Galatasaray


Igår kväll var det time for Galatasaray match, de mötte Chelsea och jag såg matchen men några vänner bla den svenska tjejen på sista bilden :)
Alltså egentligen är jag ju ingen fotbollsfantast men Gud vad kul det var och vad taggad jag var, inte liks mycket som killarna såklart men tycker ändå att det var en spännande match som jag faktiskt tyckte var bra! :) 1-1 blev det iaf, bättre än förlust iaf :)

Idag har jag och Kanki shoppat lite (bilder kommer sen) och en middag med kanki och den svenska tjejen. Vi unnade oss det dels för att vi är för lata för att laga mat sen har vi sån dålig fantasi :/ 
Vi lever typ på korv, ris, ägg och kyckling. Inte så roligt när det typ blir samma hela tiden, aja vi får ta tag i det iaf :)





Red Tower








Vita akrylnaglar


Unnade mig fräscha akrylnaglar idag.  Jag har velat haft det länge nu och eftersom humöret inte har varit på topp idag så körde jag bara. Så nu har både jag och Carol fina naglar!

Kumru!


Nåt jag vill tipsa om är kumru. Några har säkert redan ätit det men till er som inte har det, gör det! 

Ser verkligen inte så aptitligt ut men det gott och billigt, vi betala 7 tl för både kumru och ayran. Priserna ser säkert annorlunda ut beroende på vart man går men det är iaf något billigt som turkarna äter :)


Trubbel i paradiset


Dålig update jag vet men när det händer mycket runt omkring en blir det lätt så. 

Jag är otroligt tacksam för att få vara här och att vi har träffat bra människor men man kan inte fly från sina problem och även här blir det trubbel, som ni säkert vet ni som har varit här. Skitsnack bakom folks rygg osv men sånt får man leva med här och mer lär det bli när allt kommer igång här. Drama, drama, drama.

Nu sitter vi iaf och dricker te på en restaurang i hamnen och pratar med en vän. Super trevlig och som sagt så är det skönt att vi tyr oss till rätt människor.




Give. Love. Trust. Listen.




Fredag


Fredags kvällen spenderades på Robin Hood med lite vänner, man mår ju som man förtjänar idag kan jag säga trots att jag inte var allt för full. 

Nåt som hat gått upp för mig nu när vi har vart här i snart 2 veckor är värdet av pengarna. Vi spenderade 40 lira var igår på dricka och imorse när jag vaknade låg jag tänkte hur mycket vi egentligen kan få för dessa pengar. Det är t ex nästan en veckas mat för oss om vi delar på det! 
Okej om man är på semester, då tänker man inte på det men när man lever här blir det mycket pengartänk, man måste verkligen prioritera. Säger inte att det är negativt, nästan tvärtom. Man har ju ett helt annat ansvar för sig själv.

Aja nu har jag babblat färdigt haha, ni får ha det så bra så länge :) 

Kram!



Första träningen check


Vi kom upp I skaplig tid idag, runt 10 snåret. Vi brukar kliva upp vid 11-12 så det känns skönt och jag känner mig konstigt nog mer utvilad trots att vi gick och la oss vid 3 tiden.

Vi gick och köpte ägg iaf och gjorde en frukost och satt oss på balkongen och njöt av solen :)
Nu är vi precis klara med första träningspasset här i Alanya, en timme blev det och då promenerade vi bort till ett utegym på östra sidan (inte kleopatra sidan) där det blev mag-och benämningar sen promenaden tillbaka så det känns skönt. Roligt att träna med någon också, det underlättar :)

På schemat idag står handling och sen får vi se vad vi hittar på :)



Dålig update


Sorry för dålig update men de senaste dagarna har jag inte riktigt tagit mig tiden att blogga. 

