Don't take shit from anyone




ASSA Crew


En helt otrolig grupp som uppträdde igår på Flower Garden igår på den turkiska aftonen jag var på igår med jobbet.

De var som ett gäng studsbollar, typ fjädrar i benen. Så små men så otroligt starka och snabba. 
Riktigt bra show som gjorde mig helt fascinerad!







Vitaminbomb


Två ägg och vitaminer fick bli dagens frukost + ett glas tylohot som är bra mot förkylningar.
Både jag och Carol börjar bli sjuka. Nyser, hostar, svullen hals (för min del) och snörvlar. Känner mig även klen och näst intill svimfärdig.

Men jobbar gör vi ändå. Det är det ändå som tär lite på mig nu, att inte riktigt ha en fritid utan att behöva tänka på jobbet. Är vi ute en kväll efter jobbet är vi svintrötta dagen efter.
Här jobbar de hela tiden i 6 månaders tid och sen gör det inget alls resten av året. Säsong är säsong liksom.
För oss blir det väldigt ansträngande dock.

Vi hoppas att det blir bättre när vår huvuduppgift börjar rulla igång annars vet jag inte hur kul det kommer att bli. Suck.

Ha en fin onsdag kära ni! 

Något jag saknar


Ja är det något jag saknar så är det min svenska frukost, eller rättare sagt mina matvanor över lag. Att själv kunna välja vad jag ska äta och att ha den där regelbundenheten.
Här blir det väldigt hipp som happ och nu när vi jobbar blir det lätt att man inte hinner äta något ordentligt och det blir oftast en toast. 
Det är inget som ger nån näring och håller en inte mätt speciellt länge.
Och självklart saknar jag min mammas goda mat och hur hon kan få för sig att baka nåt härligt bröd, som på bilden t ex.

Hm konstigt att jag saknar sånt från Sverige som jag var så himla trött på då.
Jag både älskar att vara här samtidigt som det finns saker som får mig att vilja vara i Sverige, mina vanor, familj och vänner.
Jag har ju mina vänner här också och att träffa nya älskar jag men det blir väldigt mycket party, lite sömn och halv taskiga matvanor.
Säger inte att jag hatar att parta, tycker det är skit roligt men som sagt det sliter på en och gjorde även det förra sommaren och då var det ändå bara för 6 veckor.

Nej när jag kommer tillbaka till Sverige så ska jag ta tag i saker och ting igen. Träna, äta rätt, plugga, jobba (förhoppningsvis) och uppskatta mer av det jag har. Familj och vänner dvs.
Vet att jag kommer sakna Alanya så otroligt mycket men någonstans så saknar jag en ordentlig vardag, ett liv.
Något man kan bygga på.

Regular monday or..


Ja lite så, en vanlig måndag här i Alanya. Lördag hela veckan, inte så bra kanske men oj så roligt.

Vi startade kvällen på Black Horse men drog sedan vidare till Bellman. Vår kära vän Mussy fick vara med på bild igår. När man bor här glömmer man så lätt att ta en bild med de man tycker om mest här. Måste bli bättre på det.
Iaf så drog vid vidare till Miami och träffa en av våra jobbarkompisar. Dans och vodkabull blev det för min det. Det var proppfullt och var precis som på sommaren så det var otroligt roligt att dansa! :)

Stop waiting for happiness and start to live in the moment



Vänner eller icke vänner

Besvikelsen och frustrationen som uppstår när man sakta men säkert inser vem som är dina riktiga vänner här i Alanya.

I 2,5 månad här har jag trott att iaf en viss person här skulle ställa upp när man behöver det, då han även sagt det.
Men så fort pussy (ursäkta ordvalet) är med i bilden kommer det före vänskapen och det kallar jag inte riktig vänskap.
En riktig vän skulle ta tio min för din skull, ställa upp i den mån man kan.
Som min kära vän Serkan. Han ställde upp igår kväll och lämnade inte min sida förens han visste att jag skulle komma hem ordentligt. Min bror det.



Regn :(


Detta var dagens frukost. Yoghurt med smak av vilda bär, jordgubbar och banan och två ägg.
Tyvärr så har vi inget roligt väder idag, mulet, lite blåsigt och hellregn. Egentligen är det inte speciellt kallt men inget roligt väder iaf.
Som tur är har sommarvärmen börjat dra in och det kommer inte vara så många fler regndagar!

Otacksam..


Jag har ju nämnt tidigare att jag skulle tycka att det vore skönt att åka till Sverige för en vecka, har lite "hem" längtan speciellt när man ser hur fint alla mina vänner verkar ha det. Och så saknar jag min familj så att det gör ont!

Jag har börjat spåna lite på vad jag ska hitta på när jag kommer tillbaka, funderar på att plugga på distans och har jag tur är jag välkommen tillbaka till 3Vi. 

Nåt jag har bestämt mig för är att jag måste försöka skapa mig en riktig vardag, som när jag gick i skolan. Ha ett liv typ.
Det skulle underlätta mycket och då tror jag att jag skulle må bättre i Sverige.
Känner mig nästan taggad, men det blir man väl när man börjar spinna på mål och planer.

Samtidigt känner jag mig så otacksam. Jag är på den platsen jag älskar, så vackert, varmt och härligt. Vem vill inte bo med palmerna liksom?
Men som sagt, som jag känner nu kommer jag behöva en tur till Sverige efter den här säsongen. Om det kommer fortsätta att vara som det är nu med alkohol (tänker bara på hur somrarna brukar vara liksom), killar och längtan efter familj och vänner kommer jag vara rejält sliten både fysiskt och mentalt.

