Ricinolja!


Nu kör jag igen!
Ni som har följt mig ett tag vet att jag har tipsat om rincinolja förut och ska nu börja använda det igen!

Tre gånger i veckan och ska sitta 30 min i håret. Sen tvättar man ur det med schampoo och balsam, som vanligt när man tvättar håret helt enkelt :)

På tre- fyra veckor ska håret ha vuxit 4-5 cm samt bli tjockare!
Och som ni ser kan det behövas på mitt hår, att det blir tjockare alltså :)
Att det blir längre snabbare är också riktigt bra! :)

Jag betalade 95 kronor för en flaska på 500 ml uppe på en hälsobutik på Götgatan i Slussen. Bra och prisvärt helt enkelt! :)



Kalori


Skulle verkligen kunna rekommendera denna matkedja. Kalori.
I Stockholm finns den på översta våning i Kungshallen. Det är enda stället jag både sett och vet att det ligger men det går säkert att googla på andra platser.

Riktigt gott och igen av mealen överstiger 500 kalorier, alltså är det max 500 kalorier per portion.
Egentligen ska jag inte tänka på detta men det var skönt att äta ute och inte bli äckligt mätt och inte fick överdrivet mycket mat som jag ändå inte orkar äta upp.
Tyckte därför detta var ett perfekt alt för mig :)

Det ni ser på bilden är råris med kyckling, gul curry och sallad. Och jag fick betala 95 kr.
Absolut prisvärt om ni frågar mig!


Svar på frågestund del 3


Frågor från Diana: 

När åkte du till Alanya för 1 gången?
Svar: Allra första gången var 2006, var 11 då så märkte inte av så mycket av Alanya livet, jag var bara utomlands liksom :)
Sen åkte jag tillbaka 2012 med familjen och några släktingar, då rullade allt igång.

Har du bott där i så fall hur länge? 
Svar: Jag åkte ner den 10 februari och planerade på att bosätta mig där, har till och med visum fram tills den 15 december. Men jag åkte ist hem den 12 maj. Så bodde där i 3 månader.

Hur träffade du killen du gillade, berätta allt?
Svar: Berätta allt jadu. Som jag har sagt förut så är det en rätt lång historia. Absolut första gången jag träffade killen var 2012 via min dåvarande pojkvän men då var det ju ingen biggy liksom men kände till vem han var. Träffade honom på baren jag hängde på mycket förra sommaren men då var det heller inget spec. Sa väl nåt nån gång till varann men det var inte förens i slutet på säsongen och jag var Sverige som han började ta kontakt med mig. Berättade om sig själv osv och att han skulle göra mig lycklig osv. Ja men ni känner säkert till snacket. Så när vi åkte ner i oktober föll jag för killen men visade sig att efter fem dagar var han med en annan brud och vi hade ingen mer kontakt. Inte förens jag skulle åka ner igen i februari och karusellen var igång igen. Det slutade med ett heartbreak och ett otrevligt avslut. Vet inte vad mer jag kan berätta, han är som de andra Alanya killarna helt enkelt.

Berätta om hur det var och varför du flyttade till Alanya? Är nu på bloggen o vill veta för älskar alanya.
Svar: Jag ville flytta ner dels för att jag ville komma bort från Sverige, för att jag tyckte att jag hade nada här men också för att jag drömde om att få vara med den där killen. 
Livet i Alanya kan vara underbart. Sol, värme, bad, god mat, uppvaktning och massa party. Men under en längre period blir det lätt kaos. Folk där börjar känna igen dig, lär känna dig och gör du nåt misstag går snacket direkt. Speciellt om killar är inblande.
Det finns ingen framtid i Alanya som det finns här i Sverige eller länder med samma möjligheter. Jag insåg att det finns så mycket mer i Sverige även om det inte är party och sol varje dag.

En sak till om man vill jobba där hur ska man bära sig åt?
Svar: Kontakter. Helst. Och ska du jobba åk ner på sommaren, maj eller juni. Och du ska helst ha vart där förr. Men man ska vara medveten om att det är så lätt att bli blåst där nere. Lite lön eller ingen alls om man har otur. Och du jobbar oftast hela dagarna. Från nio typ till sent på kvällen, allt beror på vilket jobb du har såklart.
Så man får vara beredd på att jobba rätt hårt.
Men det kan vara jäkligt kul också om man har hittat rätt alltså :)


Måndag


Halloj allihop!
Läget, allt bra? :)
Jag mår faktiskt helt ok, fick sova till 9 idag utan nåt uppvaknande kl 4 imorse!
Så fixade frulle och såg klart på Snabba Cash som jag började titta på igår efter jobbet. Måste ändå säga att jag har underskattat den första filmen. Har sett den en gång innan och tyckte inte alls om den, tror att det beror på att jag var typ 14-15 år när den kom ut och inte fattade eller fann nåt intresse utav den. Men tyckte jag faktiskt att den var bra, inte lika bra som de två sista men fortfarande bättre än vad jag tyckte förut :)

Just nu sitter jag iaf hos brorsan, hoppade av i Slussen och knallade ut till Kungsholmen så jag har fått mig en promenad idag iaf :)
Passade även på att ringa och boka en tid för min navelpiercing så imorn gör jag om den yey! Snacka om att jag har saknat mitt lilla smycke i navel!

Jag och bror ska nog iaf ta oss in till stan och kika lite och möjligen gå på bio men vi får se hur det blir med den saken .

Ni får iaf ha det så fint så länge, kram!



Svar på frågestund del 2


8. Vad har du för favoritsnacks att mumsa på framför en film? 
Svar: Oj jadu, det är olika beroende på vad jag är sugen på men favoriten är nog Ben&Jerry!
Älskar även naturgodis!

9. Har du lätt för ett visst ämne i skolan? Som går superenkelt för dig och som du tycker är roligt och anser dig vara starkast i? 
Svar: Svenska! Jag tycker det är roligt och får oftast bäst betyg i det ämnet men tycker även om psykologi och är rätt stark i det ämnet också :)

10. Dina topp 5 låtar som du spelar om och om igen just nu? 
Svar: 1. Din soldat - Albin ft Kristin Amparo  
2. Stay with me - Sam Smith
3. Success - Samir och Viktor
4. Medina - Se på mig nu
5. Zara Larsson - Carry you home
Dessa låter går på repeat i mina lurar just nu!  

11. Vad har du för favoritmat som aldrig går fel? 
Svar: Svår fråga helt ärligt. Jag tycker om det mesta och även här beror det helt på vad jag är sugen på :)
Men skulle nog säga grillat, sushi och turkiskmat, slår aldrig fel :)

12. Har du en dold/dolda talanger? 
Svar: Hehe nja vet inte roligt om jag har nån  dold talang faktiskt. Har sjungt sen jag var liten så skulle väl vara det då :)

13. Vilka är dina bästa vänner och hur länge har du känt dem och hur träffades ni? 
Svar: Mina absolut bästa vänner är Josse och Alex som jag har känt sen vi var små :)
Sen har vi Benja som jag lärde känna i sjuan  :)
Mamma är även min bästa vän, funnit där hela livet!
Och Carol aka Kanki som jag också känt hela livet då hon också är min moster, men det är inte förens förra året som vi kom nära varann.
Brorsan är även min bästis skulle jag säga, går alltid att prata med honom och han finns alltid där :)
Skulle även vilja lägga till två nya stjärnor fast vi inte ses så ofta och som vi träffa i Alanya, Annika och Sofia :)

14. Hur kändes det när din familj åkte till Alanya, ville du med till en viss del eller var det inget sug alls? 
Svar: Kändlorna var väldigt blandade av flera andledningar men kände inget direkt sug att åka ner, som jag sagt förut, skulle vara för att få träffa alla jag saknar, värmen och goda drinkar. Men vet även hur det kan bli osv så suget försvinner rätt snabbt.