Vi har precis flyttat från Mustafa och flyttat ihop med en kompis som har en stor lägenhet i hamnen. Så himla snällt att låta oss bo hos honom tills vi får tillgång till jobblägenheten :)

Vi har inte internet 24/7 men vi har några ställen här i hamnen som vi har wi-fi på så just nu sitter vi i en liten park utanför en restaurang och kollar runt på insta och fb haha ;)



Accept yourself for who you are




Gårdagen


Lite bilder från gårdagen. Turkisk lunch(smårätter) på stan med kanki och Kerstin. Super gott så dit lär vi gå mer :)

På kvällen köpte jag och Carol en kvarting vodka med energidryck samt en varsin jäger shot, haha låter som värsta fyllona men men ;)
Senare drog vi till en lägenhet och hängde med några killkompisar, trevligt trevligt :)

Vad kvällen har att bjuda på får vi se :)
Kram så länge! 


Ofattbart

Så otroligt hur vackert det är här, mållös varje gång och att jag har möjligheten att vakna upp här varje morgon just nu känns overkligt!

Solen strålat här idag så vi tog en tur ner till hamnen. Vi blev stoppade av en utav ägarna på Elci och han berättade lite hur bygget kommer se ut och vad som händer härnäst. Renoveringen ska tydligen vara klar inom mindre en två veckor och vi blev tillfrågade om vi kunde ställe upp på att hjälpa till med städningen sen så att det går fortare. Klart vi ställer upp! :D

Sen fortsatte vi iaf ner mot båtplatserna och köpte en varsin färskpressad juice, alltså släng dig i väggen Bravo! 
Ja har inte druckit en godare juice kan jag säga :)

Vi njöt av solen, vyn och varandras sällskap innan vi knallade hem igen. Någon vattenpipa blev det inte igår så vi funderar på att göra det ikväll ist :)


Skrattens dag


Dagen har spenderats i hamnen med Carol och "Kerstin", käkade lunch och drack te gjorde vi. Riktigt god kycklingsallad beställde jag, har ni vart på Mahperi precis bredvid Robin Hood? Kan rekommenderas om ni kommer hit :D

Snackade skit gjorde vi och blev av med  bakfyllan. Men som jag har skrattat idag alltså. Har inte skrattat så här mycket på länge, "Kerstin" har vart med om en del kan jag säga haha!

Trevlig dag helt enkelt och om nån timme tänkte vi dra till hamnen igen och röka vattenpipa och dra in en sväng på Robin Hood. Dricka nån te, snacka skit och njuta av grym musik :)


Bildbomb!


Hallå hallå! :)
Hur står det till med er denna lördag? 

Jag mår faktiskt bra trots gårdagens bravader. Robin Hood slog upp dörrarna igår så efter en redbullvodka på Los Angeles i väntan på att hellregnet skulle upphöra något drog vi in dit och blev kvar där hela kvällen. Grym musik och goda drinkar samt lite annat som vi blev bjudna på :)

Vi träffade vår tjejkompis också så henne hängde vi med kvällen igenom. Vi lunchade även på dagen ihop igår så det var mysigt :)

Men detta hellregn alltså, har aldrig sett så mycket regn förut! Hela dagen regnade med uppehåll i mellan åt men idag är det fint så nu ska vi dra oss ut på promenad :)

Kram kram!





Deli, deli!


Idag är det regn som gäller här, men till skillnad från Sverige så är det ändå helt okej ute. Inte iskallt det vill säga! :)

Dagen började iaf med en promenad till vår favvis brödbutik som heter Oba, köpte Simit och turkiskt bröd :)
Nu är frullen avklarad och jag sitter just nu och myser med Lisa(deli som vi kallar henne och betyder galen på turkiska).

Vi ska även tvätta lite idag också och kanske köra lite på gymmet som finns här där vi bor, dusch står iaf på schemat sen vet vi inte riktigt vad som väntar oss fram till kvällskvisten :)


Valentines day


Både jag och Carol är singlar och ikväll är det party på Robin Hood så vi tänker alltså ut och parta! :D

Homemade osmanish

Mustafa stod för matlagningen denna kvällen också, såååå gott verkligen!


Nattens bravader!


Från nattens bravader :) Bistro Bellman spelar verkligen gryym musik! We love it!

