra jobbas igår, det gillas!
Började kl 14 sen vid halv sju drog min jobbarkompis och jag igång med grovstädning ute i restaurangen, iaf hälften då det är lite svårt att göra hela när vi har gäster :)
Golvet blev skrubbat, bord blev avtorkade och stolarna tvättade, på sista bilden är en av stolarna. Efter och innan rengöring, mysigt... Det var alltså på tiden att de fick sig en omgång! ;)

Vi var färdiga runt halv elva och då gick jag hem. Slitig kväll vart det men gjorde iaf dagens squots, 80 st, och lite andra magövningar :)
Jodå bara för att jag har vart dålig på att skriva om vår squots-challange så har vi inte gett upp haha även fast vi börjar oroa oss över hur vi ska klara att göra 200 st sista dagen! Vi får se om vi lyckas haha ;)

Ber återigen om ursäkt för dålig update men ska verkligen försöka bättre mig!


Don't ever give up the fight, be the one who wins the battle


Sorry för mitt dåliga bloggande men ibland blir det så, speciellt den senaste tiden. Igår var en jobbig dag.
Att leva med en ätstörning är inte lätt, det så läskigt lätt att falla tillbaka vilket jag har gjort. När man har en ätstörning är man så kontrollerad, man tänker 24 timmar om dygnet vad man ska äta och inte äta. Det finns inte en lugn stund i huvudet.
Jag har inte pratat så mycket om det här i bloggen, det jag har berättat är att jag har en ätstörning och inte mycket mer.
Tänk er att leva med en person som hela tiden vill styra dig, ger dig pikar om ditt utseende och kontrollerar hur du ska leva. Så har jag det och andra i min situation. 
Det tuft och den hjälpen jag har fått och får från enheten är inget som gör mig frisk, deras hjälp är till för att jag ska lära mig hur jag tar mig ur sjukdomen.

Många håller på dieter och tränar som dårar, det ser man över allt i media som bl.a. FB och insta. Jag säger inget om det, det är deras val och liv men när jag påverkas av det blir det lätt jobbigt. Att jag sättet mig på nån diet funkar inte, varje gång jag har gjort det, förbjudit mig från vissa saker och ätit mindre faller jag tillbaka och ätstörningen tar över mer igen. 
Och det är precis det som har hänt nu den senaste tiden.
Att övervinna den här sjukdomen handlar tilliten till mig själv och den fakta och hjälp jag har fått från enheten, det handlar om att gå emot det som den där personen sitter och kontrollerar. Det trots allt mitt liv och inte ätstörningen.
Det är tuft att kämpa emot men det måste göras för att leva med det är inget alternativ längre. Man ska njuta av livet och leva det som man själv vill. 

För er som inte är bekant med ätstörningar tycker säkert att det låter konstigt eller rent utav knäppt men det är precis så här det ser ut.
Man går och bär på en konstant rädsla och ångesten kan dycka upp närsomhelst.

Det är fruktansvärt många som drabbas och det är så läskigt lätt att dras in i det om man inte är försiktig med det man håller på med, dieter osv.

Jag tror jag har sagt det förut men säger det igen, jag skulle inte ens vilja se min största fiende drabbas av det. Det är ett helvete och så svårt att ta sig ur men jag vill inget hellre.

Jag vill vara den med kontrollen över mitt eget liv, inte att ätstörningen ska leva sitt liv i min kropp.



Inte långt kvar!