15. Det mest romantiska stället du vet i Alanya? 
Svar: På kvällen vid en solnedgång skulle jag säga Teras, otroligt vacker utsikt och även när mörkret faller och stadens lampor lyser blir man nästan mållös. En romantisk plats helt enkelt.
Sen skulle jag rekommendera Dim Cay under dagtid, man är avslappnad, det brisar skönt i värmen, man äter himmelsk mat och bara ligget och myser. Perfekt!

16. Beskriv dig själv med 3 ord? Skriv alltså exempelvis generös för att.... 
Svar: Ambitiös, både inom jobb och skolan så vill jag göra mitt bästa och tar egna initiativ.  Hetlevrad, har jag en dålig dag eller saker inte går i min väg kan jag lätt snapa eller bara vara tjurig men oftast bara inför familjen haha.  Godhjärtad, bryr mig väldigt mycket om andra och kan oftast sätta andra före, lite för snäll ibland kanske.

17. Har du lätt för att träffa nya människor och vara social eller är du lite blyg i början? 
Svara: Haha detta är faktiskt en rolig fråga som jag själv reflekterat över och kommit fram till att jag är rätt reserverad till en början bland nya människor. Jag kan nog framstå som väldigt blyg i början men så fort jag blir bekväm med någon blir jag flamsig, skäms inte för vad jag gör och säger och blir mer avslappnad.
Haha min turkiska vän i Alanya som jag fick jobba mycket med påpekade min blyghet och jag sa till honom, vänta bara så fort jag blir tillräckligt bekväm med dig kommer du sakna den blyga tjejen. Haha hade rätt och han skämta om att han hata mig för att jag så bekväm i hans sällskap, var plötsligt mer utåt och en aning galen haha :)

Kram och tack för en ärlig och fin blogg!:)

Tack för dina frågor Anonym, hoppas du blir nöjd med svaren! Och tack för de fina orden :)
Jag har även fått några frågor från en Diana men dem frågorna kommer upp lite senare :)


Me and Ben&Jerry


Japp igår var det jag och herr Ben&Jerry haha!
Sad? Maybe, but still delicius!!
Tittade även på en film som heter Gone med Amanda Seyfried,  väldigt bra och spännande faktiskt så den kan jag rekommendera :)

Åh idag har jag fått sovit ut också, vaknade inte vid 4 som jag brukar och jag klev upp strax innan nio :)
Bra när jag ska jobba från 14-23 idag :)

Nu ska jag göra lite styrkeövningar och dra ut på en runda innan jag fixar mig för jobbet :)

Kram kram!


Tattooinspo






Nu vet jag vad jag vill göra för tatto!
En henna, älskar mönstret och speciellt det första motivet.
Men funderar på om jag ska göra en tatto som slingrar sig från underarmen och ut på ett finger, pekfingret tex. Så snyggt! 
Nåt i stil med andra bilden, vad tycker ni? :)


Svar på frågestunden del 1


1. Vad är kärlek för dig?(syftar på mellan dig och en kille, inte syskonkärlek osv) 
Svar: Hm lite knepig fråga men skulle nog svara att kärlek för mig är att kunna dela allt med sin partner, dvs sina tankar, drömmar, mål, intressen osv. Man stöttar varann och kan känna sig trygg med sin partner. Att man kan ha roligt ihop på olika sätt men också kan acceptera varandras olikheter och att allt inte är på topp hela tiden. Och att man kan vara ärliga mot varandra. Sen är det ju den där härliga känslan man har i kroppen när man ser honom, rör vid honom, hör hans röst, när han sover. Han helt enkelt. Glädjen man får av sin partner.

2. Vilken typ av kille attraheras du av? Är det en viss typ av utseende/personlighet han har som du märker är typiskt för dig att charmas av? 
Svar: Heh tyvärr har jag en tendens att dras till "bad guys". Antagligen skulle jag väl satsa på killar som är genuint snälla mot mig  när jag märker att de har ett intresse. Men jag dras inte riktigt till det. Sen tänker jag mycket på utsidan, låter illa men för mig är det rätt viktigt att ha en viss stil dvs inte bara en T-shirt och ett par jeans. Nån som är säker. 
Sen är jag svag för killar med tydliga ansiktsdrag, gaah dräglar!
Sen tycker jag om killar med humor och kan ta min galna sida haha!
Tycker även om killar med drömmar/ambitioner. Och när det ligger nåt mystiskt med honom, när jag får känslan av att vilja veta vem han är på "djupet".
Snäll också såklart :)

3. Hur går det med killen du gillade i Alanya som det strulade med under tiden du var där? Chattar ni något idag eller hann han säga något innan du åkte hem igen? 
Svar: Nej det är ett avslutat kapitel. Jag har ingen kontakt med honom alls idag och har inte haft det sen jag sa hej då.

4. Vad gör du för något när du är ledsen? Alltså vad är din lösning på det? Brukar du bara låta dig vara det eller försöker du uppmuntra dig på något sätt? 
Svar: Det beror nog på vad jag är ledsen över. Men jag brukar nog oftast bara låta det vara, klistrar på ett leende om jag är bland folk. Är jag hemma brukar jag bara dra mig in på mitt rum och dra på nån film eller serie. Oftast tycker jag inte om att vara bland folk när jag mår dåligt. Däremot finns det gånger jag brukar träffa brorsan eller nån av mina närmaste vänner och gå på bio eller liknande. Då brukar jag oftast bli på bättre humör!
 
5. 5 sminkprodukter du ÄLSKAR och inte vill vara utan? 
Svar: 1. Maybelline Rocket vattenfasta mascara!
2. Solpuder.
3. Rouch.
4. Ögonbrynspenna.
5. Eyeliner.

6. Vad är dina bästa tips på att komma över någon? 
Svara: Först och främst måste man verkligen vilja gå vidare. Och när man väl bestämt sig för det så är mitt tips att radera honom/henne ur sitt liv. Ha ingen kontakt med personen, radera denna från fb, insta och andra medier som du har chansen att se honom och vad han gör. På så sätt blir det enklare att komma över personen. Det funkade för mig.

7. Vad är dina bästa tips för att få den personen att "ångra" att dem har släppt dig och att de trånar lite efter en trots att man i slutändan inte kommer gå tillbaka? 
Svar: Alltså vet inte om man ens ska göra en sån sak om man väl gått vidare. Visst känslan av "hämnd" kan självklart rätt skön efter ett svek osv men är det verkligen rätt och har man verkligen gått vidare själv då om man måste hämnas?
Iaf som svar på frågan så skulle jag säga; ignorera personen, var kort och likgiltig. Oftast brukar det leda till ett nytt intresse från den personen, som ser det som en utmaning. Och att du har roligt och visar att du kan leva utan honom.

Fler frågor lägger jag upp lite senare :)


Hundvakt


Dessa två sötnosar med rätt knas beteenden är jag och brorsan hundvakt åt idag :)

Frågestund


Vet inte om ni är intresserade utav en frågestund, om ni har några frågor men kör ändå eftersom jag nyss fick iaf ett önskemål och ni vet ju att jag älskar att få frågor av er och att få svara på de :)

Så kör på nu, fråga vad ni vill, allt mellan himmel och jord! :)



Alanya 2014

 
 
Nu har jag gjort min andra Alanya-video som jag även vill dela med mig av till er :)
Ni kommer säkert känna igen en del bilder men inte videoklippen så here you go guys!
Haha man kan tro att det ENDA vi gjorde var att festa när man tittar på videon. Vi gjorde ju massa annat också som ni vet men här det mest party, party, party ;)
Enoy!