Som tur är kommer mamma och ungarna ner i juni och då kommer det säkert bli bättre men de kommer ju fara tillbaka så småningom.

Nu har jag babblat färdigt. Ville bara dela mina en aning röriga tankar med er. Det är inte så lätt att bo i ett annat land som man kan tro.


Blackout


Ska vara helt ärlig. Jag må lägga upp party bilder då det ser skitvroligt ut osv. Det är det oftast också, när jag inte får blackouts.

Det har varit så det flesta gånger den senaste tiden då jag druckigt. Inte i fredags dock men i onsdags och igår t ex.
Jag tror att jag har blivit så van vid alkoholen att jag inte känner övergången till asfull utan det svartnar och då kan jag göra vad som helst vilket är sjukt läskigt.
Kan vakna upp med tom plånbok t ex utan att fatta vart tusan pengarna är. I ett klart tillstånd skulle jag aldrig beställa för mycket då jag behöver pengarna men när det blir blackout finns ingen kontroll typ.
Dagen efter minns jag bara början av kvällen och det sista precis innan det övergår till för mycket.

Innan dessa blackouts så har jag skitkul men så spårar det vilket jag avskyr. Känns inte bra för fem öre. 
Måste lugna mig med alkoholen och om inte annat sluta dricka så mycket vodkabull, en riktigt fyllebov den där!
 





Last night





Always!




Precis det där!


Ni minns frågan jag fick om killarna här blir sotis om det har ögonen för dig och ni har nog sett mitt svar.

Det är precis det jag menar. 
Igår fick Carol ett meddelande från killen jag är kär i men försöker gå vidare ifrån. Då han säger att han sett mig med en annan kille och ber henne hälsa mig "smaklig måltid" fast på turkiska!

Det är detta som gör mig galen, för det första har jag känt den här killen sen 2 år tillbaka och är bara en kompis. 
Men här ser grabbarna inte sånt, går du iväg med nån betyder det automatiskt att man kommer ligga med varandra.

Killen jag försöker komma över har dessutom gjort klart för mig att han bara vill vara vänner så han kan rent krast inte säga något. Det betyder inte att jag går till första bästa kille men bara det att han bryr sig gör mig tokig och förvirrad.
Vi har fortfarande inte sagt ett ord till varandra och på ett sett är det bra då jag inte får chansen att trilla tillbaka men  det känns samtigt barnsligt från bådas håll.

Aja det blir nog bra någon. Vet inte om det var så intressant för er att läsa om men nu har jag iaf fått skriva av mig lite.
 
Kram så länge!

Friday party!


Igår var det party på Bellman med två killkompisar från jobbet. Många vodkabull och tequila shots, grym musik och trevligt sällskap. En väldigt lyckad kväll helt enkelt!

Nu har även Bellman öppnat upp hela stället så det kändes gigantiskt och fullt med folk var det, förstår inte hur grabbarna som jobbar där kan ha sådan koll på allt?
De är väl vana helt enkelt :)

Ikväll tänkte vi, Carol och jag, dra ut också, vill ha klänning ikväll också men det är väldigt blåsigt idag så vi får se hur kvällen blir :) 
Håller tummarna!

Svar på frågestunden


Nu tänkte jag forsätter svara på era frågor, hoppas ni blir nöjda med svaren :)

1. Blir du lätt svartsjuk när du ser din förra detta med en ny? Och vänds det oftast mot tjejen eller honom?
Ja iaf med den senaste killen. Han är den ända jag har varit kär i på riktigt så det kommer alltid göra ont att se honom med någon annan. Jag skulle säga att det vänds mest mot honom, då han betett sig så illa men även mot tjejen. T ex vad har hon som inte jag har eller vad ser han i henne? Är hon den kärleken han har väntat på osv. Men just med denna kille så vet jag att han finner nya tjejer relativt ofta så jag försöker tänka förbi dessa tankar.

2. Du vet ganska mycket om Alanya och hur folket fungerar men brukar du än idag bli förvånad av vad vissa är kapabla till att göra eller "väntar" du dig det?
Nej kan inte direkt säga att jag blir förvånad längre, de kan få för sig att göra vad som helst. Jag kan väl bli det kanske för nån sekund men sen känner man att "nej jag är inte förvånad", man blir rätt van kan man väl säga.

3. Tycker du också att killarna i Alanya "paxar" tjejer, ex om en har ögonen för dig och sen pratar du med en annan så blir han upprörd och arg på dig?
Oja det kan dem absolut bli, vissa mer än andra. Vet t ex min första kille jag hade här, han var extremt svartsjuk av sig. Han blev arg bara han tyckte att jag tittade på andra killar trots att det bara var killar i omgivningen.
Sen finns det dem som är mer tillbaka, det håller ögonen på dig men säger inget. Kanske kommer det efteråt. Som den senaste killen jag försöker komma över nu, jag hade umgåtts med en svensk kille, Carol och några andra. Han var betydligt mer intresserad av mig än jag av honom och så gick vi senare till Bellman. Då kommer den här turkiska killen och säger att jag är bitch men han ska ändå ha koll på mig. Ber mig sitta kvar medans han går på toa och när jag skulle på toa väntar han utanför toaletterna och sen fixar en taxi som vi delar sen.
Så det är väldigt olika grad av svartsjuka kan man säga, och olika form av utlopp.