Vi började vår kväll på Bellman, dock var det tvärtomt så efter första drinken gick vi upp mot bar gatorna. Väl där träffar vi en vän från när vi var här i Oktober så det var kul :)

Sen blev vi nerdragna till Bellman igen, vi tänkte att nu är vi iaf några fler så det blir bättre. 
Alltså jag lovar, vi var borta i max 10 min och när vi kom tillbaka var det fullt haha! Vi träffade både nya bekantskaper och några vi redan känner så vi hade en bra kväll! :)



Te och skitsnack


Dagen börjarde sent, vi klev upp vid tio över elva hehe men inte så konstigt då vi var ute igår och hade skoj! :)

Efter frukosten begav vi oss mot centrum för att möta upp vår nya sköna bekantskap som jag tidigare nämnt :)
Vi fortsatte ner mot hamnen och slog oss ner och drack te på en restaurang som heter Mahperi, den ligger precis ovanför hamnplatsen så vi hade solen stålande mot oss. Njöt av värmen, +21, drack te och snackade skit. Hur trevligt som helst :)

Kram på er så länge :)


Turkish dinner

Hemgjorda köfte av Mustafa, muuums!


Espandrillos




En dag på stan


Idag har vi knatat runt hela dagen, tog en fika på starbucks innan vi gick och köpte ett varsitt par skor, sköna espandrillos, inte så snygga men hur sköna som helst!

Vi fortsatte sen bort till östra sidan(hamnensidan), vände och gick en sväng till Elci då de bygger om där så vi var nyfikna på hur det går hehe och eftersom Mustafa jobbar där nu var han också där. Blev lite teande också, älskar det turkiska tet! 
Nu är vi iaf hemma och väntad på att Mustafa ska komma hem också och laga mat. Han tänkte göra köfte! :D


Obeskrivligt!


Idag har det stått handling på schemat. 
Dagen började med en promenad till vår favorit brödbutik, så goda saker där bl.a. kringlorna eller vad de kallas här på bilden. Vi tog med Lisa också så hon fick komma ut och göra sitt hehe ;)

Sen tog Mustafa oss till Migros för att handla mat, skönt att ha någon som har koll på priser och vad som är billigt. För oss är ju typ allt billigt men tydligen kan man komma undan ännu billigare vilket gillas!
Sen begav jag och Carol oss till bazaren och handlade frukt, grönsaker och kyckling. Älskar bazaren! 

Efter lite mat drog vi till stranden för att njuta av solnedgången. Så fantastiskt vackert och det finns inga ord hur det känns att vara här. Känslorna blir nästan överväldigande och vi är båda så otroligt tacksamma och lyckliga för den hjälp och stöd vi får!





Live your life your way

So unreal but so wonderful!



Finally here!


Merhaba! 
Resan gick smidigt och bra, förvånad över att det ändå gick så fort alltihop! :)

Vi träffade en svensk kvinna som också åkt från sthlm med samma flyg och också skulle vidare till Gazipasa. Super trevlig och vi delade lustigt nog samma transfer. Hon har tidigare bott i Alanya i några år och känner en del folk och kan en del så det var väldigt intressant att höra vad hon hade att säga :) 

Vi hade ju redan innan vi åkte ner bestämt att vi skulle dra ut för lite drinkfirande, tyvärr är Elci stängt för renovering för tillfället så vi drog till Bellman som var i princip enda stället som var öppet. Där träffade vi vår reskompis igen så kvällen spenderades med henne, drinkar, lite nya bekanta och grym musik!

Hur bra kväll som helst! :D



Off and away!


Ja nu är dagen här och vi ska stax få kliva på vårt flyg till Istanbul!

Innan incheckning blev det en fika i bilen med morfar och nu har jag och Carol fått i oss lunch så vi ska nog klara oss :)

Lite svårt att säga hejdå till mamma och syskonen men dem finns ju kvar och jag har nog inte riktigt fattat att vi gör det här och att vi möjligen är borta en längre tid, ber för allt att det här går vägen. Så spännande och otroligt roligt!


Pulled pork!


Sista middagen i Sverige på obestämd framtid blev Pulled pork i fullkornspita, nom nom :) 


1 dag kvar!

