Ett annat sätt att...

...dippa!
Det jag tänkte var egentligen att jag var sugen på båda och eftersom att det inte var allt så mycket vaniljkvarg kvar bestämde jag mig för att doppa granny smith äpplen i det! 
Ett mumsigt kvällsmål och gör gott efter eftermiddagsträningen! :)

(P.S ber om ursäkt för bildens kvalité, iPhones mörkerbilder blir hemska as you know. Tyvärr).



In the future




Nu är det så att jag har tänkte en del på framtiden. Just nu har jag ju hoppat på skolan igen och tar studenten 2016. Då ska jag fylla 21 år (omg!) och känner att jag inte kommer ha "lekt" färdigt för att satsa på mitt framtida yrke. Jag hade ju tänk mig söka till polishögskolan efter studenten. Men känner jag mig själv rätt så vill jag ut i världen, jobba och träffa nya människor!
Därför så har jag kommit fram till att det jag vill göra efter min student är att söka in till ett resebolag, t ex Ving och satsa på att bli reseledare. Haha ni känner nog igen folket på andra bilden, älskade den serien! Men tog bara bilden från google för den kändes roligare än de andra bilderna haha ;)
Och skulle jag mot all förmodan inte gå vidare till utbildningsfasen så tänker jag satsa på bartenderyrket. Det finns många bartenderskolor och många erbjuder även utbildningar utomlands så det känns som ett bra andrahandsval.
 
Ja jag vet, det är två år kvar till dess men jag tycker ändå att det är skönt att ha ett mål. Att jag faktiskt har en plan för framtiden! Fast visst känns det segt också att veta att det är just två år kvar till jag faktiskt kan göra det, men tiden går nog fort.
Under tiden tänker jag fokusera på skola, träning, familj och vänner samt (om jag har TUR) jobb!
 
 

Segt.


Något som är segt med att bo på landet utan körkort är att jag inte alltid har bussar som passar in med hur jag börjar och slutar!
Som idag och som varje fredag kommer se ut så har min klass sovmorgon. Thats right, min klass. Alltså uteslut mig för jag måste iaf gå upp klockan 6 trots att vi börjar 10.20!

Så jag lånade en bok på biblioteket, öppnade min celsius och hann läs lite innan jag gjorde färdigt svenskauppgiften. Nu har jag inget att göra över helgen så det är guld!
Sova ska jag helt klart göra haha!

Nu älskar jag fredagar igen haha! ;)



Dagens träning...

CHECK!

Alltså denna skolvecka har varit så himla soft! Jag har seriöst inte haft mer än två lektioner på dag. Både idag och igår så slutade vi innan/till lunch och det enda som egentligen har vart krävande är matten. Två lektioner i veckan med matte 2a... Blääää!
Iaf så har det vart awesome att sluta tidigt, både igår och idag hann jag med tidigträning!

Igår under själva träningen fick jag värsta motivationskicken!
Något jag tänker när jag typ inte är "in the mood" är att jag borde bara tacksam. Jag kan träna, jag har möjligheten att röra på mig. Vilket inte alla har och som önskar att det kunde göra något så simpelt som att springa eller bara ens gå!
Tycker att det är en rätt bra tankeställare och ger mig motivation iaf. Sen försöker jag tänka vad jag har för mål och vilka resultat som träningen ger. 
Kände även idag när jag sprang i skogen att jag är så otroligt glad för att ha bestämt mig för att lägga ciggen på hyllan. Satan vad lite mer än ett års tid av rökning pajar kondisen! Så det är också ett mål med träningen, att jobba upp min kondition igen!

Det som jag måste jobba med är att få in träningen som en rutin i vardagen, men jag är nog på rätt spår iaf! :)



Ciggen

 
Ja hörni, nu tror ni att jag har köpt ett sprillans nytt paket cigaretter men icke! Det här paketet fick jag av morfar för lite mer än två veckor sedan, dagen innan jag fick halsfluss samt samma dag som jag bestämde mig för att försöka sluta röka.
För tio dagar sedan, rökte jag två cigg på kräftskivan vi hade här hemma och sen dess har jag inte rökt. Fram tills idag. Det är inget jag tänker sticka under stolen med.
Jag var extremt röksugen och när tjejen jag umgås med i skolan frågade om jag inte ville ha en så kunde jag inte stå emot. Precis som förra gången jag rökte smakade det inte gott alls, jag fick inte den där nikokicken man hoppas på när man är så där röksugen. Jag kände mig genast ofräsch då det smakade typ askkopp i munnen och mina fingrar luktade rökt, på det blev jag också en aning dåsig i huvudet. Lite huvudvärkskänsla ni vet.
 