4. Topp 3 bästa restaurangerna i Alanya och vad åt du där?
• Black Horse, svin god mat och åt chicken curry :)
•Mahperi, åt bästa hallomisalladen där!
•Garage, åt första gången där förra sommaren och åt biffar. Mums!


Svackan

Ingen bra dag idag. Huvudet känns proppat med bomull och trots att jag har sovit i 8 timmar (mer än vanligt dvs) känner jag mig trött och seg.

Det som är så sjukt jobbigt nu när jag mör dåligt är att jag inte har någon att vända mig till. 
Pratade två gånger med mamma igår, usch vad jag saknar henne.
Drygt 2 månader till de kommer ner, kommer kännas som en evighet!

Beklagar dem mindre upplyftande inläggen, ska försöka skramla fram lite bilder åt er lite senare istället.

Ha det fint kära ni, kram!

Första rundan


Idag slutade vi tidigt då vi inte hade några shower ikväll så jag tog en powernap en timme, åt middag och drog ut på min första löprunda här i Alanya. Blev även styrka på utegymmet, mage och ben sen löpte jag hem igen.
Skönt faktiskt och träningen blir mycket lättare med denna fina och varma miljö!
Blev positivt förvånad över dagsformen, har inte sprungit något sen i januari och så är jag ju även rökare. Stack lite i lungorna i början men annars gick det förvånansvärt bra :)

Vill hinna träna mer men just nu känns motivationen väldigt upp och ner, eller rättare sagt jag har svårt att få arslet ur vagnen.
Men att få tid till det är faktiskt svårt då jag jobbar hela tiden, får försöka lösa det på något sätt.


Den känslan...


Ni vet när man har en så där dålig dag och det mesta känns piss?

Idag har min dag inte börjar bra. 
Och jag gick ilsket iväg själv till jobbet, utan någon frukost i magen.
Men så åker jag och min kollega Apo iväg till Flower Garden för att hämta några vinnare från lotteriet i hade på deras turkiska afton i tisdags.
Vi kör de till butiken och två av tre (kvinna och barnbarn) får välja en varsin plånbok. 
Det kikade runt lite i butiken och en kollega hittade en snygg modell åt henne som tyckte mycket om och köpte den. Det vart väldigt trevliga, glada och nöjda!
Och när de skulle gå tog vi i hand och till min förvåning omfamnar kvinnan mig och tack så jättemycket och samma gjorde barnbarnet.

Det är den känslan jag menar, man givit god service och gjort andra människor glada. Den känslan kan rädda ens dag.
Tänk att man kan bli glad av att bara göra någon annan glad! :)



This beautiful place


Denna underbara, vackra plats. Det finns en slags hatkärlek till det. Även här finns många bekymmer och problem men det är forfarande här jag vill vara

Just nu skulle jag dock vilja ta en liten tripp till Sverige, till min älskade mamma och skitungarna!
Bara för att pausa lite och samla sig, få kramar och stöd från de jag älskar mest av allt!
Skulle vara skönt att få försöka reda ut saker och ting, tänka klarare och kanske  på något annat sätt.

Därför saknar jag min mamma mest av allt...



När det blir för mycket


Jag blir på riktigt trött när nån försöker kontrollera mig, säger åt mig att sköta mig när jag äter. Att jag inte får gå tillbaka in i sjukdomen.  
Kommer jag aldrig få bestämma över mig själv och göra egna val om kost och hälsa utan att någon påpekar. Jag är stämplad som ätstörd.
Det hatar jag och det gör mig även konstant påmind om det också. 
Jag kan förstå att folk blir orolig men jag måste få ta mina egna beslut också. Ätstörningen styr mig ju inte helt, även My har sina tankar och mål.

Jag blir verkligen galen ibland, när det blir för mycket om ni förstår vad jag menar.

Kram så länge iaf!

Say something, I'm giving up on you

 
Otroligt fin och berörande 

Keep going. Stay strong



Det rullar på

 
God morgon!
Efter en timmes försovning denna morgon startade vi igång den med en god frukost framför tvn. Bara turkkanaler förutom musik kanalerna så vi brukar sitta framför dem och glo haha ;)

Nu har vi iaf varit på plats på jobbet sedan 9:30 och fick direkt en väska såld av en svensk tjej, härligt :)
Sen har vi haft en del bokningar från gårkvällens shower och fler blir det, fullt upp helt enkelt!
Ikväll vet jag inte riktigt om det blir någon show, men det lär visa sig :)

Ha en fin onsdag så hörs vi lite senare, kram på er!


The party never ends in Alanya!

Bilder för några kvällar sedan






Svar på tal

Oj måste jag säga! Både jätteglad för alla era frågor, så roligt att nu undrar så mycket, men också väldigt förvånad (på ett bra sätt såklart!)
Eftersom det blev en hel del frågor tänkte jag svara på några i taget och lite efter som, hoppas det går bra :)

1. I ditt förra inlägg skrev du om hur killarna i Alanya "utnyttjar" turist tjejerna på olika vis, har det gjort att du avstår från att inleda något med någon och tänker "smartare" samt ser lättare vad de är ute efter eller är det fortfarande svårt att avgöra?
Nja skulle inte säga att jag är emot att inleda något med någon men är nog mer försiktig, speciellt efter den 3:e killen här. Kanske är jag dum som inleder något med någon men blir man intresserad så blir man men som sagt är mer försiktig efter detta.