 
Igår jobbade jag mitt sista pass på 3Vi och jag fick ju förklara för stammisarna varför jag slutar. Och vad varm man blir i hjärtat när de säger att man gör ert fint jobb och att det kommer gå utmärkt för mig med mitt sätt att arbeta och bemöta människor :D
Och att jag kommer bli saknad, det värmer i själen kan jag säga!
Klart jag kommer sakna jobbet och stammisarna men jag är så lycklig för att få komma iväg och spänd på hur allt kommer gå och det är ju inte sista gången jag träffar stammisarna och kollegorna. Jag vet ju vart både dem finns så ;)

Idag ska jag iaf få till pakningen ordentligt, väga väskan och se till att allt som behövs finns med. Carol ska vi hämta upp också då hon sover här inatt, blir ju enklast så :)

Hade bra så länge, kram!


Marilyn Monroe


Inte första gången jag lägger ut quotes av Marilyn Monroe. Tycker att de är så sanna och kan därför inte låta bli att gilla de så starkt.


I skrivande stund

(Pic från i somras, glad tjej hehe)

Merhaba kära läsare, hur står det till? :)
Här är det som vanligt, rörigt i huvudet och känslomässigt. Kan för det första inte smälta att vi åker om två dagar men tanken gör mig så glad och exalterad så det finns inte men som jag sagt tidigare så är jag samtidigt väldigt förväntansfullt, nervöst och skrämmande att inte veta hur allt kommer gå!

Iaf, dagen började med frulle framför serien Teen wolf, spännande. Sen har jag tvättat lite med mami så att jag får med mig det sista i resväskan och nu dricker jag celsius och ska göra mig i ordning för mitt sista pass på jobbet. Börjar lite tidigare idag, 16.45 så jag måste få något gjort snarast hehe ;)

Jo förresten, tycker att det är så kul att se att mitt läsarantal har ökat en aning och det gör mig så nyfiken på er, vilka är det som kikar in här på bloggen egentligen? :)
Ni får jättegärna lämna lite kommentarer om det är något ni undrar, vill tipsa om osv. Super kul tycker jag!

Kram på er så länge! :)

Spinning head!

 
De senaste dagarna har jag tänkt en del, eller ja funderat (ovanligt). Det finns så mycket som snurrar i mitt huvud just nu. Att det faktiskt är 3 dagar kvar tills vi åker (!), vad som kommer hände när vi är på plats, hur det kommer gå med våra extra månader, hur kommer det fungera med jobb, hur allt runt omkring kommer bli och hur jag ska ta mig igenom ätstörningen.
 
Well... det jag har kommit fram till är att jag egentligen inte kan göra så mycket än att vänta och ta allt som det kommer. Att sluta tänka så mycket och fokusera lite mer på mig själv och vad som gör mig glad. Göra det som funkar för mig. Människorna som väljer att hoppa på tåget och ta mig för den jag är är mer än välkomna och de som känner för att ta ett annat tåg får göra det. Inte mycket jag kan göra åt.
Det låter ju så otroligt egoistikst men jag menar ju självklart inte att jag bara bryr mig om mig själv och skiter i andra.
Men något jag måste komma ihåg nu är den huvudsakliga anledningen till att jag har tagit det här steget och kastar mig ut på den här resan.
 
Jag vet inte vart detta tar mig eller vad som kommer hända men jag vet en sak; Jag vet vart den börjar och vem jag får genomföra allt det här med. Det kan inte göra mig mer glad, spänd, rädd och exalterad!
 

En sån där vanlig torsdag


Denna torsdag har bestått av slingning av mitt hår så här inför avresa så nu känns året fräscht igen :)
Har även gjort hemmaövningarna och sen kom Carol vid halv 3. Snackat, målatnaglarna och ätit mammas goda chokladpannkakor med kvarg, jordgubbar, hallon och granatäpple! Mums!

Nu kikar vi på gårdagens Tunnelbanan innan Carol ska röra sig hemåt. 
Hur har eran torsdag varit? :)



Skinnjacka!


Alltså lyckan när man kan gå ut med skinnjackan!
Både igår och idag utmanade jag kylan och drog på mig skinnjackan och visst lite kyla kändes på armarna men det är verkligen inte så kallt att jag sitter och huttrar :D
Är det så här på måndag blir det inga större problem att åka ut till Arlanda i min älskade skinnjacka!