Jag ångrar på ett sett att jag rökte när jag lyckats hålla mig så pass länge utan men samtidigt känns det bra då jag ändå känner efteråt att det bara är skit med att röka. Smakar inte gott alls! Det blir liksom ett kvitto, man bli påmind att det faktiskt inte är så trevligt att röka som man föreställer sig när röksuget blir så där extremt jobbigt som idag.
Och så måste jag också påminna mig själv om att även om jag känner mig lite besviken på sig själv - som jag kände efter att jag gav vika för ciggen - om hur bra det faktiskt går för mig att sluta. Från att röka ett halvt till ett helt paket på en dag så har jag kunnat klara mig utan en enda cigg på tio dagar. Det är väl framsteg om något anser iaf jag!
 
OBS! Detta paket har jag bara i väskan, i ett slutet fack bara för att veta att det finns där. Inte för att jag har tänkt öppna det. Det är nog en psykisk grej, jag vet att det finns där i väskan "just in case" och ger någon form av trygghet. Låter konstigt jag vet, men ni som har rökt/försöker sluta förstår nog vad jag menar :)
 
 
 



Matte är inte min starka sida!


Ja ni, back to school!
Nä men har faktiskt ett rätt nice schema ändå  och ännu bättre blev det när jag insåg hur många lektioner jag inte behöver vara med på då jag har gjort färdigt vissa kurser. Dock så har jag en kurs som jag inte har gjort men som de i min klass har gjort, historia :)

Idag hade jag iaf som sagt sovmorgon, hade två lektioner och slutade tidigare. Imorn är värsta långdragen, halv fem slutar min klass men om det är som jag tror så slipper jag även den sista och längsta lektionen imorn också. Vilket betyder att jag har två lektioner imorn också och slutar till lunch :)
Men jag hade iaf tänkt att sitta kvar en stund och skriva mitt cv. Annars får jag det aldrig gjort och jag slipper tänka på det väl hemma :)

Nu är jag svintrött och ska upp 6 imornbitti så tänkte säga natti natti nu!

Kram på er och sov gott! :)

Dagens frukost!

 
I dag hade jag sovmorgon då jag redan är klar med den kursen som var imorse, skönt!
Så idag åt jag frukost före jag fixade mig och det blev en skål keso med banan, kanel, krossade linfrön och en klick osockrad jordnötssmör samt en ägg macka och ett glas juice. Mums och till det hann jag med ett avsnitt av How I met your mother, på min nya dator!:)
Guld morgon egentligen! Men imorn blir det upp 6 som vanligt.
Nu ska jag vara lite social med en tjej från klassen som jag umgås med :)

Kram så länge!

Dem fina..


... I mitt liv.
Mina fina vänner.
Så glad att vara nära er igen!



Schwarzkopf Color Mask


Igår färgade jag håret, tyckte inte riktigt om min utväxt i bak så det här är resultatet! :)


Lovley saturday


Jag vet att det bara ha gått två skoldagar men Gud vad skönt det var att ligga och dra sig imorse!

När jag klev upp gjorde jag iordning frukost till hela familjen, Matilda och Victor är här över helgen så tänkte mysa till det lite! :) 
Sen gav jag mig ut på en träningsrunda plus styrka, lovely!
Nu käkar jag lunch och ska snart ut i skogen igen med familjen, mysigt mysigt! :)

Ha en fin lördag kära ni, kram!



Horoskop: Vågen


Källa: http://blogg.veckorevyn.com/astrobloggen/2014/08/18/veckans-horoskop-18-augusti-24-augusti/


Man slutar inte förvånas


Alltså detta är så sjukt, ändå slutar man inte att förvånas.

Idag på bussen på väg hem satt tre små tjejer på 11-12 år. En av tjejerna drack denna aloe vera dryck. Jag lyssnade på musik men lyckades ändå snappa upp just detta.
"Men den där är ju inte så nyttigt egentligen."
Säger en av tjejerna och genast tittar tjejen med flaskan på näringsinnehållet.
"Det är 50% vatten." Säger hon och sen hörde jag inget mer.

Det jag stör mig på här är att en 11-12 årig flicka ens vet hur man läser av näringsinnehållet på etiketten!
Att de ens bryr sig!
Dem är barn!

Tycker detta är så fel och fullkomligt sjukt. Inte konstigt att samhället blir som det blir. Småtjejer lyssnar på vad som sägs hemma - pojkar gör väl såklart det också men just detta är nog mer en tjejgrej - och vad de läser i media osv. 
Jag visste inte hur man läste av och tolkade näringsinnehållet på en produkt när jag var så liten, jag brydde mig inte ens!