Ja som ni ser har vi 30 dagar framför oss innan vi sitter på Arlanda denna tid, planet lyfter 13:55 och vi mellanlandar i Istanbul för att sedan åka vidare till Gazipasa 21:20. Det är en liten flygplats ca 30 min utanför Alanya, så ist för 2 timmars bussresa från Antalya har vi bara 30 min bussresa!
Vi har tänkt att gå ut när vi kommer fram, ta en drink eller två på vårt favvis ställe ;) Haha snacka om att vi är förberedda, jag skämtar inte när jag säger att både jag och Carol ligger på nätterna, sida vid sida och räknar veckodagar, datum osv! Resfeber redan nu hehe ;)
Tagga! :D

Bjuder även på en bild från igår, redo för jobb :)


Vinterland


Snön har dragit in, undrar hur länge det stannar den här gången?
Det ändå som jag ser positivt med snön är att det blir ljusare, inte så grått och deprimerande.
Men jag är en person som älskar sol och värme, så våra kalla årstider är inget jag njuter av!

Vad tycker ni om snö, vilken är eran favorit årstid? :)




Sen var det ju det här med packningen...


Idag drog vi hem till Carol för att gå igenom vad hon ska ha med sig när vi åker. Sen var med min garderob. Ja ni ser ju hur det ser ut för oss... Vi vill ju ha med allt men det kommer ju inte gå uppenbarligen :(

Vårt problem är ju längden vi kommer vara där, inget är spikat men vi satsar ju på att få stanna och att åka tillbaka känns inte som ett alternativ. Så vårt dilemma är ju årstiderna. Vi vet att det inte är jättevarmt där nu så vi vill ha kläder som passar för det och kunna ha lite variation och sen är det ju sommar och galet varmt! Ni ser nog vårat problem. 
Det roliga är att ingen bryr sig där, "So what att du hade den tröjan eller byxorna igår?" Men det är ju för att man själv känner att det är trist att ha samma    och trots att man vet att dem inte bryr sig avsigvärt mycket så tänker man att dem gör det!
Haha gud vilket i-landsproblem! Skäms lite.. nej ska bara packa kläder som är nödvändiga och som jag vet att jag kommer använda :)


Alanya 2013 - VIDEO

 
 
Haha ja jag satt hela kvällen igår och klippte och klistra med denna Alanya video. Bilderna kommer ni nog känna igen men videoklippen har inte visats förut så here you go! :D

När det brister

 
När allt man bär på, allt man håller inom sig, blir för mycket finns det inget utrymme kvar. Tårarna som man så länge har hållit tillbaka, som inte runnit när man som bäst behövt gråta. Man vet inte vart man ska ta vägen, tillslut brister alltsammans. Tårarna är räddningen. Att låta allt rinna ur en, släppa alla hämningar.
 
Tårarna är inget tecken på svaghet. De hjälper en att lätta sin börda, att tänka klart. De gör en starkare, hjälper en att inse sina misstag, lära sig av dem.
 
Samtidigt ger man plats åt det nya, bra som dåligt.

Brings back summer memories!

 
Guld låt!
 
Jag har ägnat lite tid på YouTube, kollat på olika Alanya 2013 videos som olika människor gör om sin resa. Haha lite roligt faktiskt och man längtar ju inte alls till sommaren, nej nej! Lite kul att se lite folk man känner också i dessa videos :)

Spontanare


Det blev en spontan utgång igår med Carol. Det var ett event igår i Slussen så vi drog dit, drack lite och dansade rumperna av oss! :) Kul kväll men nu är man en aning fattig haha, så länge jag inte rör Alanya pengarna är det lugnt!

Man mår lite som man förtjänar idag iaf hehe. Kollar på film och käkat frukost är det jag har åstadkommit idag ;)

Hoppas det bra med er iaf :) Kram så länge!


Bloggbrist!

 
Günaydin!
Gaah vad jag längtar alltså, räcknar verkligen ner nu, veckor, dagar haha ja nästan timmar ;) Nä okej inte timmar men ni fattar nog haha.
 
Igår jobbade jag från 16.00 - 01.00, fick börja 2 timmar tidigare så det blev en lång dag igår men det var ändå rätt lugnt. Mellan 22.30 tror jag och 00.00 hade vi en dötid så vi satt och kollade på nån film som gick på tvn i baren haha, sen rullade det in lite folk.
 