Är så himla trött på vinterjackan, man känner sig som en michelingubbe och det spelar ingen roll hur snygg outfit man har på sig för vinterjackan sabbar den ändå! 
Det känns till och med naket att ha skinnjackan på sig, man känner sig så tunt klädd efter att ha använt vinterjackan hela vintern.

Nej stor hiss för skinnjackan och en fet diss för vinterjackan! Håller ni med mig? :)

Lugna gatan


Mått illa hela dagen och har bara fått i mig frukost så att få i sig pizza till middag satt fint, mår lite bättre men är inte på topp direkt. Blä... får skylla mig själv dock!

Nu ska jag dra igång ett avsnitt av Pretty och bädda ner mig i soffan, ciao!

❤️



Mår som man förtjänar


Ja detta var vår tisdag då alla var lediga, alltså jag, mamma och Carol. Så idag mår jag som förtjänar kan jag säga. Fy idag är en sån för bakisdag man känner att man aldrig vill dricka mer haha, fast det brukar ju alltid vända efter en vecka ;)

Idag blir det iaf chill, synd bara att mamma måste jobba ikväll. Hon är iaf ledig i helgen och på söndag är det tänkt att vi ska äta middag hos mormor! Älskar mormors mat haha :D

Quotes♥




Dagens samhälle!


Jag tycker verkligen att bilden säger allt men tänkte ändå flika in med lite egna åsikter.

Att samhället ser ut som det gör idag tycker jag är katastrof och otroligt sorgligt.

Det finns så många där ute, inklusive jag själv, som lider av ätstörningar, anorexi, bulimi, ortorexi osv. Att träna och äta "nyttigt" har blivit en sådan stor sak. Folk blir uppslukade och allt handlar om det, och när folk lägger ut bilder på något i de sociala medierna som anses som "onyttigt" är det oftast någon som kommenterar åh tjockis, svull m.m. Oftast är det inte menat som något taskigt då det oftast är någon vän som kommenterat. 
Andra tar säkert inte sådant på allvar och att jag reagerar så stark när jag ser dessa kommentarer hos folk så är det ju inte så konstigt med tanke på min situation. Men bara det faktumet att folk ser det "nyttiga" och "onyttiga" känns hemskt om du frågar mig.

Alla dessa krav som ställs på oss människor i samhället är egentligen hemska. Man ska se ut som modellerna i tidningarna eller så undernärda som tjejerna på catwalken. Muskler som är till perfektion, magrutor, arm-och benmuskler.
Och det skrämmande är att ingen har egentligen sagt åt oss att det är så vi ska se ut, det är vad vi människor ställer för krav på oss själva för något vi sett i media, det är från filmer och serier och vad vi hela tiden jämför oss med.

Jag är inte mycket bättre. Jag jämför mig hela tiden med andra, kritiserar mig själv och har svårt att äta sådant som är "onyttigt" utan att tänka på hur det kommer påverka mitt utseende. 
Men jag vet ju egentligen sanningen. Att äta något "onyttigt" någon gång ibland skadar inte, speciellt inte om man tränar. Man ska kunna unna sig utan att behöva känns någon ångest för man blir inte tjock på en dag, en vecka eller nån månad. Har man bra matvanor dvs regelbundet ätande och äter som man ska utefter kostcirkeln så är det inget att oroa sig för.
Det är faktiskt sämre att inte äta och ha ett oregelbundet ätande då blodsockret svajar ordentligt och man får behöver att få i sig något snabbt, oftast sött. Och   det kan även bli så att man äter för stora mängder på t ex middagen då man inte ätit någon lunch eller mellanmål. Det är bara ett exempel.

Och det är faktiskt skönt för mig att skriva detta då jag själv behöver påminna mig väldigt ofta över dessa faktum. 
Det finns absolut saker jag behöver skärpa till mig med just för att jobba mig ur den här sjukdomen och ibland kan jag verkligen avundas människor som slipper leva med ett psyke som slipper tänka eller ge ångest när det är dags för att äta.