Bloggfrågor!

(Random solbild hehe)

Tänkte svara på denna lista så ni kan få lite mer koll på mig, även om vissa frågor kanske är rätt pointless haha ;)

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös: Hm, vet att jag svimmade nån gång som barn, räknas det?
Hånglat med nån riktigt ful: Jo det har jag..
Hånglat med fler än 50 pers: Haha nja så många har det nog inte varit!
Hånglat med fler än 2 pers på en kväll? Nja, inte fler än två på en kväll iaf.
Gjort något riktigt dumt? Heh vem har inte? ;)
Gjort något du verkligen ångrar? Ja, finns vissa saker jag gjort som var onödigt.
Åkt ambulans? Faktiskt inte! :) *Ta i trä!
Åkt polisbil? Nope inte det heller!
Gjort nåt olagligt? Oja 
Fått din mamma att gråta? Tyvärr..
Slagit ner någon? Nej, tycker inte om att slåss så undviker det helst.
Skämts över dina föräldrar? Som barn fanns det tillfällen jag gjorde det men absolut inte idag :)
Sagt jag älskar dig och menat det? Absolut, tycker inte om att använda det om jag inte menar det.
Tar du droger? Nope men har testat, dålig förebild? Lite kanske.
Dricker du? "I hate alcohol, Oh look alcohol!" Haha typ jag ;)
Vilka kläder sover du i? Är jag hemma sover jag helst utan annars i en slapp och mjuk t-shirt.
Vad hatar du verkligen? Ångest, ätstörning, falska förhoppningar och besvikelse.
Varit kär? Yes, en gång.
Är du ensam nu? Nope, brorsan ligger och sover i rummet brevid :(
Vill du gifta dig? Nej är helt ärligt inte ett dugg sugen på att gifta mig. Tycker absolut man kan skaffa ringar eller nåt annat symboliskt men att stå i kyrkan och lova  evigtrohet inför en Gud som jag inte ens tror på känns fel.
Vill du ha barn? Älskar barn så JA! :)

SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? Hemligt.
Såg dig gråta? Victor, min lillebror faktiskt. Innan det åkte.
Fick dig att gråta? Egentligen ingen, gråter bara när bägaren rinner över. När allt jag bär och tänker på blir förmycket och då räcker det med minsta lilla för att jag brister.
Du delade en dricka med? Eh ja du, delade vattenglas med nån igår, vet dock inte om det räknas, eller haha?
Du gick på bio med? Brorsan! :)
Skällde på dig? Också brorsan, eller inte skällde direkt men talade väl lite allvar med mig.
Sa någonting till dig och vad var det? Jag försökte väcka bror med att det finns kaffe och fick ett "mmm" tillbaka haha ;)

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Gråtit? Yes 
Kramat någon? Japp :)
Pussat någon? Yes :)
Köpt någonting? Ja, köpte celsius till mig och bror igår efter jobbet :)
Sjungit? Haha ja, tog några tysta toner på jobbet ;)
Saknat någon? Ja 

JAG HAR:
Digitalkamera? Nope
Systemkamera? Nej 
Telefon på rummet? Mobilen hehe ;)
Egen dator? Nej men vill skaffa en :)
Könssjukdom? Haha nej som tur är!
Bra kompisar? Dem bästa! :D


Tappat gnistan?



Hej kära ni, allt väl? ;)

Jag vet sorry för lite update på bloggish men för det första så åkte mamma och ungarna ner till Alanya igår kväll så kände inte för att skriva nåt. Och igår låg jag och drog mig i sängen till kl 13. Jobbet ringde och behövde att jag jobbade så min frulle blev vid halv två typ och sen var det bara att fixa sig och packa. Ska nämligen ut till Närtuna med brorsan och vara hundvakt åt morfar och Gunnels voffsingar :)

Sen måste jag säga att jag är i en bloggtorka. Jag har ingen lust att skriva alla gånger och jag har svårt att komma på nåt intressant för er att läsa om. Så nu är ni iaf medvetna om det men jag ska göra mitt bästa och försöka hitta bloggnistan igen!

Kram på er!


Morgonträning


Godmorgon!
Inatt sov jag bättre men tror helt ärligt att nåt är fel på mig!
Måste ha en inbyggd klocka för jag vaknar alltid runt 4.20 tiden på morgonen och slumrar om igen efter det.
Fattar inte varför alltså! :o

Aja i vilket fall som helst klev jag upp innan åtta, gjorde frukost och glodde på ett avsnitt av Teen Wolf, insåg att jag missat några avsnitt av säsong 3 så det gjorde mig lite glad ändå haha ;)
Sen drog jag på mig träningskläderna, körde mina styrkeövningar och drog ut på en intervallrunda.
Måste ju erkänna att det går lite segt, man får inte bästa kondisen av rökning direkt. Chockerande eller hur..
Men annars var det rätt skönt att komma ut på en runda. Konstigt nog känns det lättare när jag är på slutspurten av rundan. Då rinner jag iväg i tankarna och glömmer att jag tränar. Kan det inte vara så i början också haha!

Snart ska jag börja städa lägenheten, igen. Och ikväll ska vi skjutsa mamma och ungarna in till flygbussen i stan. De åker ju till Alanya ikväll och blir borta hela sommarn. Så det blir jag och farsgubben här hemma haha!

Btw ser ni min navel? Buhu, min piercing finns inte där längre :(
Men jag ringde till en studio igår och frågade om jag kan göra om den och det var inga problem. Tack och lov!
Vågar inte låta Alex göra om den nu när det är ett ärr där så tar det säkra före det osäkra!

Bebis på besök!


Idag hade vi mormor, moster och två av kusinerna här :)
Mormor passade Jax så hon kom hit så vi fick gosa lite med plutten också!
Så bedårande att jag dör!
Sista bilden var då jag matade honom andra gången, precis innan de skulle gå och han deckade i min famn. Måste ju säga; he's sleeping like s boss haha ;)





No it really should not!




En sån där trött måndag


Detta blev kvällens middag, pannkakor med kvarg, hemmagjord jordgubbssirap, färska jordgubbar och balsamico. Inte helt fel men efter tre av dessa är jag nu proppmätt och ligger utslagen i soffan i väntan på att få kontrollen över tvn haha!

Trött som ett as har jag vart idag också, kom hem sent från jobbet, hade svårt att somna och vaknade dessutom vid 6 tiden, funny... Or not!
Åt frukost, duschade och köra lite styrkeövningar innan hela familjen drog till min moster för nagelfix :) 

Äntligen får jag kolla på tv, vi hörs så länge :)
Kram!



Akrylnaglar!


Älskar akrylnaglar och äntligen har jag fått det igen!
Har nämligen vart hos min moster idag som har ett kitt så hon fixade mina naglar :)
Så nu känner jag mig fräsch igen! ;)



Midsommar


Hej!
Har ni haft en bra midsommar? :)

Det hade jag, ute på Ringsö med brorsan och hans flickväns familj och vänner till dem :)
Det blev midsommarlunch, gott sällskap, god dryck, en sväng till midsommarstången, mer dricka, grillat och tunnbad :) 
Mot midnatt drog vi ner ett gäng till stranden, tände en brasa och drack vin :) 
En bra midsommar helt enkelt!
Förutom att jag tappat min navelpiercing så nu läker den ihop och jag måste göra en ny :(

Nu måste jag tillbaka till jobbet, ha det fint!