Att jobba på en restaurang och bar är ändå rätt kul, det är många timmar och oftast kvällar/nätter men måste ändå säga att det jobbet passar mig ändå ganska bra. Jag gillar att prata med folk, möta nya människor, blanda drinkar, variationen (alla kvällar är olika, det blir aldrig samma sak), serviceminding och sen blir ju det alltid roligare när man kommer överrens och trivs med sina kollegor :)
Det klart att jag inte alltid kommer tycka att det är så kul, inget jag kommer vilja jobba hea livet med. Eller ja inte på samma ställe åtminstone. Eller om man öppnar eget eller någon i ens närhet öppna något eget så tror jag att det känns annorlunda och då skulle jag nog kunna tänka mig att hålla mig till det här yrket. Jag har mycket kvar att lära och det gör det ju nästan roligare, att man inte är fullärd och kan fortsätta bygga sig uppåt :)
 
Det jag vill lära mig mer och övar på varje gång jag jobbar är att bära tallrikar, brickor, hur man serverar på ett bra sätt. Och hur man bandar drinkar. Jag börjar få känn på vad som en 4:a och vad som är en 6:a utan något mått vilket ändå är lite framsteg. Sen har jag också fått lite koll på vad som passar till vad och inte, t ex om någon ber en att hitta på något bara.
Haha ni skule ha smakat på dem två första drinkarna jag gjorde ur huvudet! Så äckliga och det visade sig att jag istället för läsk tog jag vanligt bubblevatten, haha inte konstigt att drinkarna smakade som de gjorde. Som tur var hade killen hjärta att dricka upp den och säga att den var god trots att jag själv sa att den var hemsk, sen var han lite dragen också och tänkte nog inte så mycket på det haha. Han visste också att jag är nybörjare så jag tror det också var därför han var så snäll haha ;)
 
Nu hade jag ju i och för sig något att skriva om men som ni nog märker är mina inlägg inte så roliga just nu och det har jag sagt förut men jag tänkte fråga er vad ni är sugna på att läsa här i min blogg. Mer mode, tips, mer om mig, resor, jobb osv?
Var inte blyga, kom gärna med förslag! :)

Sucuk


Älskar verkligen denna turkiska underbara korv haha! Sucuk har det alltså blivit till lunch och om 1 h 45 min blir det jobb, jag har blivit inringd två timmar tidigare så det blir en lång kväll. Känns så där med den här hostan jag har men det är ju para så ska inte klaga!




Alldeles för trött!

Bilden är från dagen efter en utekväll i Alanya men tycker den passar rätt bra på hur jag trött jag känner mig just nu!
 
I måndags var jag ute på en PW/joggingrunda vilket jag idag tycker var dumt gjort. Sitter just nu med en förjävlig hosta, retig jävel som blir värre när man ska lägga sig ner och sova. Så jag får inte någon ordentlig sömn just nu vilket förklarar rubriken. Är svin trött och idag ska jag jobba också.
Det jag iaf försöker tänka för att hålla humöret uppe är att om fem helger åker vi till Alanya. Jag har alltså fem jobbhelger kvar innan jag åker och förhoppingsvis är den här jobbiga hostan putsväck tills dess!
 
Hur mår ni så här i Januaritider?

30-day challange


Jag och Carol ska imorn köra igång med en 30-day squatchallange!
Vi kommer inte vara med i denna tävling men kommer följa schemat och gör det för skoj skull! 
Haha sen blir det nästan som en kalender inför Alanya resan, när vi är färdiga med utmaningen har vi bara 8 dagar kvar till avresa! :D





Nyår 2013


En lyckad nyårsafton med dem bästa vännerna, en utsökt trerättersmiddag, dricka, vattenpipa, mycket skratt och fyrverkerier! 
Låter bilderna tala lite för sig själva och hoppas att ni hade ett lika bra slut på 2013 som jag :)


RSS 2.0