2. Har du kontakt med ditt ex som du var tillsammans med i somras?
Nej det har jag inte, vet bara att han är i armen nu och sist jag pratade med honom var i dec-jan. 

3.Hur kommer det säg att du fått ätstörningar? Var du stor innan? Hur tycker du tillfrisknaden är?
Jag har alltid haft komplex över min kropp, åtminstone från 4:e klass.
När jag var 14 ville jag gå ner i vikt och efter ett besök hos skolsköterskan började jag minska på maten, träna och så blev det en fixering då jag jag blev som besatt av resultaten jag fick och jag satte fler och fler viktmål.
Jag var större ja, vill inte nämna nån vikt då jag inte vill påverka någon på fel sätt. Jag trivdes inte med mig själv och ville göra något åt det men det gick snett tyvärr.
Min tillfrisknad är väldigt upp och ner. Som du säger så kommer det alltid sitta i huvudet mer eller mindre även om man kroppsligt är frisk. 

4. Har du några tatueringar? 
Ja jag har två stycken. En på handleden "Perge Pugnare" som är latin och betyder Fortsätt Kämpa. Den andra är också en text och sitter över vänstra revbenen "You have come this far, don't give up now". Och fler kommer det att bli :)

5. Skillnader mellan Sverige och Turkiet (Alltså kulturkrockar)?
Hm skulle väl säga att det som jag har märkt är mest tydlig skillnad är att män/killar är mer överbeskyddande mot oss kvinnor/tjejer. Vill helst ha koll och talar om vad man får göra och inte. Och när det möter en svensk tjej blir det oftast krock då svenskar inte har den typen av kultur.

6. Bästa tips på att komma över någon?
Jadu, kan inte säga att jag är en expert på ämnet då jag ett par gånger gjort det på fel sätt. Men vad jag jag gjort nu efter den senaste killen är iaf att jag har raderat honom ur mitt liv. Dvs raderat honom på fb och insta. Att hela tiden se vad som händer och sker i personens liv  gör det inte lättare att gå vidare. Jag har heller inte haft någon kontakt med honom irl då jag bara ignorerar och vise versa.

7. Vilka är dina bästa tips för någon som är extremt skoltrött?
Även här är jag inte direkt någon förebild då jag valde att hoppa av gymnasiet (dock av flera anledningar än bara skoltrötthet). Men något jag iaf kan tipsa om är att tänka på det som är positivt med skolan. T ex vännerna. Sen tycker jag att du ska vända dig till en lärare du litar på och trivs med, förklara hur du känner och om det finns något de kan göra för att hjälpa dig. Kanske det bara är att peppa dig lite extra eller kollar hur det går för dig lite oftare. Att du har något stöd ifrån någonstans. Vet iofs inte Im du går på högstadiet eller gymnasiet men på gymnasiet vet jag iaf att det finns bra lärare som är villiga att stötta dig. Håll ut och tänk att du snart är färdig, du fixar det!

Det var några av frågorna som har kommit in och kommer att svara på resterande så småningom :)

Jo juste fick en önskan om att jag ska bli bättre på att lägga upp fler bilder. Självklart kan jag göra det! :)
Tack för era fina kommentarer, det gör mig så glad att ni gillar min blogg! :)
Kram på er!


Frågestund!


Yes! Jag har fått en önskan om en till frågestund och självklart kan vi ha det, det är bara roligt att få svara på era frågor :)
Dock önskades det en frågestund i videoform men eftersom jag gör allt med IPhonen och inte har någon dator kan just en sån frågestund bli lite knepig.
Men om det är någon som vet att det är möjligt att lägga upp videos via blogg-appen får ni gärna säga till :)

Fråga vad ni vill! 
Eller om ni vill tipsa om något som jag kan göra annorlunda med bloggen eller varför inte passa på att säga om det är något ni saknar att läsa om.
Passa på nu :)

Detta beteende...


Något som är tragiskt här nere i Alanya är hur större delen av alla turkiska killar leker med tjejerna som kommer hit.

Jag ser det hela tiden och har själv varit med om det, 3 gånger till och med. Man tror varje gång att den här gången är det annorlunda. Han är inte som de andra och man faller för deras charm. Sättet de lindar tjejerna runt sitt finger är vidrigt helt ärligt.
Senaste igår såg jag det hända, någon som även har lurar mig totalt.

Det börjar oftast på facebook, de säger fina saker till dig, lovar en massa och säger att de väntar på dig.
När du väl är här är det väldigt pluttigt. Killarna bekräftar det de skrivit till dig. Får dig att känna sig speciell, visar offentligt sitt intresse för dig med kyssar och kramar.
Det är nu du är fast, de halar in dig steg för steg.
Du är här för 1 vecka eller 2, ni har det bättre än någonsin och du tror verkligen att han är seriös med just dig. Men icke.
När du åker hem kommer nya tjejer, tjejer som antingen redan känner killen eller någon ny.
Han håller sig inte till dig, du var engångs grej som gav honom sex och i många vanliga fall pengar eller dylikt.