Dagen före

En random bild som får symbolisera morgondagen.

Taskig update idag men jag hade lite grejer att göra och var tvungen att åka till Skärholmen med mami och syrran. Kom hem med lite mer alkohol och två nya bh-ar. Så typiskt mig när jag har pengar att alltid köpa nåt när jag handlar!
Iaf så var det bara att åka hem och packa sen dra till kista med brorsan. Jag käka en sen lunch på food corten och så köpte Johan lite kläder.
Nu sitter vi hemma hos Annan familj och ska snart åka till Ringsö där vi kommer fira Midsommar. 
Jag var där 2012 på Midsommar, då mådde jag inte lika bra som nu och har heller ingen Alanya saknad så kommer nog bli en bättre Midsommar :)

Vad ska ni göra på Midsommar? :)



Ångest


Denna ångest... Denna eviga ångest som bara blir värre och värre. Den ligger i bröstet och krafsar.
Att jag har denna ångest just nu beror på att jag levt så länge utan vettiga rutiner och bara lagt allt på hyllan.

Under den tiden jag gick i skolan var det lättare. Det tänkte jag inte på då men jag känner av skillnaden nu.
Jag har inte den där riktiga vardagen. Då hjärnan stimuleras av skolarbete och miljön runt omkring mig. Visst hade jag mina toppar och dalar även då men ångesten var inte så ihållande och påfrästande som nu.
Jag hade annat att tänka på än mat och träning som jag bara har i skallen nu. När jag inte känner nån lust att träna får jag ångest över det. Äter jag nåt får jag ångest för det.
Det är tuft och svårt att hantera.
Jag kan till och med få ångest när jag inte kommer på nåt att göra, kan vara redan kvällen innan och jag inte vet vad jag kan sysselsätta mig med hela dagen. 

Så jag kan helt enkelt säga att jag är lättad över att få börja skolan igen i augusti. Tror att det kommer underlätta för mig, håller ju tummarna för det.

Sen tycker jag att det är så sjukt att man ska kunna få ångest över mat osv. Det tyckte jag även när jag började inse att jag har ett problem. Kommer ihåg att jag vid ett tillfälle i skolan innan jag fick vård.
"Hur kan jag vara rädd för mat? Något som är så basic för andra är min största rädsla."
Jag bestämde mig vid det tillfället att jag skulle börja äta ordentligt igen men det gick inte, det tog tvärstopp.

Visst har jag kommit långt ifrån där jag var över två år sen men det är som att min tillfrisknad har tagit stopp. Att jag inte kommer längre. Kroppsligt är jag i en frisk vikt men hjärnan spärrar forfarande. Ångest finns där och mat tankar kretsar alltid i huvudet.
Jag verkligen avundas människor som slipper dessa ångest tankar, som äter som det vill och gör vad det känner för utan att få denna ångest.
Undrar om jag nånsin kan komma till en sån punkt i livet?
Min största önskan är ju det. Skulle jag helt enkelt få önska vad jag ville så skulle jag önska bort ätstörningen.
Utan att tveka.

Det värsta är att jag själv satte mig i den, jag lät den ta över mig. Ta över min snart 15-åriga hjärna.
Ätstörningar, anorexia, bullimi och ortorexi är något som är så fruktansvärt vanligt idag, speciellt bland unga tjejer. Nu vet jag inte mycket om bullimi och orterxi men ätstörningar och framförallt anorexia är något jag vet allt om. Inget att vara stolt över direkt men det folk inte tänker på är hur lätt det är att trilla dit och hur fort det faktiskt går.

Minns ett tillfälle då jag började banta, året jag skulle fylla 15, och sitter med mamma i bilen.
Hon säger att jag ska vara försiktig, det är så himla lätt att trilla dit.
Jag himlade bara med ögonen, viftade bort det och sa: 
"Det är lugnt, det kommer aldrig hända mig."
Drygt ett, ett och ett halv år senare är jag smalare än nånsin och fick skräckblickar från folk i badhuset.

Jag mådde så dåligt då, människors blickar i omklädningsrummet, duschen och vid poolen. Frös så jag skakade gjorde jag också. Fanns inget som gjorde mig varm så för att först och främst slippa alla blickar och kylan gick jag in och satte mig i ett hörn i ångbastun.

Detta var vintern 2011 strax innan min behandling satte igång.
Det lustiga med det hela var att jag kände mig så fånig när jag skulle skicka in min ansökan till SCÄ. Jag trodde inte jag skulle få vård. Så sjuk var jag väl liksom inte. Tänkte jag då. 
Men det dröjde inte länge innan mamma fick ett samtal från min framtida behandlare från mobila teamet och jag fick en tid. 
10/1 2012 hemma i vårt kök började allt. Då började min riktiga kamp och som fortfarande är min kamp.

Helt ärligt så mår jag lite bättre när jag skriver detta. Hade ångest i början av detta inlägg men nu när jag tittar tillbaka och inser hur illa och hur dåligt jag mådde både fysiskt och psykiskt. Något jag inte vill tillbaka till. 

Ni förstår nog budskapet i detta inlägg. Snälla var försiktiga, du själv ser inte att du har ett problem när det väl börjar komma så lyssna på din omgivning. Jag borde ha lyssnat när min mamma sa stopp, när Josses pappa lite fint försökte säga att det räckte att gå ner mer i vikt, när andra familjemedlemmar försökte hejda mig.
För när du väl når botten då är det en lång väg upp igen och den är inte en dans på rosor. 
Det är som att leva i sitt egna helvete där du måste möta det du fruktar allra mest.
Så återigen, snälla var försiktiga när ni funderar på att hoppa på nån diet. Tänk efter, behövs det ens? Vad vill jag uppnå med det? 
Mitt bästa tips skulle vara att ha en dietist eller liknande om det verkligen är viktigt med en viktminskning. Även om man bara vill fita till sig så kan det gå överstyr om man har otur och inte vet vad man pysslar med.
Jag var alldeles för ung för börja banta, ung och vilsen. Jag är beviset på vad som händer när det går överstyr. Unga som precis kommit i tonåren ska inte banta punkt slut. Man växer fortfarande och kroppen behöver då all energi den kan få.

Nu blev detta inlägg väldigt långt men hoppas jag har fått fram något bra budskap iaf.




Todays outfit





Beroende


Hallå på er!
Allt väl? :)

Idag är väl en rätt blandad dag för min del. Inte en utav mina värsta dagar men jag hatar verkligen när ångesten ligger och kryper i mig. Usch.

Ungefär hela förmiddag har jag städat hela lägenheten, vilket verkligen behövdes. Så ju ut som ett bombnedslag!
Men jag laddade på med energi från celsius haha, är typ beroende. Har jag råd dricker jag minst 1 burk om dagen, crazy haha ;)

Nu tänkte jag iaf byta om och fixa mig lite då jag ska in till stan och möta brorsan. Han behöver handla lite tröjor och fixa en liten hemlis, hehe :)
Vad det är får ni reda på framöver, jag får inte avslöja något!

Ha det gött så länge, ciao! :)




Drömmar, stress och ångest


Dessa tre är något som kretsar runt i mitt huvud dagligen.
Vad är min dröm, vad vill jag uppnå? Hur ska min framtid se ut? Vad vill jag jobba med? Vad vill jag uppnå?
Svaret är väldigt luddigt.
Jag ska tillbaka till skolan i höst och utifrån den utbildning vill jag fokusera på psykologi och psykiatri. Det är något jag tycker är intressant och kan relatera till. Förstå. Och då kan man även hjälpa andra. 
Så är det det jag vill jobba med?
Det är ett alternativ. Men mitt musik intresset då?
Den där lilla nyfikenheten som gnager i bakhuvet, skulle jag kunna komma någon vart med min röst? Är det något värt att satsa på?
Det var min stora dröm som liten, att bli artist.
Är de bara en flickdröm eller skulle den verkligen kunna bli sann?