Tycker att all denna hetts kring mat och innehåll osv har gått för långt. När barn börjar titta på det vet man att det har gått överstyr.

Snälla om det nu är så att man vill kolla innehållet på det man äter och hur mycket dittan och datten innehåller, gör det diskret. Inte inför dina småsyskon eller barn. Barn överhuvudtaget för det är inget ett barn behöver tänka på.

Punkt.



Jag ville bara säga förlåt...

... även om det inte skulle betyda nåt för dig.



Gröt på morgonkvisten


  
Godmorgon på er! Allt väl? :)

Jag sitter här och äter min gröt och surfar runt lite innan det är dags att gå till bussen :)

Idag har vi en utedag bestående av en promenad och grillning, typ standard vid skolstarten ;)

Nu måste jag få i mig gröten, ciao!


Känslan...


Efter ett bra träningspass. 
Körde längre än vanligt, 1 timma totalt.
Först körde jag mina vanliga styrkeövningar som jag tidigare berättat om.
Därefter tog jag mig in till gymmet, sprang på bandet i 30 min varav 10 min var power walk.
Efter det körde jag ben och armar på maskin, 10x3 och då tog jag triceps och biceps var och för sig.
Det sista jag gjorde var att ruscha fram och tillbaka upp till vår brevlåda.  Ca 100 meter från vårt hus.

Så skönt att få ur sig all energi man samlat på sig, genom noll träning men även alla tankar och känslor. Så skönt att bara få utlopp för allt!
Bästa sättet att träna på helt klart!

Det ni ser på sista bilden är mitt kvällsmål, naturell kvarg med en skvätt fil, lite vaniljsocker samt tinade bär och mango. Mums!


Skogstur


Ja men visst! Idag är mamma ledig och jag slutade efter bara en timme i skolan haha! 
Det verkar bra men kan egentligen inte säga så mycket så här tidigt, tiden får visa hur det blir helt enkelt :)

Iaf så var jag hemma till lunch så jag och mamma var ute i skogen nån timme, och svamp hittade vi som tur var så det ska bli gott till middagen!

Sen blir det träning inne hos min fasters lilla gym. Jättelänge sen jag var på gym då jag har kört ute. Och nu när jag är helt frisk så ska jag ta tag i träningen igen!
Har nog missat att säga det men var sjuk från måndag till torsdag förra veckan, halsfluss. Och tack vare det röker jag inte nu heller. Ibland blir jag extremt sugen, som idag i skolan men jag tuggar tuggummi ist haha!

See you later, kram kram!

Tillbaka till skolbänken


Godmorgon godmorgon!
Klockan ringde 6 imorse och var lite motigt att tvinga sig upp, att samtidigt veta att jag inte får krypa ner igen och fortsätta sova.
Upp kom jag iaf och beslöt mig för att ta en dusch innan jag började sminka mig.
Nu har jag iaf precis fått i mig frukosten (bestående av fil med müsli och två sesamfiberknäcke, den ens med keso och kalkon och den andra med leverpastej) och ska strax få skjuts av mami till bussen!

Jag undrar när jag ska börja känna mig nervös, kanske kommer när jag väl är på plats? Vi får se :)

Någon mer som börjar skolan idag? :)



Dinner by me

 
Ikväll stod jag för matlagningen då mamma jobbar. Inte så värst avanserat med ungsgratenerad falukorv med hemma gjort potatismos men iaf ;) Och ja, potatismoset är lite fläckigt men det är för att det är gjort på färskpotatis så jag skalade inte potatisen innan. Klart godkänt iaf!
 
Nu ska jag småfixa lite saker, plocka bryn, fixa färdigt naglarna osv. Börjar ju skolan imorn ju!
Hah rätt pinsamt att jag är 95:a och ska börja tvåan!
Men aja det får vara helt enkelt. Bara att tuta och köra de här två åren nu!
 
Jag är inte direkt nervös, har ju bytt skola väldigt många gånger under hela min skoltid. Det ända som oroar mig är det faktum att jag inte har pluggar på 10 månader. Är rädd för att jag har tappat massa, inte vet hur man pluggar osv. Säkert helt onödiga bekymmer men en viss oroa finns ju där.
 
Nej nu ska jag tänka positivt. Jag har mer studiemotivation nu än på länge, jag känner mig beslutsam och hoppfull! Det kommer bli bra, så länge jag gör det jag ska och sköter mitt så kommer jag fixa det här nu!
 