Och tro mig det spelar ingen roll att jag bor här. Mitt fall skedde i oktober när vi var här hela familjen. Jag borde ha lärt mig vid det här laget men jag trodde verkligen att han inte var som de andra. Han var så övertygande men bara efter 5 dagar blev jag utbytt mot en annan tjej som kom ner, som han känner sen tidigare.
Månaderna gick och några veckor innan jag skulle åka ner i februari tog han kontakt med mig igen. Då föll jag ingen för hans ord. Jag kommer ner och vi spenderar tid tillsammans till och från, håller kontakten osv. Men så började han jobba igen och tjejerna började rulla in. 
Denna kille har sårat mig gång på gång, givit mig falska förhoppningar och för några dagar sedan fick jag nog. Frågade honom rätt ut hur han själv känner och han säger att vi bara är vänner.
Nu är han raderad från  Facebook och insta och vi har inte pratat med varandra sen dess. Igår hade han en ny tjej med sig på jobbet och visst hugger det till men samtidigt blir jag så arg och äcklad på detta beteende.
Jag vet hur den här tjejen kommer bli behandlad och vad han är för typ av kille. Och jag förstår inte hur man helt ärligt har hjärta till att leka med folks känslor. Hur man kan utnyttja en annan människa på det sättet.

Min teori är att det handlar om bekräftelse, kunder till deras jobb, pengar och ligga. Det ger de en kick. De kan inte känna något då det har stängt av.
Detta vet jag då jag har killkompisar här som har berättat för mig. 
De har själva blivit sårade och vill inte vara med om det igen så de stänger av och lever på bekräftelsen från alla tjejer.

Nu ska jag självklart inte dra alla killar här över en kamm men låt oss säga att ca 90% av de gör detta.
Så för er som kommer ner, tänk lite extra på det. Det är väldigt lätt att falla för deras humor och charm men tänk steget längre.
Är ni själva ute efter att bara ha roligt och som inte involverar några känslor så behöver ni inte oroa er.

Som sagt det finns bra killar också men man ska inte lita allt för fort på dem eller så ska man bara vara deras vänner.
Vi har ju bara turkiska killkompisar här och jag är glad att de inte ser oss som turister, inget kladd och lall. Däremot väljer vi omsorgsfullt vilka vi lär känna då vi inte litar på vem som helst.

Nu blev det ett väldigt långt inlägg men jag kände att jag var tvungen att få det ur mig.


Bra start på dagen


God morgon!
Igår fick vi ledigt på kvällen för att spendera sista kvällen med morfar som åkte hem tidigt imorse, känns lite tomt faktiskt.
Jag och Carol blev kvar på Black Horse till 1 då vi tyvärr var tvugna att dra oss hem för att sova.
Trevligt hade vi iaf med ett svenskt sällskap :)

Morgonen började iaf vid 7 då det blev en dusch och sedan frukost, en bra start på dagen :)
Nu är vi på plats på jobbet och ikväll blir det hotellshow.

Vad kul förresten med några kommentarer igår, så kul att få kontakt med mina läsare! :)

Ibland är det lite lustigt



Igår kväll hade vi shower som sagt och jag var på Villa Moon Flower.
Det gick bra och jag tror jag sakta men säkert börjat komma in i det.

Vi var färdiga runt tjugo över nio så när Carol var klar på sitt ställe fick vi och morfar skjuts ner till hamnen för en bit mat.

Haha men hör på den här då!
Jag gick till Black horse lite senare och blir plisserad vid ett bord med tre svenska killar från Karlskoga. Sköna snubbar och det roliga var att de bor på Villa Moon Flower och jag är 100% säker på att jag såg dem sitta på balkongen, inget jag egentligen la märke till så men det visar sig mycket riktigt att det var dem haha!

Kul att träffa lite nytt folk :)

Jo juste, jag börjar bli så nyfiken på er läsare. Besökarantalet har gått upp lite vilket är jättekul men jag börjar undra allt mer vilka ni är? :D
Ni får jättegärna kommentera, kan vara om vad som helst. Som jag har sagt tidigare, jag lovar att jag inte bits ;)

Day off = Beach day


Idag på dagen har vi som sagt varit lediga och tiden har spenderats på stranden med morfar :)
Jag tog till och med årets första dopp i havet. Lite bränna har det blivit idag också, gillas stort men lite bränd i ansikte så det är väl inte lika skönt men aja ;)

Nu står det iaf kvälls show på schemat här på jobbet så vi ska nog strax dra iväg. 
Ha det bra så länge kära ni, kram!

På andra tankar


Lite bilder från dagen. Vi åkte även idag bort till utsiktsplatsen Ulas med bossen, Apo och morfar och så fick vi två nya gosiga vänner på köpet :)

Sen åkte jag och Carol och klippte oss, behövdes kan jag säga då mitt har varit så slitet.
Nu hat vi iaf ätit gott på Garage, har fått nån dille på hallomi så fick bli en hallomisallad idag igen :)
Och så har vi blivit på varsina drinkar så där efter maten så vi mår denna lördag. Ett stort plus är också att vi är lediga hela dagen imorgon och behöver inte vara på jobbet förens halv 6 på kvällen då vi ska iväg på olika shower :)

Dagen har varit bättre idag och det har varit skönt att få ha lite att göra så att man inte grubblar alldeles för mycket.

Nu ska iaf vara lite social så vi hörs, kram kram!

At work


Ja vi har inte överdrivet mycket att göra på jobbet just nu. Vi har haft två gupper idag och jag har fått två bälten, en väska och tillsammans med Carol en väska sålda, lite hjälp har jag fått av Apo dock.