Så många frågetecken och alldeles för få svar.
Något jag känner är iaf att leva i nuet, göra det som är viktigt nu. Dvs göra klart gymnasiet och ha en utbildning i ryggen. Då kan jag alltid försöka mig på musiken vid sidan av. Kanske det skulle funka. 
Men med alla dessa frågetecken hängandes i luften blir jag stressad, får nån slags press på mig. Att jag tar studenten om 2 år, då har mina vänner redan jobbar i 2 års tid vilket kanske sätter dem längre fram i livet. Att deras liv är mer stabilt än mitt, kanske har de flyttat hemifrån, nån kanske har barn?
Bara tanken på detta får magen att snöra ihop sig. 
Jag känner att jag vill så mycket men vet inte hur jag ska göra eller vad jag ska göra.
Och sen för att inte tala om pojkväns stressen jag känner just nu. De flesta av mina vänner har pojkvän/flickvän. Deras små syskon har en partner och där sitter jag. Singel. 
Och med den stressen kommer ångest. Ångest över att inte ha någon att dela sin vardag med, sina tankar och idéer. En känsla av att jag inte duger. Och sen ätstörningstankarna på det, som skapar en annan typ av ångest.
Att hela tiden ha tankar som säger, ät inte det, du måste träna, du kommer bli tjock om du äter osv osv. Jag vet ju mycket väl att tankar är bullshit men jag kan inte fly från ångesten när den kickar in. 
Jag känner mig så trött på hur samhället blivit så hälso- och träningshektiska. Bara det kan ge mig ångestkänslor. Blä.

Men vad jag vill säga med detta inlägg är väl egentligen att det är rätt sjukt att så mycket runt om i sin omgivning som påverkar en. Som lätt kan ge press och stress. 
Och att inte veta vad man vill med livet, om jag kommer få ett sånt där liv då jag en dag kommer kunna känna att "nu är jag nöjd, till och med lycklig."



Ommöblering


Idag på förmiddagen åkte jag ju som sagt hem till Hagsätra och väl där blev det ommöblering och grovstädning av rummet. Rensade även ut och la undan lite kläder så jag känner mig nöjd :)

Sen blev det middag och dusch. Nu ligger jag och kollar på Hela Sverige bakar, cupcakes dags ;)



Sushi och bio!


Igår var jag inne i stan på dagen och shoppade lite nödvändigheter som ni fick se och när Johan slutade jobbet drog vi tillsammans in till stan för sushimiddag och bio!
Skulle kunna leva på sushi, bara smälter i munnen!!

Jag såg iaf min första skräckis på bio haha. Oculus heter den och var faktiskt väldigt bra. Jag tycker ju on lite "vridna" skräckisar så denna passa mig bra :)

Nu är jag iaf på G hem till Hagsätra efter att ha käkat frulle, kollar en film och kört styrka :)

Ni få ha en fin tisdag kära ni! :)






"You can either run from it, or learn from it."


Jag har stött på denna scen ur Lejon kungen ett antal gånger förut och jag älskar att läsa den varje gång.
Tänk om man hade fattat innebörden av den när man satt där framför tvn och kollade på filmen.
Så sann!


New in


T-shirt H&M REA 75 :- // Topp H&M 49.50 :- // Midjejeans Salt 399 :- // Skor DinSko 99 :- //


Topp 3

1. Sam Smith - Stay With Me
 
 
2. Zara Larsson - Carry You Home
 
 
3. Albin - Din Soldat ft. Kristin Amparo
 

Monday morning


God morgon!
Igår kväll efter jobbet drog jag hem till brorsan och slaggade här inatt.
Morgonen började (som vanligt) tidigt och jag gjorde iordning frulle. Länge sen jag åt ägg så det var riktigt gott!

Sen har jag städat, plockat disk och kört styrka på det så nu känner jag verkligen för en välbehövd dusch! :)

Ha det fint så länge kära läsare! Kram :)


Inläggsbrist


Ber om ursäkt för min dåliga update den senaste tiden, speciellt det senaste dagarna men det har vart lite firandet som ni vet så jag har inte hunnit. Livet kom i mellan helt enkelt.
Men jag ska börja bli bättre, försöka skriva om lite mer än bara min vardag så håll utkik!

Nu ska jag dra till jobbet, ciao! :)

Födelsedagsparty!


God morgon!
Idag mår jag faktiskt bra för att ha festat igår.
Alex fyllde ju år så vi hade fest för henne bestående av grillning, dricka, bra musik och gott sällskap!

Träffade vänner som jag inte har träffat sen jag åkte till Alanya och till och med på ett år! Så det var super kul!
Dock blev det lite ångest till nattkvisten och imorse men det tänkte jag ta i nästa inlägg i en liten diskution.

Idag ska jag jobba så som tur är kom mamma, Johan och ungarna till morfar och Gunnel så är i bilen nu :)

Jag har iaf haft några bra dagar med vännerna så det har vart toppen!








Hipp hipp hurra!!


Ett stort grattis till min fina och älskade vän Alex på hennes 19-årsdag!
Hon betyder så mycket för mig och önskar henne all lycka i världen!
Ikväll blir det fest och vi ska ha kanon kul!! :D 

Puss på dig min älskling! :D

Innan och efter Alanya


Jag fick denna förfrågan igår utav nån av er kära läsare så tänkte besvara det nu :)

Som ni vet har jag varit hocked på Alanya sen 2012 och kan helt ärligt säga att det mest berott på dåvarande pojkvänner (olika perioder såklart) då jag längtat efter killen och det var inte annorlunda denna gången heller även fast killen ifråga aldrig var eller blev min pojkvän men det var någon jag ändå föll pladask för och ville satsa på.
Sen längtade jag efter själva äventyret som jag skulle få göra med Carol. Inte alla som tar eller får den chansen.

Jag längtade efter att komma bort från Sverige och allt det jobbiga, förväntade mig ett glatt liv och kanske få chansen att skapa en relation med denna kille.
Och jag blev inte besviken vad gäller livligare dagar för det var det gott om, speciellt nätter som ni vet!
Jag har träffat underbara människor som jag hoppas kommer finnas i mitt liv länge.
Men allt blev inte som jag drömde om, eller jo i början men ju mer tiden gick ju mer kaos blev det. Intriger, problem med mat/ätstörningen (det blev för påfrestande), sena kvällar, tidiga mornar, jobbstrul och inte blev det något mer med killen!
Jag mådde inte bra sista tiden där, kunde bli på bättre humör med vissa vänner men inombords ville jag bara kväva all ångest som konstant fanns där. Förutom när jag festade.

Visst blev resan till viss del av det jag hoppades på men samtidigt inte. Jag hade t ex inte förväntat mig att åka hem så pass tidigt. Vilket känns väldigt trist och jag saknar min vänner där också.
Jag hade ju hoppats på en lång vistelse, fått göra sommaren där men det blev för kaos helt enkelt.
Jag blev psykiskt rubbad av allt som hade hänt och med ätstörningen i bakgrunden.

Ibland blir inte allt som man tänkt sig men kanske kan man få ut något vettigt av det ändå, som i mitt fall.
Jag har vuxit ännu mer och insett så mycket mer med den här resan så jag skulle inte vilja ha något ogjort. Jag ångrar inget jag gjort eller att jag ens gjorde resan dit. För jag har fått så många nya minnen, vart med om sjuka saker, roliga saker, upplevt mycket och lärt känna både nya och gamla vänner bättre :)



She made it!