Nu ska jag sätta lite fart, ha de fint så länge. Kram!
 
 
 

Att ångra något så mycket men samtidigt inte, fast ändå till viss del.

 
 
Nu tar jag ett stort steg och även en risk med att lägga ut denna bild som jag fann när jag skrotade egenom alla bilder på datorn. Denna bild är tagen precis 2 veckor för Alanyasemestern 2012. Jag skulle fylla sjutton det året.
Samma år som jag hade fått hjälp, fyra månader hade gått och jag vill inte ens tänka på hur jag måste ha sett ut då om jag var så här pass smal fortfarande.
Uppmärksamma också att flickan bakom är min lilla syster,
11 år gammal.
 
Jag ryser när jag ser den här bilden. Dels för hur liten och tunn jag var, jag ser inte frisk ut någonstans. Men också för att bilden påminner om hur mycket jag slängt bort, hur många jag sårat, hur mycket jag skadat mig själv fysiskt och psykiskt.
En sån osäker, rädd och förvirrad själ.
 
Idag ångrar jag en del som hände just det året. Men jag var inte frisk. Och pga allt som hände just då, innan resan till Alanya med behandlingen, efter Alanya med en kille som krossade mig och så jag som senare sårade någon annan. För att jag var osäker, kände sorg, svek och på det en ätstörning som pockade.
Allt var för mycket just då.
 
Man kan inte få saker ogjort, men jag önskar att jag hade vart lika frisk då som jag är idag. Då hade saker sett annorlunda ut och jag hade tänkt på ett klarare sätt.
Visst resan jag har gjort och valen jag gjort dessa två år har gjort mig till den jag är idag och det ångrar jag inte. Idag är jag säkrare på mig själv, idag ser jag mig inte som en tunn och vilsen lite flicka som jag gör när jag ser dessa gamla bilder. Idag vågar jag vara mig själv, eller jag har snarare hittat mig själv.
 
Tänk om man bara fick chansen att träffa någon för första gången igen.
 
Att jag fick en ätstörning, anorexia, förändrade mitt liv helt. Jag är inte glad för att jag drabbades av det men att jag tog tag i sjukdomen har tagit mig hit, till denna stund. Jag är otroligt tacksam för att jag fick hjälp. Och som jag sagt förut. Jag skulle inte ens önska min värsta fiende det helvetet jag gått igenom och som jag en idag får kämpa med. Inte på samma sätt men en kamp är det alltid, mer eller mindre.
 
Nu vill jag bara avsluta med att säga att jag verkligen hoppas att ingen tar illa upp av bilden. Jag vill inte på något sett vara stötande eller påverka någon negativ. Utan jag hoppas att mitt budskapet kom fram och avslutar till sist med en bild på mig idag, i ungefär samma läge. En frisk kropp.
 
 
 
 

Milky Chance - Stolen Dance

 

Funny in a sad way


Isn't it pretty funny, in a sad way I mean, when you realize what a big mistake you made. Just because of your own low self-esteem and confusted mind.
Its sad you see clear when you finally are in a better place with yourself.
When you know its too late..


Idol + PH


Jag brukar inte följa nån av dessa program. Idol mer än PH men igår hos Jennifer tittade vi på båda och jag älskar det! Nu måste jag följa dessa until the end! 
Idol har jag bara följt under auditiontiden men tänker följa hela programmet nu tänkte jag!

PH har för mig bara vart ett skämskudde-fram program, vilket jag fortfarande tycker, och har bara sett när jag haft brist på andra tv-program. Men måste ju medge att det är otroligt underhållande och kan inte låta bli att tycka att det är som en miniversion av Alanya när det gäller intriger, drama, sex och fest. Enda som skiljer de åt är att allt är ett spel och alla spelar slugt.

Jag är alltså taggad till kvällens avsnitt av båda av dessa!
Vad tycker ni om Idol och PH? Vilket program är er favorit? :)



Mörk choklad med granäpple


Tänkte rekommendera dessa godbitar som jag och Jennifer får smaska på. Det är hennes syster Ellen som har gjort de och som jag förstått så är det bara mörk choklad som hon smält och blandat med granatäppelkärnor, smaskens! :P

Taggad som få!


Hallå från bussen!
Yes just nu sitter jag på bussen efter ett snabbt och effektivt möte med syv på Roden. Allt ser bra ut och det jag saknar är historia men har däremot etik redan vilket de i min nya klass gör i år så allt är grönt!
Och som grädde på moset så fick jag en härlig överraskning, alla elever får en varsin dator. Vilket jag inte har vetat om så det är alldeles strålande haha!
Ska bli skönt att komma igång igen, taggad som få!