Så när det är så lugnt och stilla som nu går man passa på att prova lite jackor, denna på bilden har jag fastnat för. Det är en vinterjacka med skinn. Tycker den är riktigt snygg och sitter faktiskt bra på mig.
Haha sen har vi hunnit med en pandaselfie också ;)

Skönt med lite upplyftande stunder i tillvaron.



När det är som allra svårast


Det är nu när allt känns som tyngst som jag saknar min familj som mest.
Att få en varm och hård kram av mamma, en kram fylld med kärlek och styrka.

Jag känner mig så utmattad, vet inte vart jag ska hämta kraft ifrån. Allt detta har hållt på så länge, varit så utdraget och har tagit kraft från mig länge nu. Och som inte detta vore nog så har jag ätstörningen på halsen också. 

Jag har seriöst övervägt att boka en biljett och dra tillbaka till Sverige men jag vet att jag inte mår ett dugg bättre där. Här har jag åtminstone ett jobb att gå till, i Sverige skulle jag bara gräva mig djupare ner i gropen jag redan ligger i. 

Så som ni förstår är det inte så lätt just nu men jag ska ta mig igenom det här på något sätt.


I en grop


Idag har det varit en lugn dag, vi började nån timme senare också så fick sova lite längre idag.
Och eftersom vi inte hade något att göra åkte vi med bossen, Apo och Mine till Ulas för att fördriva tiden lite, få frisk luft och kolla den fina utsikten.

Mitt humör är inte på topp just nu som ni kanske har märkt så när vi kom hem gick jag direkt till sängen och sov en timme.
Kvällen har hittills spenderats på Mahperi restaurang för en god middag, halloumi sallad för mig och så åt vi gudomliga calamares till förrätt.

Det är skönt att få ha lite mysiga stunder när jag mår som jag mår just nu.

Aja vi hör sen kära ni, kram!

Time to join the journey


I don't know if it's a blessing to finally know the truth but right know I need to leave this behind me, repare myself.
But most of all enjoy my time here. I need to remind myself that this will not last forever.

How scarey it might be...


How hard it might be, how painful it might feel after you just have to do what's necessary for your inner peace. For your chance to let go and move on.

How scarey it might be.

Jobb, jobb, jobb


Igår slutade jag vid halv åtta tiden på kvällen medans Carol var på ett hotell. Så jag plockade upp morfar på hans hotell och knatade hem till loftet (vårt namn på lägenheten då den ligger högst upp och påminner om ett mysigt litet loft).
Carol kom hem strax efter oss så vi fräschade till oss lite och gick ner till hamnen för lite middag på Black Horse. Som vanligt valde jag något jag vet att jag gillar och dessutom är min favoriträtt, chicken curry!

Måste ju säga att jag redan saknar att kunna hänga ute till stängning och umgås med folk... Men vad ska man göra, ett jobb är ett jobb. 

Idag blir det nog en kort dag då våra sista bokningar kommer kl 17 så hoppas på det :)

Ha en fin skärtorsdag kära ni, kram!



Lunch break




Första hotellet: Check!


Dagen tillbringades i butiken fram till 13 då vi fick gå på break så vi passade på att käka lunch med morfar, mysigt :)

Vi var tillbaka i butiken kl 17:30 och sen fick jag och Carol dela på oss första gången inom jobbet.
Vi åkte till olika hotell, jag till Grand Flower och Carol Grand Zaman.
Vårt jobb är att tolka och ta bokningar till butiken :)

Det var alltså turkiskafton på hotellen och vi har en modevisning där vi visar upp skinnjackor i olika modeller och har ett lotteri där gästerna kan vinna en present i butiken!

Fick gå 22:00 så nu sitter jag, Carol och morfar på Picasso och ska käka. Jag åt på hotellet men det var mest sallad och jag har knallat en del idag också så jag  hungrig haha :)

Nu ska jag vara lite social men ni får ha det så fint så länge, ciao!




Todays outfit






Första dagen


Då var dagen kommen. Vår första arbetsdag på ett seriöst företag.
Så sjukt nervös, man vill ju pristera speciellt när man har fått den hjälp vi har fått. Jag rädd för att inte fixa det, som jag alltid är när jag börjar ett nytt jobb.
Jag är iaf inte ensam med detta, jag har Carol vid min sida och vi stöttar varandra in i det sista. 
Vi har varit så mycket med varandra att hon känns som min tvillingsyster, inte för att vi är lika någonstans men vi har byggt upp ett sånt band.
Vi behöver liksom bara titta på varandra och fatta vad den andra menar.

Så skönt att jag har en sån person i mitt liv, någon jag kan lita på till 100%. 
Visst har vi våra gnabb också men efter typ 5 minuter är det över.
Vi ska fixa det här, vi har gått igenom mycket här och tagit oss igenom det. Och mer kommer att komma.

Idag kommer även morfar ner, som tur är kommer han vid tio ikväll och då har vi slutat. Vi hade tänkt ta med honom ut ikväll, presentera honom för lite vänner och ha det gott :)
Han har med sig lite gottis också som vi saknar från Sverige och som inte finns här, nom nom! ;)

Vi hörs lite senare kära ni, kram!