Ledsen om det blev ett rörigt inlägg men jag tror ni förstår vart jag vill komma.

Ät, sov, motionera men framför allt lev. Livet är inte värt att slösa bort i någon sjukdom eller extrema fixeringar, tro mig jag vet!





Kan inte riktigt smälta detta!


Jag kan inte riktigt fatta att det är 7 dagar kvar tills vi åker!
Att vi faktiskt ska ta den här chansen, att vi kastar oss ut i det "okända" och inte till 100% veta vad som väntar eller hur allt kommer bli, vi hoppas ju självklart att det blir som vi tänkt. Att vi kan stanna och faktiskt få genomföra denna resa!
Det känns så spännande, nervöst, fantastiskt och rätt skrämmande!
Ännu mer tydligt att vi gör detta är nu när människor i vår närhet ställer frågor, är nyfikna, önskar en lycka till, att vi ska vara rädda om oss och att vi kommer bli saknade!
Samtidigt känns det skönt att folk är stöttande och visar någon form av intresse :)

Mys söndag


Myspys söndag med tjejerna. 
Josse och Jennifer hämtade mig i Märsta, vi åkte och handlade sen bar det hem till Josse för att tillaga en indisk kyckling gryta med ris, jordnötter och banan som tillbehör. Och för att inte glömma raita, den vita såsen med gurka för att milda till grytan. Mumsigt och nu har vi precis ätit fruktsallad med vaniljkesella till efterrätt :)

En mysig söndagskväll helt enkelt, nu blir det film med grönsaker och dip :)



70 årsfirande


Det blev inte mycket bloggande igår då vi skulle hämta mamma på Arlanda och sen åka ut till Närtuna för att fira min faster som fyllde 70 igår!
Trevligt var det och man fick träffa lite folk som man inte sett på länge. Bl a min kära storebror som jag träffar alldeles för sällan så det var mysigt att träffa honom, Anna och vår typ "kusin". Vi är alla runt samma åldrar så det är perfekt :)

Sen bar det direkt iväg till jobbet, började dock 20 istället för 18 så jag iaf fick lite tid med familjen så här kort inför avresan! :)

Nu tänkte jag gå och vila lite, är så trött (ovaniligt) så vi får se om jag lyckas få en liten blund. 
Ha det bra så länge :)





Kärlek när den är som svårast

 
Just nu sitter min älskade mamma på planet från Istanbul. Självklart ska det bli underbart att få träffa henne igen men att veta hur smärtsamt det är för henne att behöva lämna sin älskade så kan jag inget annat än att lida med henne. 
Att se hur lycklig Mustafa gör min mamma är en obeskrivlig känsla. Jag vill ju inget annat än att se henne lycklig. Därför gör det så ont i mig att inte kunna sitta där på planet brevid henne, trösta och stötta henne när hon behöver det som mest.
 
Det är verkligen hemskt att se två människor som är som gjorde för varandra tvingas isär, att leva i olika länder och inte kunna ha möjligheten att leva undersamma tak permanent.
 
Jag vet vad som går genom folks huvuden när jag berättar att min mamma är tillsammans med en turk från Alanya.
"Herregud är hon tillsammans med en 20- åring?!" "Hur gammal tror hon att hon är egentligen" "Hon tar inget ansvar." "Hon är så blåst, han utnyttjar henne bara." eller "Hon flyr, lever i en fantasivärld."
 

Jag vill bara göra klart för människor med dömmande tankar som dessa (drar inte alla över en kamm men det är oftast så här folk reagerar). 
För det första så spelar det ingen roll att han är turk eller inte, hon kunde lika gärna blivit kär i en grek, en spanior, en britt eller en svensk. Men nu blev det inte så och man styr inte över sina känslor.
För det andra så ska ni veta (och som ni ska se på bilden ovan) att Mustafa inte är en 20-årig turk som är ute efter pengar eller utnyttjar mamma på något sätt.
 
I mina ögon är dessa människor gjorde för varandra och jag hoppas verkligen att allt kommer att lösa sig inom en snar framtid och mamma kan få chansen att bilda ett riktigt liv med mannen hon älskar.

RSS 2.0