Ett STORT grattis till min älskade vän Josse som tagit studenten idag!
Jättestolt över dig!



Lyckad student och imorn är det Josses tur!


Tänker egentligen inte säga så mycket utan låter bilderna tala för sig själva :)

En glad student, schysst sällskap och för mycket vin. En bra kväll helt enkelt :)

Jag, Josse och Jennifer gjorde tårtorna igår. Kan ni gissa vilken jag gjorde hehe? ;)


Mot studentfirande


Hej fina ni!
Först och främst vill jag tacka er som tipsat om träningen, kommer ta era råd och såklart gå efter mig själv :)

Morgonen började tidigt, upp kl 6 fast jag vaknade innan så hade inga problem att komma ur sängen.
Syrran och lillebror har haft skolavslutning och jag och mamma gick på syrrans inne i Skanstull. 
Och eftersom jag hatar att stressa på morgonen klev jag upp lite tidigare :)

Nu är jag iaf på väg ut till Norrtjäle för att möta Josse som har studentlunch på skolan och senare drar vi till Jennifers studentskiva :)
Kommer vara ute i Närtuna fram till söndag tippar jag på då Josse tar studenten på fredag och Alex fyller år på lördag. Så har några fina dagar framöver :)
Har även vart en sväng i stan och köpt presenter så nu är det kirrat. 
Jag är super dåligt på presenter, även om det är till Josse tex så tycker jag att det är skit svårt att hitta något passande. Jag vill ku ändå att den som får presenten ska vara nöjd!
Hoppas dessa blir bra iaf ;) 

Vi hörs senare, ciao! :)


Todays outfit


Byxor BikBok 299 :- // Linne H&M 49 :- // Kavaj Myrornas förra året 89 :- // Skor Tommy Hillfiger 900 :- // Solglasögon H&M 49 :- 

Jag älskar den här chica stilen och känner riktigt bekväm i den. Det är fint men inte "för" fint, och som ni vet så är jag ju inte den som bär dessa ultra fina alldeles för flickigt/kvinnligt.
Det känns inte som jag, utan jag kör med på det simpla som matchar och blir snyggt! :)
Och sen är det väldigt snyggt med lockarna också, har börjat mer med det och trivs väldigt bra i det :)

Med en bra start på dagen!


Idag har jag haft en av mina bättre dagar!
Började morgonen med frukost, ett avsnitt av Game of Thrones och sen gav jag mig ut på en intervall runda samt styrka innan.

Och jag testade en ny grej, inte röka efter frukosten. Inte förens efter att jag tränat och måste säga att det var skillnad vilket gjorde träningen skönare!
Plus det fina vädret!

Sen blev det lite sol på balkongen, dusch, smink och så tog jag mig hem till Hagsätra då mamma har vart ledig idag.
Vi har pratat, käkat vattenmelon och nu är brorsan här också och vi har precis avnjutit en god middag av mamma!
Så gott alltså!

En bra dag har jag haft helt enkelt och kan helt ärligt tänka mig att det berodde på min träning imorse :)
En bra start på dagen det vill säga.

Juste det är en sak jag glömt att berätta också, 21 augusti är jag tillbaka i skolbänken igen. Jag får börja om andra året på vård och omsorg i Didaktus.
Lite surt känns det ju men jag känner men ändå taggad. Den här gången är jag redo och ska satsa allt!



Disciplin..


Alltså ja detta med självdisciplin är inte min starka sida längre. 
För några år sen var jag så beslutsam och driven, tills det gick över styr dock.

Men vill kunna ha det igen. Nu är jag alldeles för bekväm. Jag har ingen motivation till att träna. Eller jo det kan komma små stötar ibland men så försvinner det dagen där på och jag ger mig inte ut iaf.

Jag vet egentligen inte vad det beror på. Kanske för att jag var trött på allt en period, hoppade av skolan och drog. Vilket resulterade i mindre disciplin och träning.

Så nu tänkte jag så här.
Om ni, mina kära läsare ville ge mig tips på antingen hur ni själva tränar (helst i naturen) för att få det lite roligare. Eller vad som ger er motivation eller tipsa om något bra knep som får en att sparka sig i arslet och får saker gjorda?
Vad ni än har, tipsa på!

Kram på förhand! 




En tur på stan


Hallo!
Jag och Johan är nyligen hemkomna från stan. 

Men min dag började tidigt, halv 7 vaknade jag så jag ändrade tvättiden till 8. Min förmiddag spenderade jag alltså i tvättstugan och balkongen för att få lite färg! 

Jag knallade sedan in lite tidigare till stan, satte mig på Wayne's, drack lemonad och läste Snabba cash innan jag mötte upp brorsan.
Vi har vart i Gallerian och jag har fått med mig lite nytt hem.
Ett par boyfriend jeans skulle man väl kunna säga, nya shorts och tre basic linnen. Sånt som jag har behövt ett tag nu helt enkelt!

Käkade en sallad till middag gjorde vi med så nu tänker jag ägna resten av kvällen till serier och filmer.

Så jäkla bekväm jag har blivit, nästan lite läskigt asså men annat blir det till hösten!


Att göra i sommar!


Jag har gjort en lista på vad jag ska göra i sommar. Egentligen var den inte speciellt svår att göra men det påminner mig om att leva i nuet. Fokusera här och njut av tiden som är ny. Inte oroa sig eller stressa för vad som kanske kommer ske eller inte.

Så här ser den ur iaf:

• Njuta!
• Umgås med vänner
• Träna
• Jobba 
Ha kul!

Det sista tycker jag är viktigast, eller egentligen är första och sista det som är  viktigast och är jag med mina älskade vänner så vet jag att det är det jag kommer göra!
Som sakt en väldigt simpel lista, den måste ju inte vara avansernad. För mig är detta grundpelare och som förhoppningsvis får mig upp på fötter till hösten!


En bättre söndag


Hej hej!
Sorry för noll update idag men jag har spenderat dagen med brosan inne i stan. Men först smörjde jag in mig med Hawaiian tropic olja och plapade sol på balkongen medans Johan vaknade till liv osv.

Vi har kikat runt i butiker, fikat på Wayne's (testa deras lemonad/mojito, super god och fräsch, det är nästan ett måste hehe) och så gick vi på bio.
Super fin dag med härligt väder så jag är nöjd!
Nu ska jag fortsätta på game of thrones och käka lite middag, kanske att jag ska testa den nya Ben and Jerry glassen också, den med grekisk yoghurt, hallon och choklad!

Hoppas ni också haft en fin söndag!
Kram kram! :)






Hur solar ni som bäst?


Tänk om man fick vara så där brun när man lägger på svart-vit filter haha! I wish ;)

Nä men lite mer sol dagar så man kan få ligga och steka hade inte vart helt fel alltså!
Det kan jag deffinitivt sakna med Alanya, eller ja med vilken solsemester som helst egentligen.
Bara ligga på stranden och steka i hettande sol!
Love it!
I värsta fall får jag väl lägga mig i ett solarium ;)

Hur solar ni som bäst?
Med olja, solskyddsfaktor, utan?
På stranden, balkongen, terrassen eller varför inte på gräsmattan?

Min favorit är nog stranden, med havet precis framför dig men njuter även av att ligga på en terrass i gassande sol, något kallt att dricka och varför inte lite gott sällskap.
Solskyddsfaktor vad är det? Antingen kör jag olja, helst helt utan solskydd (Hawaiian tropic) eller utan något alls.
Och nej jag vet att det inte är bra och att man bör skydda sig när man ligger i solen!