Scared of losing you, yet I don't know if I even had you in the first place


This weekend


Lite bilder från fredags och igår :)
I fredags träffade vi två norsks killar som bjöd på drinkar och festen var igång ;)
Igår kväll blev det lite lugnare och efter stängning drog vi och två till hem till oss och chillade, mysigt :)

Imorgon börjar vi jobba och tänker därför inte gå ut ikväll. Vi ska små fixa lite med oss själva och bara ligga och glo på tv. 
Haha vi har äntligen hittat musik kanaler och CNBC som sänder amerikanska serier som är textade(inte dubbade!) på turkiska så vi kan chilla galet ikväll ;)

Nu ska vi ner till beachen för lite gym och lapa lite sol, vi vet ju inte när vi har möjlighet att hinna gå på stranden så vi passar på idag :)

Första egna!


Det finns inte ord för hur glad och tacksam jag är för denna möjlighet. 
Vi har äntligen fått vår egna och första lägenhet, vi har det bästa jobbet vi kan tänka oss här och kollegorna är härliga och extremt hjälpsamma.
Och detta är även tack vare Annika som vi har fått denna möjlighet. Hade vi inte träffar henne där på Istanbuls flygplats för 2 månader sedan hade vi nog inte överlevt så länge här.
Just nu känns det som att det har vänt, det är vår tur nu och vi ska ge allt vi har!



Inspo: Chic


Jag har alltid varit förtjust i denna stil,  fräsch, tjusig men samtidigt med en liten "edge".

Och nu när vi har fått ett seriöst jobb och det är viktigt att vi klär oss någorlunda anständigt blir jag så inspirerad av just denna stil. Den är liksom inte för kvinnlig eller för flickig.
Den är anständig men samtidigt "chic".
Så när vi får vår första lön hade vi tänkt shoppa in lite nytt, fixa naglarna och håret. 
Längtar! 

Ska bli skönt att få känna sig fräsch och kanske lite anständig för en gångs skull :)

Turkish style


Vi sitter just nu på vårt blivande jobb, börjar på måndag, och väntar på nyckeln till vår lägenhet som städas just nu :)
Och tidigare åt vi lunch på turkiskt vis, en stor bytta med många gafflar och det är bara att ta för sig. Älskar det verkligen, helt annan samhörighet!
Det skulle liksom aldrig hända i Sverige, där är allt så individuellt. 
Det är också därför jag älskar Turkiet, folk tar hand om varandra här och det spelar ingen roll om man är fler och äter från samma fat t ex :)


Kusin!


Åh för en stund sedan skickade min moster en bild på min nya kusin!
De vet inte vilket kön det lilla livet har en men de ska iaf ta reda på det :)
Så himla kul med en ny familjemedlem, det var 3 år sen sist så det är på tiden haha ;)
Det lilla livet är planerat i oktober, många i vår släkt som är födda den månaden inklusive jag själv så det ska bli spännande vilket datum det blir :)

Måste ju ändå säga att jag blir lite sugen på en egen liten baby, älskar barn och har alltid velat ha det. 
Men jag vet också att det är lite för tidigt och just nu skulle det inte funka att bli förälder, jag är liksom bara 18 men vem vet kanske om något år har jag en egen liten sparkare i magen :)

This is so me!


Ulas och Osmanish


Lite bilder från eftermiddagen/kvällen. Vi åkte en bit strax utanför Alanya som heter Ulas som är en utsiktsplats tillsammans med vår nya chef och en kollega :)
Sen blev vi bjudna på middag på Nadir, Osmanish kebab valde vi, mums :)

Det har dock blivit en dags fördröjning med lägenheten då de skulle städa och måla idag men imorn är den redo för oss. Längtar! :)
Så ikväll får vi sova över hos några killar från jobbet :)
Förövrigt så ska vi börjar jobba på riktigt från och med måndag, vilket är både nervpirrande och spännande på samma gång! Det är ju alltid sjukt nervöst att börja på ett nytt jobb men av erfarenhet så vet man ju att det brukar bli bra i slutändan när man väl kommit in i det :)


New begining


Hej kära läsare!
Jag vet att jag egentligen har givit er väldigt lite info om min tillvaro här nere förutom att parta och ligga på stranden.
Visst är det delvis så det har sett ut men det finns massor bakom det också. Därför tänkte jag förklara läget då det börjar kännas som att vi äntligen är på rätt spår.

Så här ligger det till. Sedan 1 april har vi jobbat åt en restaurang, vilket var planerat redan innan vi kom hit.
Vi har alltså vart på stranden för att hitta folk och även ute på klubbarna. 
Men vi har känt länge nu att det inte är hållbart, vi kan inte skaffa oss en trygg vardag här med provision lön, vi går alltså på procent på de bord vi drar in.
Vi har heller inte känt oss bekväma på restaurangen heller och vi ser ingen motivation i någon där. Dessutom bodde vi även hos chefen och några andra och vi fick dela på en bäddsoffa.
I längden håller inte det även fast jag är tacksam för att det tagit emot oss.
Men som sagt här är det djungelns lag som gäller, dvs äta eller ätas.

Tack vare Annika och hennes turkiska tjejkompis har vi nu fått ett ordentligt, seriöst jobb med en fast inkomst varje månad och en lägenhet åt oss. Precis vad vi behöver. För det senaste två månaderna har vi bara lallat runt egentligen och jag tänker inte sticka under stolen med att det har blivit lite för mycket alkohol under den här perioden.
Så för vårt eget bästa och för att på allvar komma in i jobbet ordentligt, som förövrigt är en av Alanyas största läderbutiker, tänker vi försöka hålla oss borta från hamnen ett tag.
Det kommer både bli skönt och jobbigt på samma gång. Skönt för att det börjar bli lite mycket drama eller skit, vad man nu vill kalla det. Det börjar i vilket fall som helst bli väldigt påfrästande. 
Jobbigt kommer det bli för att man har det så socialt där, vänner och så har det blivit till en vana.