Hur känner ni inför skolstarten, om ni nu pluggar fortfarande? :)



Inför starten


God morgon allihop!
Sovigt gott och laddade inför den nya veckan? :)

För min del känns det konstigt. Från att ha gått tio månader utan nån skola, utan en vettig vardag så ändras allt det igen på torsdag!
Känns jättebra men samtidigt är jag rädd, lite orolig för vad som väntar mig dessa två år. Jag har bytt så många skola genom alla skolår så det känns egentligen inte läskigt. 
Det som känns läskigt är att jag är orolig för att jag har tappat så mycket, tänk om det kommer gå jättedåligt för mig i ämnena?
Kommer jag bli skoltrött igen?
Det saker som jag inte har råd med, jag måste gå klart gymnasiet nu och så är det bara!

Idag började jag iaf morgonen med frukost framför Teen Wolf, love it!
Och kl 14 ska jag vara på plats på Roden idag för att skriva in mig på skolan osv, spännande ;)
Efteråt tänkte jag dra hem till Jennifer och spendera natten där, mys! :)

Vi hörs lite senare, kram! 

Kräftskiva nr 2


Ja hörni idag mår jag definitivt som förtjänat efter gårdagen kräftskiva här hemma, den andra för i år dessutom. Morfar fyller nämligen år idag så vi firade honom igår så lite vänner kom över och kräftade haha ;)
Tur att jag hann att bli frisk också, har vart sjuk i halsfluss hela veckan, från måndag till torsdag var det som värst men i fredags var det bättre och igår var jag bra så hade tur! :)

Men som sagt mådde inge bra imorse alltså, värsta bakisen på länge, fy!
Det har inte vart lätt att få något i magen , lyckades med lite frulle och lite lunch så nu har jag ist avnjutit det bästa en sån här bakisdag. Fruktsallad med vanilj kvarg!
Mår bättre nu men tänker låta denna söndag förbli lugn, ska glo på Arn nu och bara vara :)

Kram på er så länge!

P.S vill bara be om ursäkt för dåligt bloggande den senaste tiden. Jag har inte haft lust men nu börjar det nog komma tillbaka, speciellt när jag kommer tillbaka till verkligheten på torsdag med skolstarten och allt!




Summer 2014 Part 2!

 
 
 

Summer 2014 Part 1!

Jag är väldigt glad att jag valde att åka hem till Sverige. Det är min första sommar på 2 år som jag har spenderat hela sommaren på svensk mark. Saker har inte alltid varit bra, jag har mått dåligt och tvivlat på mig själv men samtidigt har jag haft så himla kul där i mellan. Träffat lite nya människor och även människor från förr.
Och nu när sommaren börjar lida mot sitt slut vill jag iaf tacka alla som har varit med och gjort även denna sommar till en av de bästa!
 
 
 
 
 

Back in the hoo... Woods?


Så här ligger det till. Förra söndagen innan mamma kom hem berättade hon att hon tänker flytta tillbaka till Närtuna. Mina föräldrar är ju skilda men har bott ihop pga av brist på lägenheter, så mamma bestämde sig för att flytta tillbaka till gården på Närtuna där även min morfar och Gunnel bor. 
Och jag kände, ja varför inte. Jag har många av mina vänner här, mina närmaste vänner rättare sagt.
Så kände att jag kan lika gärna flytta med!
Mina syskon vet inte hur de vill göra ännu men nu har iaf jag och mamma flyttat våra saker ut hit :)
Känns lite lustigt att vara tillbaka trots att jag har växt upp här!

Invigde iaf "första" morgonen här med en träningsrunda! :)

Nu har jag iaf uppdaterat er om det viktigaste som har hänt den senaste tiden :) 
Kram så länge!



Ådran


Jag och mamma kom hem från Närtuna idag (Ja dem är äntligen hemma igen från Turkiet och redan dagen efter åkte vi ut till morfar och Gunnel ute i Närtuna) och bestämde oss för att ta med Matilda och Victor ut till Ådram för lite middag och kvällsbad! 
Så underbart!
Har verkligen saknat alla så himla mycket!

Jag har ju inte bloggat på över en vecka och bara på den korta tiden har det hänt lite grejer, några förändringar som jag tänkte berätta om i nästa inlägg!

Är för övrigt så glad att se att ni trots min bloggfrånvaro så har de flesta av er kikat in här varje dag. Tack så himla mycket, ni är underbara ju! <3







RSS 2.0