Åh vill ha solväder nu!

Egna idéer?


Godmorgon godmorgon i ottan!
Eller nja, så tidigt är det inte men ändå ;)

Igår stängde vi en timme tidigare än stängning och gick väl från jobbet tjugo över tolv på kvällen, skönt faktiskt då jag var helt slut i fötterna och benen.
Men huvud ville inte riktigt sova, lite tankar som rullar och så hade jag nog inte riktigt kommit ner i varv.
Vaknade dessutom rätt tidigt jämfört med igår. Fick iaf en godnatts sömn.

Idag jobbar jag sista dagen som iaf är planerad och börjar 18.
Lite skönt att börja lite senare faktiskt, om jag inte blir inringd tidigare dvs.

Vet att bloggen har vart lite trist på sistone, inga roliga bilder och speciellt spännande inlägg.
Ni får väldigt gärna tipsa lite, vad vill ni läsa mer om, något ni vill veta osv. Jag är helt öppen för förslag så har ni några önskemål, framför de gärna! :)

Ska försöka bli bättre, komma på lite saker osv men mer er hjälp skulle det självklart bli bättre! 
Kram så länge :)

Sömn!!


Godmorgon rosenknoppar och grattis till de som tar/tagit studenten!
Fullt med studenter igår på stan och kunde även se på insta och fb att en hel del tog studenten går!
Känns bara surt att jag kunde ha vart en av dem men what to do?

Igår jobbade jag iaf från 15-23 och idag 15-01. Vilket betyder långpass, hoppas ju på bra cash nu asså, det är ju dessutom nationaldagen idag så man får extra betalt om jag inte har helt fel?

Något som är skönt nu när jag har jobbat och fått lite stimulans är att jag sover mycket bättre och längre!
Så det blir ju lite trist när jag inte jobbar efter helgen, då blir det väl sämre sömn igen. Det lär ju visa sig iaf!

Imorn jobbar jag också, 18-01 sen vet jag inte när jag jobbat igen. Men nästa vecka händer lite grejer, två studentmottagningar, Jennifer och Josses och så Alex födelsedag!  
Skojigt skojigt och jag är så glad ocj stolt över dem små liven!

Jobba och jobba!


Godmorgon godmorgon!
Allt väl? :)

Jag var helt slut i mina ben och fötter igår efter jobbet men det var ändå skönt att få vara tillbaka och göra något :)
Ska även jobba idag, imorn och på lördag, det kommer sitta fint med lite cash faktiskt! :)
Så nu vet ni vad har för mig kvällarna framöver ;)

Idag vaknade jag (kors i taket) kl 9, heh vet inte när jag sov till det sist?
Gjorde i ordning frukost och glor nu på Game  mof thrones, älskar den serien!
Men har också plockat lite disk och avbokat tvättis som jag skulle ha haft idag egentligen men jobbet går före!

Nu ska jag glo vidare på serien, ciao ciao! :)


Jobb!



Jag har haft små ångest över att inte haft egna pengar den senaste tiden så hur skönt var det inte när min kollega från 3vi ringde igår kväll och frågade om jag ville komma in och jobba imorn?
Absolut!
Så jag börjat kl 15 - 23 idag och på det ringer min andra kollega därifrån och undrar om jag kan ta hennes pass fredag och lördag.
Visst inga problem, skönt att få in lite pengar iaf! :)

Ha det fint så länge!

När det spökar


Ja det är rätt sjukt egentligen, vågen visar en sak och ögonen något annat.
De två första bilderna känner ni säkert igen, de är tagna för 3 veckor sen precis när jag kom hem. Och de två sista är tagna idag, strax efter att jag vägt mig.
Vågen visar att jag gått upp ett kilo sen jag kom hem. 
Ni kanske inte riktigt förstår min ångest för det men saken är att det var lite chockande på ett sett. Kan inte påstå att jag tycker att jag gått upp något. För helt ärligt, min mage har blivit plattare och jag har en lite annan figur. Har faktiskt vart rätt nöjd ibland när jag sett mig i spegel men så kommer siffrorna.
Dessa siffror som jag alltid varit så rädd för.

Saken är den, ja jag har gått upp men knappast i fett. Det kan jag iaf inte påstå.
Men i huvudet viskar den där saken som ge mg ångest, men du har ju faktiskt gått upp ett kilo.
Det är då jag försöker putta iväg dessa tankar med vad jag egentligen känner för min kropp, om jag ser mig själv med ärliga och öppna ögon.
Och vad andra tycker, och inte är det var den där saken säger i mitt huvud.

Försöker se det realistiskt, muskler väger mer än fett.

Och en annan sak man bör tänka på när man ser sig själv i spegeln. Ljuset.
Beroende på vilket ljus du står i så ger det olika reflektioner.
Ni har säkert vart med om den känslan i omklädesrummen och ljuset är hemskt. Då kan jag må riktigt dåligt men så tänker jag på att ljuset också gör sitt.

Det är trixit det där med vikt och kropp. Vad man ser är det som stämmer, om man inte har ätstörning osv och har nån i huvudet som ger dig fel kroppsuppfattning.
Vikten är bara siffror och behöver inte betyda att man är tjock. Man kan lika gärna ha muskler som väger.

Detta är vad jag intalatar mig när det spökar, ren fakta.



Lyckan!


Alltså ni förstår inte hur tacksam jag är att ha en sån fin storebror!
Jag kunde ha fått gå med spräckt skärm hur länge som helst men inte ens i 24 timmar blev jag tvungen att ha den. Lämnade nämligen in den idag och det skulle ta 1 timme att fixa. Så när Johan slutade jobbet hämtade han ut den och fixade ett "evighetsskydd" på den!
Och på det så låter han mig bo här, jag vill egentligen inte ens begära allt han ställer upp på, jag gillar liksom inte att glida på andra!
Men ändå finns han där, bästaste storebror!

Nu sitter jag iaf och hänger i soffan, käkat plocksallad från Ica och glor på Game if thrones. Grym serie!
Städar har jag gjort idag iaf och imorn ska jag träffa en studievägledare, får se hur det går :)

Ha en trevlig kväll, ciao!

Frisk start på dagen


Hallo!
Helt slut är jag efter en träningsrunda ink. styka efteråt. Har varit rätt slapp med träningen förra veckan och det kändes idag. Sen är det lite ovant bara att springa runt i stan haha.

Idag fick jag iaf sova ut lite. Vaknade när Johan gick upp men lyckades somna om till 8.30 :)
Frukost på det och sen blev det träningen, nu ska återhämta mig lite innan jag sätter igång med städningen här :)

Ha en fin dag fina ni, kram!

Soft dag!


Gokväll kära ni!
Idag blev det inte riktigt som mon dag var planerad. Jag åkte iväg och träffade en killkompis och dessutom fick en ny. Jag kom dit vid 1, vi chilla på terrassen i gassande sol. Otur för mig som dragit på mig leggings och en tunnare stickad tröja, allt i svart dessutom så jag satt mest i skuggan. Kollade på film och käkad glass. Soft dag helt enkelt :)
Däremot blev jag mindre glad på väg hem och sprang till bussen. Mobilen trillar ur jackfickan och när plockar upp den är hela skärmen spräckt! Fy vad hemsk det känns alltså!

Nu är jag iaf hemma hos Johan och Anna. Hon är i Barcelona nu och kommer hem om ca 10 veckor så nu ska jag bo här med Johan under tiden är det tänkt. Käkat middag och snackat lite har vi gjort.