Just nu vill jag iaf försöka att fokusera på jobbet och att vi i denna stund väntar på nyckeln till vår lägenhet. Vi hoppas att detta blir bra nu, att det vänder och jag får tankar på annat. 

Nu är ni lite mer medvetna om min situation här i Alanya och från denna dag kommer jag inte behöva hymla om jobb osv, skönt att jag äntligen kan dela med mig av min vardag här på riktigt till er :)




Black Horse pic


För några veckor sedan blev vi fotade för Black Horse nya infokort och vi började fundera vart de tagit vägen men igår fick vi se dem :)
Lite roligt att de ville ha med oss på deras kort, lite stolt är man väl också haha ;)





Första doppet för i år!


Efter stranden idag kände jag och Carol att det var dags för det första doppet och eftersom vi är sånna badkruker på stranden körde vi poolen ist haha! 
Svinkallt!

Nu väntar vi bara på att havet ska bli varmare så att vi kan premiära där med! :)

Regn regn regn

(Bjuder på en bild från gårkvällen på Black Horse)

Idag är det skitväder här i Alanya. Regnar och det dånar och blixtrar så idag blir det att hålls sig inomhus så mycket som möjligt!

Förövrigt är situationen en aning rörig, mycket från alla håll men förhoppningsvis ordnar det upp sig på några plan snart, vi håller tummarna och sen får jag deala med det andra senare.

Inte så jätteroligt inlägg men det finns inte så mycket mer och säga just nu än att jag hoppas att det ordnar upp sig snarast.



Ravza


Kommer ni någon gång till Alanya så borde ni verkligen besöka Ravza Restaurant som är en turkisk restaurang med riktigt god mat för ett bra pris!
Vi betala bara 11 lira för denna tallrik till exempel, vilket är cirka 33 kr!
Restaurangen ligger beläget nere i hamnen :)

Bellman


Gårkvällen spenderades på Bellman med Göteborgarna och två brittiska tjejer från deras hotell :)
Mycket dans och drinkar blev det, väldigt rolig kväll/natt :)
Det är bara så synd att grabbarna drar hem imorn men vi kommer nog ses igen. Vi får ta en sväng ner till Götet när vi nu kommer tillbaka till Sverige men just nu vill jag bara vara här haha ;D


Two month of love, hate, tears and laugther!


So much memories and this is just the begining!
















Kalepromenad!


Idag har vi spenderat dagen med de goa Göteborgarna jag nämt tidigare. Vi hade egentligen inga planer, bara knata runt och så får vi idéen att knalla upp till borgen, Kale!
Haha har ni vart i Alanya så vet nu hur jäkla långt upp det ligger och backarna är inte nådiga!
Dagens träning check haha ;)
Trevligt har vi haft iaf och nu har jag och Carol käkat lunch så snart blir det hem och duscha och göra i ordning sig :)

Ha det fint så länge, ciao!




Keep looking forward




Don't forget to enjoy life!




Sol sol sol!


Hallå!
Solen skiner här och graderna stiger sagta men säkert, underbart!

Vi har spenderat några timmar på stranden tillsammans med killarna från igår, väldigt trevliga grabbar :)
Snart ska vi käka lunch och sen måste vi leta reda på ett visst sjukhus, vi vet väl på ett ungefär vart det ligger men inte helt säkra. Aja vi hittar det nog iaf ;)
Duschen väntar efteråt och kanske en powernap om det finns tid innan middagen sen blir det vanliga besöker till hamnen, kanske så kommer grabbarna också så det blir kul :)

Hur har ni det i Sverige, hoppas ni har fint väder iaf. Jag har ju sett att våren har börjat komma, härligt!

Ni får ha det bra så länge ciao! :)


Goa gubbar!


Igår kväll åkte vi i vanlig ordning till hamnen, beslutna att inte dricka alkohol utan bara chilla.
Vi börjar på Robin Hood, dricker vatten och snackar med några kompisar som jobbar där.
Vid tolv lyfter vi på rumperna för att gå mot Black Horse men så blir vi haffade av två svenska killar från Göteborg som sitter på LA, vi brukar inte gå dit för bossen blåste oss för nån månad sen så grabbarna vi känner där blev glada för en gång skulle haha. Och där sprack den vita kvällen, killen vi bodde med tidigare bjöd oss på två drinkar var sen var man ju i gång och vi och grabbarna från Göteborg drog vidare till Black Horse. Två fishbowl senare drar vi till Bellman och dricker en varsin vodkabull, haha ibland orkar jag inte med oss ;)

Förvånansvärt "nyktra" drar vi tillbaka till Black Horse vid stängning och då vill grabbarna där dra med oss till Kumrustället så sista bilden är därifrån med min bästa bartenderbroder Ali som precis kommit tillbaka och har börjat på Black Horse igen :)


All of me - John Legend

 

Time to forget. Time to move on.


När det går upp för en på riktigt vet man att det är dags att glömma det som var, det som uppenbarligen bara var lögner och prat.

På något sätt känns det befriande men att helt släppa taget kommer ta tid men jag vet att det kommer bli bättre. Jag kommer må bättre och någon dag kommer det komma någon och bevisar att alla inte är likadana. 


RSS 2.0