Måste bara säga att jag är så sugen på att börja plugga igen, jag skulle kunna börja imorn helt ärligt. 
Jag har en tid med en studievägledare på onsdag men tänkte faktiskt ringa till Didaktus imorn och se om det finns en möjlighet att börja där till hösten igen och då slipper jag förhoppningsvis att gå om allt och börja från 2:an igen. Får se vad det har att säga helt enkelt. Håller tummarna!

Just nu tycker jag om att jag är tillbaka i Sverige, även om en del saker känns skit så kan jag börja se en ljuspunkt i allt det här!


Alanya favoriter


Igår blev jag tillfrågad om att ge lite tips om Alanya, shopping, mat, aktiviter osv samt att utveckla varför jag tycker om stället :)
Så då kör vi! 

Favorit:

• Klädbutik - Den är lite knepig, i Alanya kan man köpa kläder över allt, speciellt längst hela Ataturk (huvudvägen) och i centrum. Ni som har varit där vet hur det ser, öppna butiker efter varandra som har i stortsett samma utbud. Bland dessa butiker skulle jag lätt vilja rekommendera en buktil som ligger nere i hamnområdet. Lite snett mitt emot en bar/restaurang som heter Crazy Horse. Det är bara att fråga någon efter vägen dit så ska det inte vara några problem. För att försäkra er om att du kommit rätt fråga efter en kille som heter Selim, han är nära vän till mig så honom kan ni lita på och hälsa från My så förstår han :)
Sen finns det även vanligs butiker så att säga och sträcker sig längst hela Ataturks högra sida. Kan tyvärr inga namn dock men följ gatan så förstår du vad jag menar :)

• Matbutik - Bim och 101, två billiga matbutiker som turkarna själva handlar mycket på. Det är nämligen presidenten som tagit fram dessa butiker så att folket kan handla billigt. Dock är de flesta butikerna rätt små men man kan absolut hitta det mesta och dem finns lite över allt :)
Sen har vi Migros, kan jämföras med Ica maxi fast inte fullt så stort. Där finns allt men priserna är lite högre då det är en utbredd butikmatskedja.
Sen kan jag rekommendera en liknande butik i Oba. I ett köpcentrum som heter Alanyum. Du går bara tagt fram några metet och till höger om dig kommer du se en matbutik efter en optiker om jag inte minns fel :)

• Bar - Åh behöver ni ens fråga min favorit bar haha! ;)
Black Horse såklart!
Känner en av cheferna Mehmet sen oktoberresan och även en av den nya chefen Engin. Båda helt underbara. Och så personalen såklart. De är snälla och vet hur man festar haha, inga partypoopers där inte!
Goda drinkar och grym musik, kan det bli bättre? ;)

• Restaurang - Hm också lite knepig efter som jag har flera ställen att rekommendera :)
Men först kan jag iaf säga Mahperi, restaurang nere i hamnen, snett mitt emot baren Los Angeles. Går alltid att fråga efter vägen :)
Ett klint ställa med god mat och bra service, vissa priser kanske är lite dyrare jämfört med nån restaurang som inte ligger i hamnen men maten är värd det! :)
Sen har vi turkstället Ravza, också nere i hamnen och lätt att fråga om vägen :)
Bra mat för en billig peng, tänk ungefär halva priset jämfört med de andra restaurangerna :)
Och Black Horse såklart som även är en restaurang, sjukt god mat där!
Sen har vi två restauranger utanför hamnen, bort mot kleopatra stranden och en gata upp från Ataturk.
Först min kompis Emres ställe, han jobbar på Alex restaurant och jag har ätit där några gånger, även där god mat för bra pris :) 
Och sista stället är Picasso restaurant som ligger på gatan före Alex restaurant.
Känner teamet där och även här är maten riktigt bra och underhållningen densamma. Fråga efter Simon eller chefen Pelle och hälsa från mig :)

• Klubb - Då har vi mina tre favoriter. Robin Hood = 3 våningar som spelar 3 olika sorters musik, bra drag och smarriga drinkar. På botten vången kan du gå till andra baren längst bort eller baren på utsidan. På utsidan fråga efter Tommy och på insidan Ibo, bra killar som gör goda drinkar :)
Miami Club = ligger bredvid Robin Hood, en trappa upp. Där har du bra drag, fullt med folk och grym musik. Har dock bara druckigt vodkabull där så vet inte hur drinkarna är men av det jag har sett så ser det bra ut :)
Bistro Bellman = Stort ställe med awesome musik, bra ljud och goda drinkar. Servicen är bra men man kan inte räckna med någon uppmärksam het av en större utsträckning då det är fullt på klubbarna. Samma med Miami.
Sen har vi ju efterkakan på Summer Garden dit många drar sig efter stängning och även personalen från olika ställen drar dit :)
Awesome place som ligger ca 15 min utanför Alanya och man kan ta taxi ut dit och så har de en gratis buss man får skjus hem med efter stängning :)

• Frukostställe - Inte min starka sida, har aldrig ätit frukost ute förutom på Simit Saray och det är inget speciellt men fråga personalen på dit hotell eller nån från personalen nere i hamnen. De brukar vara behjälpliga :)

• Fik - längst Ataturks högra sida inne i Centrum har du en länga med fik. Simit Saray fikar vi oftast på men det finns även Starbucks och andra bredvid så välj något du tycker ser trevligt ut :)

• Strand - Kleopatra stranden är absolut den bästa stranden, stor och finaste miljön, inga stenar osv. Du har vattenaktiviteter att roa dig med, solstolar av steka i och god service från strand husen där de serverar mat och dricka :)

• Plats i allmänhet - Min absoluta favorit plats i Alanya är Dim cay, så avkopplande att ligga i en liten koja i bergen vid den iskalla floden och äta och dricka gott. Helt underbart!

• Aktiviteter - som jag nämnde finns vattenaktiviteter på stranden att roa sig med men sen kan jag även rekommendera båtutflykter med små piratliknande skepp med bra underhållning, sol och bad och god mat :)
Och ni kommer även kunna se små stånd eller butiker där det säljer olika utflykter så är sugen på att hitta på något skoj behöver du bara gå längst ataturk för att hitta ett sånt stånd :)

Hoppas det blir bra :)



Måndag


Godmorgon godmorgon!
Hur mår ni, allt väl efter helgen? :)

Jag har börjat min morgon med frukost på sängen framför ett avsnitt av Game of thrones, grym serie verkligen och ja jag vet att jag är efter typ så där 4 säsonger men aja haha ;)

Sen har jag även ringt runt lite, komvux, skolslussen och till min grundskola för att få min betyg därifrån.
Gissa vad.
Bara komvux svarade och dit kan jag inte vända mig förens jag fyllt 20 så hon tipsade mig till skolslussen och där var en borta till september och den andra svarade inte.
Ibland blir jag matt alltså och speciellt sen när jag ringer sista samtalet och rektorn från grundskolan inte heller svarar. Suck.
Aja det är bara att vänta tills de ringer tillbaka.

Så planerna för idag är inte så många, möjligen att jag åker iväg en sväng sen. Men idag är det iaf bra väder så att sola står på schemat samt träna :)

Ha en fin måndag, kram!

Festligheter


Idag mår man som man förtjänar efter gårdagens festligheter men sjukt kul var det :)
Marcus och hans kompis var med och Zandra var också med så det var riktigt roligt!
God mat, gott sällskap, musik och dricka. En go kväll överlag men dåligt mår jag haha.
Kan faktiskt inte riktigt förstå hur jag orkade att dricka i princip varje dag, sova lite och köra igen. Helt sjukt egentligen!


RSS 2.0